fredag den 23. marts 2012

Surbundsknokleri...

...eller NU begynder det at ligne noget...!

 Jeg har det sidste års tid skrevet adskillige blogindlæg om mit surbundsbed - eller rettere mit ønske om et...! I dag blev det færdigt - forstået på den måde, at det nu har det "grund-udseende" jeg ønsker og der bare skal lægges nogle flere sten/fliser, lidt mere jod rundt omkring og plantes nogle flere planter....men det haster ikke så meget.

Det hårdeste arbejde er overstået og jeg kan i morgen gå i gang med forårsrengøringen af bedene.

Men - tilbage til surbundsbedet: Den 7. april 2011 markerede jeg bedets form og godt og vel seks uger senere, den 21. maj 2011, havde jeg fået plantet tre rhododendron og en hortensia....og omkranset bedet med mursten. Videre køn var min stensætning ikke, men det fik være indtil videre.

 

 Den 11. juli 2011var rhododendronerne afblomstrede og bedet så temmelig kedeligt ud...og jeg var dødirriteret over at skulle slå græsset mindst en gang om ugen med en græstrimmer.



 Hortensiaen sprang ud en gang i september og blomstrede længe - her er det den 1. oktober 2011



 ...og så blev det vinter.... ...og så blev det 2012 og min anden havesæson på egen matrikel er startet for fuld udblæsning. Mens jeg lå med en omgang influenza fik jeg bragt 50 sække jord hjem og så kunne jeg - da feberen havde sluppet sit tag i mig - endelig komme i gang med at eliminere græsplænen og lade bedet tage form.

 Knap en uge har det taget mig - de første par dag orkede jeg kun at udlægge to-tre sække jord, så havde jeg ikke flere kræfter; havde jo kun lige rejst mig fra sygesengen...men i går fik jeg nok brugt ti-tolv sække....og så løb jeg tør for fiberdug....!

 

 Fik hentet en ny rulle fiberdug i dag - og så kunne jeg blive færdig med "grundbedet".

 

 Jeg er meget tilfreds med resultatet og er sikker på det kommer til at se rigtig godt ud, når omgivelserne ikke mere ligner en byggeplads (Haven er under katte-sikrings-hegnsbygning). Læg forøvrigt lige mærke til stensætningen nu...! Noget pænere - og ja, jeg har fået hjælp til det ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar