søndag den 15. juni 2008

Tyvstart!

Godt nok er der stadig et par måneder til jeg begynder på italiensk, men det skal da ikke afholde mig fra at tyvstarte. Det gør jo ikke noget at være godt forberedt :o)

Der er helt klart mange fordele ved at undervise i sprog til daglig; jeg ved jo hvilke områder i et nyt sprog, det er smart at lære ret hurtigt, så det ihvertfald ikke er pga. dem, at man "går i stå" i sin sprogindlæring.

Derfor har jeg de sidste par dage - når jobbet ellers tillod det (Det er jo prøvetid) - arbejdet flittigt med indlæringen af diverse italienske gloser, såsom

- tallene fra 1-100
- klokken
- diverse hverdagsvendinger
- og ikke mindst nutidsbøjningen af de vigtigste verber

Det er ikke fordi jeg synes, det er specielt svært at lære italiensk (I hvert fald ikke endnu *G*), men min indlæring bliver ganske ofte "forstyrret" af "uvedkommende gloser".
F.eks. når jeg forsøger at konstruere sætninger....og lige mangler et ord.....så dukker det op - på fransk eller græsk...! Dét er skisme irriterende!
Men - jeg ved jo af erfaring, at det kun sker her i starten, så jeg må bare væbne mig med tålmodighed.

Udover ovenstående øvelser har jeg næsten fået stavet mig igennem et "Topollino" (Anders And) og har da forstået hovedhandlingen...(Hurra for billederne *G*).

I lærebogen Capito1 (som jeg har lånt) er jeg nået igennem godt og vel den første tredjedel - dér forstår jeg så 99% af det læste.

Slutteligt har jeg her til formiddag opdaget, at jeg via PLAY kan hente adskillige sange med min favorit-italienske-sanger NEK. Jeg troede ellers ikke han var spor kendt i DK. Sådan kan man jo blive positivt overrasket :o)

Før havde jeg 14 sange med ham, nu har jeg 60-70 stykker at vælge imellem. Det er jeg ikke spor ked af. Det er rigtig godt for mit daglige italienske "sprogbad".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar