onsdag den 30. juni 2004

Særdeles seriøs "konkurrent" til Diablo II LoD!!

Hvem skulle nu have troet dét? Nu har jeg utrætteligt spillet Diablo i flere år - de sidste to på BattleNet - og regnede ikke med nogensinde at finde andre spil, der kunne fange mig på samme måde. Ehm......indtil i går nat altså....."Kom nemlig til" at downloade en playable demo til Sacred ....så jeg kom i seng allerede kl. 5 i morges :o/ Godt jeg har ferie!

 Det allerværste ved sådan en demo er dog, at det er begrænset hvor meget man kan spille...jeg vil enormt gerne videre mod vest.....men bliver stoppet hver gang: "This is the end of the demo"....Argh...! Så der var ingen anden vej ud - end at tage et smut forbi hér - og så bare håbe at posten skynder sig at gøre sit arbejde :o)

 Egentlig passer det mig overhovedet ikke, da der snart er start på ny ladder season på Diablo....nå......men så må jeg jo bare dele min "spilletid" mellem de to spil :o) Skulle du have lyst til at kigge nærmere på Sacred kan du læse om det hér og hente demoen hér.

Advarsel: Demoen kan være stærkt vanedannende :o)

tirsdag den 29. juni 2004

At have tandlæge i udlandet...

 ...kan være temmelig bøvlet...ikke så meget rejseriet, det generer mig ikke, får jo altid besøgt min mor også, næh, det er nærmere "det økonomiske efterspil", der er bøvlet.

I disse IT-tider burde det skisme ikke være sådan. Når man har tandlæge i udlandet og er medlem af "Danmark", kan man få refunderet en del af sine udgifter, ligesom hvis man havde tandlæge i Danmark. Det er bare lidt mere besværligt:

Trin 1: Besøg hos tandlægen i Sverige - regning betales efter endt behandling.

Trin 2: Man tager ned til kommunen og afleverer regningen (først tages en kopi af den)

Trin 3: Efter 7-14 dage kommer der så en kvittering fra kommunen samt besked om at beløbet er indbetalt på ens konto.

Trin 4: Kvitteringen fra kommunen samt kopien af regningen sendes til "Danmark"

Trin 5: I løbet af en uges tid er refusionen så indsat på ens konto. "Jamen, kan du ikke bare undlade at tage forbi kommunen og sende direkte til "Danmark" i stedet for? Det er jo ikke meget mere end 50-100 kr, du "mister"??

Nej, det kan man ikke! Har prøvet og eneste resultat var, at jeg fik regningen tilbage fra "Danmark" med besked om, at jeg skulle forbi kommunen først!

Det ville da være noget smartere, hvis "Danmark" bare fik tilsendt regningen og de så afregnede internt med kommunerne, eller hvad?

Danske tandlægers griskhed Det er jo nok meningen det skal være mere bøvlet for os, der "svigter" de danske tandlæger :o) Hvis det er grunden til bøvlet, well, så lever jeg gerne med det, fremfor at skulle have tandlæge i Danmark!

Jeg har tandlæge i Sverige resten af mit liv, det er sikkert og vist, for aldrig før har jeg haft lidt bøvl med mine tænder og lave tandlægeregninger, som efter jeg skiftede til en svensk tandlæge og ovenikøbet også er begyndt hos en tandhygenist!! 

I Danmark havde jeg årlige tandlægeudgifter på 5-12.000 kr...!

Efter jeg skiftede til en svensk tandlæge samt hygenist, har jeg årlige tandlægeudgifter på 2-4000 kr. Det er en forskel, der kan mærkes!

Har du tandlæge i udlandet eller har du overvejet det?

mandag den 28. juni 2004

Nye kartofler

UHM!

Har altid været vild med nye kartofler - og i år er ingen undtagelse. Som noget nyt kunne jeg dog - for 3 dage siden - spise årets første kartofler - af egen avl.

Så kan købe-nye-kartofler godt gå hjem og lægge sig, de kan slet ikke måle sig i smagen med nyopgravede kartofler, kogt med et ordentligt bundt dild, serveret med en god klat smør og salt og et par lakse-steaks. MUMS.

Uhm - nye kartofler :o)
Er du også vild med nye kartofler eller er kartofler bare kartofler?

Dumping physical memory - part II...

..eller Så ka' jeg lære det:

Det er ingen god ide at installere spil, når pc'en dumper physical memory - faktisk er det slet ikke nogen god ide overhovedet at tro maskinen vil fungere...når det er RAM'en der synger på allersidste vers!

Det måtte jeg jo sande her forleden - for enten fik jeg bare sort skærm og "beep beep lyde" fra BIOS, eller også startede den "normalt", for derefter halvvejs igennem opstart atter at dumpe physical memory. Ergo: Ingen PC i flere dage!

Godt jeg havde en masse bøger, for i tv var der jo intet, der var værd at se på :o)

Men - intet er så skidt, at det ikke er godt for noget og i den forbindelse HURRA for ex'en, der kiggede forbi i går (med en fungerende RAMblok)

Resultat: FØR: 256 MB RAM NU: 512 MB RAM Jeg klager ikke :o))

P.S. "Vampire - the Redemption" fungerer upåklageligt :o)

fredag den 25. juni 2004

Leger med ilden..eller hvad?

Det får jeg jo at se inden længe.

 Har nemlig tænkt mig at geninstallere det spil, hvor pc'en gik "i blåt" første gang i går. Spillet "Vampire - the Redemption" har været installeret på pc'en før, så det skal dælme kunne lade sig gøre...!

 Såh...hvis der ikke kommer flere indlæg her i et par dage, kendes grunden - men jeg vælger at være optimist og tro på at det "kun" var fordi RAM'en sad "løst".

 Wish me good luck :o)

Dumping physical memory.....

ARGH.......jeg HADER den blå skærmmeddelelse :o(

PC'en gik "i blåt" i går aftes hver gang jeg forsøgte at starte et program op. Til sidst "dyttede" den bare af mig, hver gang jeg forsøgte at genstarte den - ØV.

Hvad gør man så, når man ikke er den store pcnørd?

Tja.....man sender en sms til den gaaamle ex og så venter man ellers bare på svar.

Han ringede for lidt siden og sagde jeg allerførst skulle tjekke om min RAM og andre kort sad helt fast. Ergo af med kabinettet og trykke på alle kort og tjekke om de sad fast. Syntes ikke rigtig, jeg kunne mærke nogle kort sidde løst - men fik da trykket lidt på alle alligevel.

Eftersom jeg skriver dette indlæg, har hans råd altså virket.....fedt nok - men jeg tror nu stadig gerne jeg vil have ham herud på søndag for at tjekke om PC'en nu også er helt ok.

torsdag den 24. juni 2004

Sikke en overraskelse....

Det regner udenfor! ;o)

Hvis ikke det var fordi, jeg bliver nødt til at bevæge mig de 3 km ned til SuperBrugsen, ville jeg være ligeglad med vejret - for pokker - jeg har jo ferie og ergo er jeg (næsten) ligeglad med vejret - sålænge vejret bare ændrer sig til solskin i slutningen af juli måned :o)

Nå, men det var egentlig slet ikke vejret jeg ville skrive om - det var den tredje Harry Potter film.

Hvad syntes jeg så om den?

Tja, som jeg skrev i går, var de 75,- ikke spildt. Selvom filmen varer knap 2½ time, fløj tiden afsted - under f.x. "Van Helsing" kiggede jeg ofte på uret - det havde jeg ikke spor behov for under "Fangen fra Azkaban" (Ganske praktisk, da jeg var kommet afsted uden mobilen og ergo slet ikke havde noget ur!)

Filmen adskiller sig temmelig meget fra både 1eren og 2eren - både i billedernes farver og i indholdet.

Hvor de første to film brugte flere "glade" farver, var det allerede fra 3erens start tydeligt, at denne film ville være anderledes; Triste grønlige farver dominerede billederne - sammen med grålige farver.
Dette farvevalg understreger filmens mere dystre indhold.

Jeg synes filmen følger bogen ganske godt - omend jeg nu gerne ville have set noget mere til Snape - han optræder noget mere i bogen - og har hele tiden været en af de mest spændende personer, synes jeg og Alan Rickman spiller ham suverænt!

Der var dog een ting, der irriterede mig lidt: Sålænge vi ikke fik noget at vide om elevernes alder, var det nemt at "glemme", at de skulle forestille kun at være 13 år gamle, men fra det øjeblik deres alder bliver nævnt (af Dumbledore) begyndte det at irritere mig, da det vist er de færreste 13årige knægte, der har stemmer i overgang!

Der har været skriverier om ovenstående problem, nu hvor 4'eren er under optagelse, jeg tror det nemmeste vil være, bare at undlade at nævne deres alder i filmen :o)
Os, der har læst bøgerne kan sagtens "glemme" at hovedpersonerne er yngre i bogen end i filmene. Selve historien bliver jo ikke dårligere :o) Har desuden meget svært ved at forestille mig andre end de nuværende unge skuespillere til at spille eleverne.

