torsdag den 11. juni 2015

Så sku' da også....!

Det er ellers meget lang tid siden jeg har haft voldsomme problemer med ryggen (lænden), men jeg har altså også været meget påpasselig og forsigtig.

Det er vist over et år siden jeg sidst har været så ukampdygtig - men i morges gik den så ikke mere.

Ganske uventet -  og ikke en gang på grund af en pludselig bevægelse - gav det et smæld i lænden og så gjorde det bare ONDT.

"Heldigvis" blev jeg ikke helt så ukampdygtig, som ved tidligere lejligheder, eftersom jeg godt kunne komme op på motorcyklen. Men, det var nu også på stærke smertestillende piller.

Havde det været en ganske almindelig arbejdsdag er der ingen tvivl om, at ryggen ville have haft bedst af at jeg blev hjemme, men lige netop i dag var min anden og sidste dag som censor - så jeg skulle bare afsted. En censortjans kan man ikke bare sådan lige besætte med en vikar, så hvis jeg på nogen måde kunne komme afsted, skulle jeg bare afsted.

Jeg kom som sagt afsted, men det var godt nok hårdt for lænden.Dagen gik heldigvis rimeligt - på smertestillende piller - men det var nu en lettelse at være hjemme og kunne hvile ryggen ved halv tre tiden.

Lænden har det stadig ikke godt, for nu at sige det mildt, så jeg er sygemeldt i morgen og håber så på, at jeg er arbejdsklar igen på mandag.

Det passer mig rigtig dårligt at få bøvl med lænden lige nu. Jeg er jo ikke færdig med at gøre haven "festklar" til kærestens fødselsdagsfest næste weekend, men det er der bare ikke noget at gøre ved. Jeg KAN ikke lave noget derude lige pt. Sådan er det.

Fotos er det heller ikke så nemt at tage, når jeg ikke bare sådan lige kan bøje mig forover, men jeg fik da taget en del her til aften:

Den første dahlia er sprunget ud her til morgen, 'Mies' hedder den.


De næste dahliaer er der også snart ' Arabian Night'


Valmuerne begyndte at springe ud i forgårs.


Digitalissen er også begyndt at få knopper.


Det samme er riddersporerne.


Udsigt fra stien i det blå bed mod Flammebedet. Skønt der begynder at være andre farver end den grønne, selvom den da også er pæn :)


 Slangeurten i det lyserøde bed.


Regner med at kunne smage de første zucchini i løbet af weekenden. De smager nemlig bedst, når de ikke er for store.


 Lodden løvefod blomstrer så småt.


Lupinerne står meget flot i år.


Akelejerne har været i gang et stykke tid, men de er stadig lige skønne.


Denne sartgule akeleje er en af dem jeg såede sidste forår.


Storkenæb - jeg husker ikke lige navnene, kan jo ikke bøje mig for at se skiltene...!


Sidst, men ikke mindst, så er jeg helt vild med mine nye clematis. Til venstre er det 'Abundance', 'Königskind' og 'Niobe'. Da det jo er deres første år, er de ikke særlig høje...men bare tænk, hvordan de vil se ud om et par år... :)


5 kommentarer:

 1. Jeg kan godt se, at jeg foran dig med blomstring, mine digitalis er ved at blomstre. Til gengæld blomstrer mine tyske clematis ikke, det er nok fordi jeg har købt en anden slags, mine var alle fra gruppe 1 og tre.
  God bedring med lænden.

  SvarSlet
 2. Sikke langt dine Dahlia er, det bliver da en fest. Lækre clematis også. Ærgerligt med lænden, god bedring og tag den med ro - haven ser jo forrygende ud allerede.

  SvarSlet
 3. Ærgerligt med lænden - når man har et svagt punkt, er man jo udsat. Herligt at dine nyanskaffede klematis ser ud til at trives.

  SvarSlet
 4. Så mange vakre blomster du viser! Dine dahlia er da kommet riktig langt. Digitalis har ikke knopper her, nei, så du er virkelig langt foran meg :)

  Flotte nye clematis!

  God bedring med ryggen!

  SvarSlet
 5. Hov, dine Dahlier er da længere fremme ind mine :o) Clematisserne er helt vidunderlige lige nu, de er flotte de nye du har sat, jeg glæder mig til at se billeder af resten af dem.
  Ang. lænden så er det meget klogt at hvile, især når du skal være frisk til kærestens fødselsdag.
  God bedring og masser af hilsner fra Linda

  SvarSlet