Men bortset fra dette lille "minus" - er Harry Potter og fangen fra Azkaban" helt sikkert at finde i min dvd-samling, såsnart den udkommer!

P.S. Af hensyn til de, der påtænker at se filmen og ikke har læst bogen, har jeg med vilje undladt at fortælle noget særligt om selve handlingen :o)

Påtænker du at se filmen? Har du allerede set den? Hvis ja, hvad syntes du om den?

onsdag den 23. juni 2004

Sandelig så - jeg har overgået mig selv!

Har nu præsteret at være i biografen to gange på 2 måneder! Dét er stort! Plejer at være i biffen 1-2 gange om året!!

Da jeg sad i toget på vej mod København, efter en hyggelig tur i Lund med min mor, besluttede jeg, at tage i Palads og se den tredje Harry Potter film - som en slags "afslutning" på mit Potterlæseri de forgangne dage.

Blev færdig med bog 5 i går og så bagefter film 1 og 2, inden jeg så småt gik i gang med "Dark Materials"- trilogien, så det var jo ganske passende med den afslutning :o)

Min mening om filmen skriver jeg ikke i aften, da jeg lige skal have tid til at "fordøje" den - en af de få ulemper ved at se film alene, er at man ikke får diskuteret den bagefter - men kan med det samme sige at de 75,- ikke var spildte :o)

mandag den 21. juni 2004

Efter 2½ døgn på sofaen med katten i den ene arm og en bog i den anden...

...er jeg i dag nødsaget til at slippe sofaen, katten og bogen (Harry Potter 5), for et par timer, da jeg skal til fysioterapeut med min skulder her lige om lidt.

Det bliver sikkert helt underligt at komme udenfor døren, da jeg de sidste par døgn har befundet mig på Hogwarth :o)

Jeg nyder at have ferie, og synes det er aldeles pragtfuldt at kunne forsvinde helt ind i et andet univers og for nogle (mange) timer lukke den virkelige verden ude. Det er lige, hvad jeg har brug for pt. :o))

Når jeg nu skal ud af døren, kan jeg lige så godt benytte lejligheden til også at få købt en smule ind, så jeg atter kan forsvinde ind i det magiske univers, når jeg kommer hjem. :o)

Ferie er nu balsam for sjælen :o)

fredag den 18. juni 2004

Så er den her!

SOMMERFERIEN :o)))

Inden jeg forlod sommerferiefrokosten, var jeg lige en tur rundt om skolens bibliotek og fik samlet lidt læsestof sammen, da vejret de næste par dage ikke tyder på særlig meget havearbejde..

Fik samlet en pæn stak:

Harry Potter 3+4+5
Det gyldne kompas, Skyggernes kniv og Ravkikkerten

...og så endelig en bog, jeg endnu ikke har læst: "Festen for Cecilie".

Inden jeg kaster mig over Harry Potter 3, skal jeg dog lige blive færdig med "Faerie Tale" af Raymond E. Feist. (Forøvrigt, hvis du kan lide at læse en fantasy thriller, så er den suveræn!!) Det sker i aften/nat - mangler nemlig kun ca. 130 sider :o)

Hvad læser du lige nu?

P.S. FIk jeg nævnt, jeg har ferie nu? ;o)

torsdag den 17. juni 2004

Og sommerferien nærmer sig med raske skridt :)

Så er der kun to punkter tilbage på listen, inden jeg kan sige "Ah, sommerferie...."

1) Dimissionsfest i aften
2) Den årlige sommerferiefrokost i morgen

Det er da lige til at holde ud :)

Første sommerferiepunkt bliver at få min sommeroprydning/rengøring gjort færdig - den sidste uge har jeg, jfr. nedenstående 3 indlæg, ikke haft særlig megen energi til nogetsomhelst - men jeg er glad for, allerede i dag, at kunne sige det går fremad med humøret :o)

Ellers er andre punkter for sommerferien:

Forberedelse til næste år
Skal bl.a. have lavet en Medi8torpræsentation om naturens kræfter foruden at få påbegyndt mine årsplaner til tysk og engelsk, så godt nok har jeg sommerferie, men en stor del af tiden kommer jeg alligevel til at bruge på skolearbejde - men da jeg jo holder meget af mit job, generer det ikke så meget - jeg kan jo selv bestemme, hvad tid på døgnet det skal foregå - og lur mig, om jeg ikke ret hurtigt får vendt op og ned på nat og dag :o)

Haven
Selvfølgelig skal jeg i haven - og så skal jeg også have gang i den grill, jeg fik til min fødselsdag sidste sommer - det må dog vente til vejret arter sig noget bedre.

Andre planer
Jeps - men først senere på sommeren. Der er lige nogle ting, der skal falde på plads først ;o)

Hvad skal du lave i din sommerferie? Hvis du ellers har sommerferie?

tirsdag den 15. juni 2004

Det hjalp faktisk lidt på humøret...

- at deltage i en reception på jobbet - og få snakket med de nærmeste kolleger :o)

- at læse jeres kommentarer og mere eller mindre gode råd - Tak! :o)

- at køre i noget, der lignede stormvejr, så jeg blev rusket godt igennem :o)

- at vide jeg traf det rigtige valg i weekenden!

og sidst, men ikke mindst;

- at vide mine planer for denne sommer stadig holder stik (med en enkelt undtagelse!)

mandag den 14. juni 2004

Nej, altså - jeg GIDER ikke mere...!!!

Har tilbragt det meste af dagen i dag uden nogensomhelst kontakt med omverdenen (TDC fik nemlig også cuttet forbindelsen til nettet i et par timer...), så jeg har haft rig lejlighed til at tænke tilbage på de sidste par (helvedes-)døgn.

 Selvom mit humør for det meste roder rundt på bunden af et sort, bundløst hav og jeg helst havde været de sidste par dage foruden, så luner det, trods alt lidt, at jeg ved, jeg har gjort det, der er bedst for mig i det lange løb. Men for pokker, hvor er jeg træt af at være hernede. Jeg vil op!

Havde helt glemt, hvor sort her er...det er trods alt flere år siden, jeg sidst var ramt af "heartache" - og nu kan jeg med al tydelighed huske, hvorfor jeg aldeles ikke syntes, der er noget som helst fedt ved den fornemmelse; jeg kan jo ikke fordrage at være ked af det!

Jeg ved godt at tiden læger alle sår - men jeg gider altså ikke tilbringe hele sommeren hernede - så, hvis du har et godt råd til, hvordan man hurtigst får sit gode humør tilbage igen, så giv mig endelig besked. På forhånd tak.






søndag den 13. juni 2004

Nogle valg gør mere ondt end andre...

Det måtte jeg sande i dag.

Det første valg var at stemme til Parlamentsvalget - det var nemt og smertefrit - X'et var sat kl. 9.45.

Det andet valg - et personligt valg - var hverken nemt eller smertefrit. Der var bare ingen anden mulighed i den nuværende situation - men for filan, hvor gør det dog bare ondt...

torsdag den 10. juni 2004

Er trist...

En af de kolleger jeg sætter allerhøjest, har valgt at finde job andetsteds :o(
Forstår til fulde hans beslutning, men min skole bliver et kedeligere sted at være.

Kommer til at savne ham enormt - vores daglige godmodige drillerier og ikke mindst at han altid var der for en, når man havde behov for at "læsse af".

Han gjorde en forskel - for mig.

Jeg bliver Rasmus Modsat, når ....

...folk fortæller mig, hvordan jeg "bør tænke" eller hvad jeg "bør gøre".

F.eks. i forbindelse med det tilstundende EU-Parlamentsvalg.

Det er ingen hemmelighed at Parlamentsvalget ikke interesserer mig synderligt; jeg gider i hvert fald ikke bruge tid på diverse fjernsynsudsendelser og høre på de håbefulde kandidater og netop af samme grund, kan jeg denne gang stemme totalt rationelt, nå ja...næsten :o)

Jeg har dog brugt tid på at finde ud af, hvem der helt konkret matcher mine holdninger bedst, og selvom jeg havde besluttet på forhånd at tage resultatet til efterretning, var det da en stor lettelse at opdage, jeg slet ikke var enig med en eneste kandidat fra venstrefløjen :o)

Apropos venstrefløjen, så er det helt fint med mig at alle ikke har den samme mening som mig - det ville da være et trist samfund, hvis alle tænkte ens(rettet) :o)

Det ville dog være ønskeligt - omend utopisk - at kunne slippe for diverse tilsvininger fra folk på venstrefløjen, der ikke kan/vil acceptere man stemmer anderledes end dem :) (borgerligt)

På den anden side, tja...så har den slags tilsvininger den stik modsatte effekt på mig (dér har vi den kære Rasmus) - jeg bliver (atter) bekræftet i, at jeg stemmer aldeles korrekt ;o)

For lige af afslutte Parlamentsvalget, så har jeg endnu ikke besluttet mig 100%, jeg mangler lige at få undersøgt, hvem af de tilbageværende, mulige kandidater, der vil arbejde mest for lige præcis en af mine store lidenskaber (hvis ikke den største...) før jeg beslutter mig.

Hvornår bliver DU Rasmus Modsat?

Køkkenhaven eller indendørs sysler?

Det lykkedes mig at komme op i rimelig tid i dag, efter en lang dag i går (1 kursus + 3 møder fra 9-17.30)

Af uransalige årsager er jeg ekstremt doven p.t. men foråret har også været sejt, sådan rent arbejdsmæssigt, så jeg nægter at få dårlig samvittighed over ikke at være kommet længere med min totale "sommeroprydning" end at have fået sorteret et par bunker papirer.

Det ville dog være dejligt, hvis jeg kunne gå på sommerferie i et totalt opryddet/rengjort hjem...så det kunne godt være jeg skulle begynde at kridte skoene og komme i gang - har sommerferie fra næste fredag.

I køkkenhaven skal ærter og bønner have et stativ at kravle opad, og ukrudt skal luges, så der er da nok at gå i gang med....

...og det eneste jeg har lyst til er at smide mig på sofaen og få læst bog 11 i vampyrsagaen (10'eren blev læst i forgårs) og så kaste mig over læsningen af den suværæne fantasythriller "Faerie Tale" af Raymond E. Feist. Den kan anbefales!

Mht. arkiverne, så tror jeg det vil være sundt for mit temperament lige at lade dét problem ligge et par dage :)

Nå - må hellere komme i gang...

UPDATE

Det blev til indendøres sysler i dag; har langt om længe fået ryddet op i min klædeskab, fandt en hel masse tøj, jeg helt havde glemt jeg havde - dælme en billig måde at få "nyt" tøj på :) Ideen er hermed bragt videre :)

tirsdag den 8. juni 2004

Lidt er bedre end ingenting.....

Takker for diverse råd og vejledning....:)

Har rodet lidt med de #%/¤)/ arkiver igen og status er pt.:

- Når man lige har åbnet min side fungerer arkivet første gang, man klikker på en måned.

Et eks. Jeg klikker på februar 2004 -> voilá - intet problem...men hvis jeg nu (fra den aktuelle side, hér februar) vil klikke på et andet arkiv, bemærker jeg, at 1) arkivformatet nu ser anderledes ud og 2) Der er igen 2 punktummer i linket = ergo kan arkivet ikke findes??!!

Jeg har "republished entire blog" flere gange (der er kun det ene punktum i URL'
en nu) - med samme resultat - hm...men man må vel bare være glad for at det i det mindste virker NOGENLUNDE....:o/

Så HUSK; hvis du vil se mere end eet arkiv, skal du starte fra min indexside - ellers kan du ikke.

The page cannot be displayed..

...Den besked har jeg nu fået adskillige gange i dag.

Enden på mit bøvl med manglende arkiv, bliver nok at jeg må bide i det sure æble og droppe mit domæne og flytte tilbage til blogspot - dér virkede arkiverne i det mindste!

Har også prøvet at meddele blogger at jeg slet ikke vil have noget arkiv (og regnede så med at alt det jeg har skrevet siden jeg startede bare ville ligge på min blog, så jeg bare måtte scrolle gennem flere måneder for fx. at nå frem til februar....men hellere det end slet ikke at kunne finde mine gamle indlæg) - men NOPE, ikke tale om det kunne lade sig gøre.

Godt nok er jeg temmelig uvidende mht. html, men for FILAN altså - man skulle da ellers tro, at når blogger.com kan finde ud af at smide hele min blog (altså undtagen arkivet!! Lige bortset fra det LIGGER på min server...*fnys*) så ville den også kunne finde ud af at linke korrekt til mine arkiver.....

Gad vide om det her bare er et tegn til mig; at jeg burde lade være med at blogge i det hele taget?

mandag den 7. juni 2004

Argh....mine arkiver er blevet VÆK efter jeg flyttet...

Da jeg har forsøgt alt muligt på blogger.com mht. archives, (diverse URL'er og ftp-adresser til mit domæne, men lige meget hjælper det) må jeg altså bare leve uden arkiver fremover - for de kan åbenbart ikke flyttes med over :(((

Undrer mig bare over at ikke en gang JUNI arkivet virker - eftersom det da først er oprettet EFTER jeg flyttede over på domænet. SUK

Fårk, hvor er jeg træt af at være så meget HTML-spasser *fnys*

søndag den 6. juni 2004

Chokerende? Måske......Overraskende? Ikke spor.....desværre...

Jeg taler selvfølgelig om unges mangel på historisk viden og her snakker vi ikke en gang om teenagere, men om folk i tyverne der, på trods af man må formode de følger med i nyhederne/læser aviser (inkl. baggrundsartikler for f.x. D-day) ikke aner en pind om vigtige historiske begivenheder! Læs evt. artiklen i BT i dag.

Formodentlig har de haft historie i folkeskolen, men med 1 time ugentlig i 3.-5. kl og 2 timer i 6.-8. kl. og så 1-2 timers samfundsfag i 9. kl. er det begrænset hvor meget, selv en lærer med liniefag i historie, kan nå at lære eleverne.

Så det minimale antal historietimer de har haft, har en del af skylden for deres manglende viden, men jeg tror nu at størsteparten af skylden ligger hos dem selv.

De gider nemlig slet ikke historie: "Det er kedeligt, røvsygt etc."

Hvert eneste år oplever jeg, både som engelsk- og tysklærer at måtte bruge nogle timer på, bare at få givet dem noget ganske basal historisk viden, for at de vil være i stand til at forstå baggrunden for de tekster vi arbejder med i sprogfagene....og det er timer jeg er nødt til at tage fra den almindelige sprogundervisning, hvor timerne heller ikke ligefrem er i overtal, når man tænker på hvor lidt grammatisk basisviden de har!

Eksempelvis kan størsteparten af 10.klasse elever ikke ordklasserne, ergo kan de heller ikke analysere sig frem til at lave korrekte sætninger....nå, men det er en anden snak...tilbage til emnet.

Et par eksempler fra engelskundervisningen, med udgangspunkt i film:

Braveheart - Det er ret umuligt for eleverne at forstå baggrunden for hvorfor skotterne bekæmpede englænderne, når de ikke aner en disse om f.eks. feudalsystemet og livet i middelalderen generelt! Ergo må de lige have et minikursus i det.

Et andet eksempel:

From Hell - Foregår som bekendt i Victoriatidens London (1888) - Her er det nødvendigt, for det første at forklare dem, at Jack the Ripper altså ikke er en opdigtet historie, men noget, der skete "i virkeligheden"!!
Dernæst at få snakket lidt med dem om forskellen på rig/fattig i datidens England, snakke om politiets arbejdsmetoder dengang og forsøge at lære dem noget om at kunne datere en film nogenlunde udfra eksempelvis skuespillernes påklædning, transportmidler etc.

I tysk bliver deres manglende historiske viden endnu oftere tydeliggjort.

Emnet Berlin: Når man beskæftiger sig med emnet Ost/West, kan man slet ikke undgå at komme ind på slutningen af 2. verdenskrig, Berlinmurens opståen/fald, Den Kolde Krig etc. etc. og så er det altså beskæmmende gang på gang at opleve at eleverne ikke en gang kan tidsfæste 2. verdenskrig:
Foregik den ikke i 60'erne?
og aldrig nogensinde har hørt om Den Kolde Krig:
Foregik den ikke om vinteren?
Frustreret

Nogle gange kan jeg virkelig blive frustreret over så ringe deres viden er - for det første fordi jeg så må bruge nogle timer til historieundervisning, som jeg egentlig ikke har, og for det andet fordi jeg synes det er utrolig synd for dem, at de ved så lidt.

Jeg forsøger så ofte det kan lade sig gøre, at arbejde med emner hvortil jeg kan bruge en film eller to, da mange af nutidens unge er ekstremt visuelle - så jeg måske på den måde kan få givet dem lidt historisk viden - men mange af dem får en negativ attitude, så snart noget er "historie".

Det er måske dét jeg har allersværest ved at (ville) forstå, da jeg selv altid har været helt vild med historie. Har altid syntes at historie var noget af det allermest spændende. Selvfølgelig kan man ikke synes at al historie er spændende, men ligefrem at affeje det hele som værende kedeligt, går over min forstand.

Fra jeg lærte at læse, har jeg slugt den ene historiebog efter den anden, historie var et af mine yndlingsfag i skolen,( på trods af at vi faktisk blev direkte overhørt i lektien), på gymnasiet valgte jeg den klassisk-sproglige linje og i dag læser jeg stadig gerne historiebøger, både skøn- og faglitterære - for min egen fornøjelses skyld.

Som jeg nævnte før kan man næppe synes at al historie er lige spændende, f.eks. syntes jeg da det var temmelig dødssygt at lære om f.eks. "Palæstina-problemet" og Kinas historie - i det hele taget har jeg aldrig interesseret mig synderligt for Mellemøsten (bortset fra det, der berørte Hellas' historie) eller Østen. Nok også derfor jeg aldrig har overvejet at tage på ferie til hverken Mellemøsten eller Østen :o)

Til gengæld har jeg (og gør stadig) interesseret mig for:

Danmarks historie (mest fra vikingetiden og frem til i dag)
Det gamle Grækenland
Romerriget
Middelalderen i Europa
Reformationen
Amerikas historie
Begge verdenskrige
Den kolde krig
m. fl.

Min oldgræsklærer på gymnasiet havde et motto:
Man lærer aldrig at forstå sin samtid, hvis man ikke kender sin fortid
- og det kan jeg kun give ham ret i.

Hvordan har DU det med historie? Finder du det kedeligt/spændende? Hvorfor?Hvorfor ikke? Hvilke historiske perioder interesserer dig mest?

Lidt blog-omrokering

Så fik jeg endelig taget mig sammen :o)

- Der er tilføjet et par blogs
- Nyt logo - tak til Ole for kreativiteten :o)
- Comments er (forhåbentlig) blevet placeret under indlægget.

- og.....tada.....min Paristur er kommet online - linket finder du ude til venstre.

Skulle der nu være noget, der ikke virker (argh!!) så giv mig venligst besked, ikk'? Tak!

Nu vil jeg gå ud i køkkenet og lave lammefrikadeller, dertil tomatsalat, lækkert italiensk brød og tzatziki.

UPDATE
Det smagte jo ikke så ringe endda :o)

lørdag den 5. juni 2004

Faldt lige over...

....et motto, jeg da KUN kan tilslutte mig 100%:

4 wheels move your body
2 wheels move your soul


....også når de to hjul befinder sig på en 45'er (i mangel af "the real thing" *sic*)

Hvordan har DU det med de tohjulede......altså motorcykler??

fredag den 4. juni 2004

Helt klart bedre end "Van Helsing"

...men der skal jo heller ikke så meget til...omend Van Helsing var ret lækker at se på :o)

Jeg har lige set "Underworld". En film om krigen mellem vampyrer og varulve.

Var temmelig skeptisk, eftersom jeg jo ikke var specielt begejstret over "Van Helsing" - og så vidt jeg ved, er kvindehovedrollen i begge film den samme skuespiller, men "Underworld" er meget bedre!!

Grunden til jeg bedre kunne lide denne film var klart HISTORIEN.
Jeg er vild med sådanne historier, hvor kimen til det aktuelle problem er at finde i gruppernes fortid, eller i deres sagn/myter....og i særdeleshed, når historien holder hele vejen....!

Skulle lige vænne mig til at se udødelige bruge computer, biler, skydevåben og laboratorier, men selvfølgelig følger sådanne individer vel også med tiden *G*

Flere gange under filmen kom jeg til at tænke på PCspillet "Vampire - The Masquerade - Redemption", selvom der ikke er varulve i det spil.

Formodentlig fordi der også er krig i spillet, dog med andre vampyrklaner. Hm....tror snart jeg vil spille det igen, er over to år siden.

Nå, men det var en sidebemærkning...

Sålænge jeg kan huske tilbage har jeg været fascineret af "gys og gru", og i løbet af de sidste par år er jeg blevet mere og mere bidt...(ehm!) af vampyrer.

Det hænger måske sammen med at jeg, da jeg var i Dublin i foråret 2000, i min jagt på mulige tekster til min engelskundervisning, og gerne "anderledes" tekster, faldt over en hel vampyrsaga. Godt nok er den skrevet mest til teenagere, men den er dælme GOD!

Jeg snakker selvfølgelig om Darren Shans "The Vampire's Assistant". Der er foreløbigt udgivet 11 bøger (den 12. på vej) ud af de 24, der er planlagt. I den er der forøvrigt også en blodig krig mellem vampyrer og varulve!

Har lige bestilt nr. 10 og 11 via Amazon, da de slet ikke sælges herhjemme og jeg ikke lige kender nogen, der skal en tur til England/Irland indenfor de næste par uger.

Så, når jeg er færdig med "Regulatorerne" af Stephen King, tror jeg det er på tide at få genlæst de første 9 bøger i Darren Shan sagaen...selvom jeg ikke er sikker på jeg kan lade bog 10 og 11 ligge indtil jeg har læst de forgående 9 - er nødt til at vide, hvordan det går, for slutningen i bog 9 var en slutning, der RÅBTE på en fortsættelse...

Apropos cliffhangers; På Amazon så jeg forøvrigt at "Song of Susannah" (6. bog i The Dark Tower serien) er lige på trapperne....uh, den glæder jeg mig for vildt til at læse, da 5. bog "Wolves of the Callah" osse sluttede så man sad tilbage med et "Neeeeeeej.....den kan da ikke slutte nu.....aj, hvor er det bare for meget!!"

Nå - må hellere se snart at komme i seng, skal meget tidligt op i morgen...HURRA, HURRA :o)

Er du fascineret af vampyrer, varulve etc. eller siger det dig intet?

torsdag den 3. juni 2004

....og muserne kiggede sandelig forbi....

....så sprøde radiser virker altså også som lokkemad. Tak for hjælpen, Mona :)

Der er åbenbart ingen grænser for hvad man kan foretage sig om natten.

Tror jeg skal til at holde op med at se nyheder....for de kan da give de mest sindssyge drømme. Husker ikke om det var nyhederne i går eller i forgårs, der fortalte om elektriske cykler på fremmarch i Kina, tror jeg det var, i hvert fald i Østen, men det er egentlig også fuldstændig ligegyldigt, for det her handler om min drøm, foranlediget af det indslag.

Faktum er at jeg sidste nat pludselig var ejer af en sådan elektrisk cykel. Det var dog ikke en ganske almindelig cykel.......skulle det vise sig.

Jeg cyklede rundt på den i nogle gader jeg slet ikke kendte - Nå ja, cykle er vel så meget sagt, eftersom cyklen var elektrisk, men trådte da let i pedalerne, kan jeg huske :) - til gengæld var fornemmelsen af "næsten-lige-ved-at-blive-påkørt-af-en-madkasse" temmelig bekendt, men også i drømme lykkedes det mig at undvige ;o)

Nå, men lige pludselig befandt jeg mig så ude på landet - ret praktisk, da det er her jeg bor. Skønt omgivelserne nu ikke så særlig bekendte ud, så kendte jeg alligevel vejen :)

Jeg cyklede så rundt og nærmede mig en mark...og så var det min cykel viste sig fra sin mere specielle side.....af uransagelige årsager begyndte den pludselig at stige til vejrs.....og inden jeg havde fået set mig om, cyklede jeg omkring i 40-50 meters højde!

Mand, for et overblik man fik!!

Jeg cyklede rundt oppe i luften i et pænt stykke tid, og fandt det ikke spor mærkeligt, syntes bare det var fedt at lige min cykel havde den særlige egenskab.

Ikke et eneste sekund spekulerede jeg over at jeg da ellers har tendens til højdeskræk. Meget mærkelig drøm.

Det mest underlige skete dog, da jeg blev træt af at cykle rundt deroppe i de højere luftlag - og begyndte at overveje at komme ned på jorden igen. Batteriet skulle vel for pokker også snart lades op igen *G*

Det allernemmeste ville jo være at sætte snuden mod jorden og så komme ned den vej....men ikke på vilkår om jeg kunne drømme (haha) om at vælge den løsning.

Valget faldt - temmelig pludseligt - på en noget anderledes nedstigning. Kom nemlig forbi en af de der gammeldags træstamme-telefonpæle (godt nok en del højere end normalt) og vupti hoppede jeg fra cyklen og over på stammen, hvorefter jeg kurede de mange meter ned......for bare at opdage at cyklen allerede var nået uskadt ned på jorden og stod og ventede på mig!!??!

Efter sådan en drøm overvejer jeg alvorligt at tage en pause fra nyhedskiggeriet....på den anden side.....sålænge jeg bare drømmer om sådanne sjove ting, så går det nok.....det ville da først blive bekymrende hvis jeg begyndte at drømme om politikere....så ville jeg da straks holde op medat læse/se nyheder...!!

Hvad drømmer DU af underlige drømme?

Blog-stilstand eller ej....så er der nu intet som...

...at kunne hente en håndfuld sprøde, lækre og velsmagende radiser af egen avl :)))