torsdag den 14. april 2016

At kaste håndklædet i ringen...

...har jeg aldrig været særlig god til - og da slet ikke når det drejer sig om mit arbejdsliv.

Igår havde jeg en stress-samtale med min læge og hans vurdering var helt klart, at jeg skulle sygemeldes. Ikke noget med deltid, men fuldtid. Jeg skal have RO, så jeg kan blive rask igen.

I dag var jeg på job og havde også møde med min souschef. Foreløbigt er jeg sygemeldt t.o.m. den 25/4 - og hvis jeg ikke har fået det bedre der, forlænges min sygemelding.

Efter eget ønske læser jeg dog lige et par timer. Er fuldt ud klar over, at min læge sagde fuldtids-sygemelding, men jeg nupper de tre sidste lektioner med min 9. klasse inden udtrækningsfagene offentliggøres, da de er ved at skrive prøvedispositioner.

Mandag d. 25.4 offentliggøres årets udtræksfag og hvis tysk ikke udtrækkes, skal jeg ikke undervise dem i faget mere. Jeg håber derfor, tysk ikke udtrækkes. Det ville gøre alting så meget nemmere.

----

Det der med stress er jo desværre ikke noget nyt i mit tilfælde. Til forskel fra sidste gang sker det dog på et bedre tidspunkt denne gang - om foråret og ikke om vinteren - hvis man nu skal finde noget positivt i en stress-sygemelding...

----

Godt jeg har min have, hvor jeg nu nærmest hver dag kan glæde mig over endnu en blomst, der er sprunget ud. Her er det narcis 'Sempre Avanti', der var sprunget ud til morgen.

24 kommentarer:

  1. Huff da, det høres ikke bra ut. Da må du hvile uten noe mer arbeide!
    Godt du har hagen ja, hvis du klarer å la være med å jobbe der da ;)

    God bedring!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er heller ikke sjovt.
      Heldigvis må jeg gerne arbejde i haven, da det er fremmende for mit mentale velbefindende :)

      Slet
  2. God bedring - det er en hård branche.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - ja, den er ikke for tøsedrenge.

      Slet
  3. Hej Esther
    God du har en god læge der tager dig alvorligt. Skynd dig i haven for at rekreere i dine smukke stressfri omgivelser ;)
    God bedring

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have :) Ja, det er godt med sådan en læge :)

      Slet
  4. Ok, 3 lektioner går vel lige an; men ellers ville jeg da sige, at du bør følge lægens anvisninger, så du kan komme på ret køl igen hurtigst muligt.

    SvarSlet
    Svar
    1. De to af dem er nu overstået...mangler kun en lektion :)

      Slet
  5. godt du fik en samtale med din læge og derefter stedfortræder, for det er virkelig noget alvorligt når man har det sådan som du og lægen siger fuldtidssygemeldt. God bedring
    Kh
    kirsten

    SvarSlet
  6. Hei!
    Stress skal du i aller høyeste grad ta hensyn til. Stress er en alarm som sitter i kroppen, og varsler. Jeg er selv lærer i videregående skole (16-19 år) og kjenner veldig godt på det der å overlate elevene til andre. Jeg har heldigvis aldri vært sykemeldt, men jeg vet at jeg hadde tatt hensyn til hva legen min sa.
    God bedring! Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak.
      Jeg gør skam også hvad min læge siger. Jeg har meddelt min leder, at såfremt min tyskklasse skal til prøve i tysk, så kan jeg IKKE varetage den opgave.

      Slet
  7. Kære Esther Godt du fik snakket med læge og jobbet. Selvom du er pligtopfyldende så prøv at tage den tid det tager , slap af og nyd haven. Det er det bedste du kan gøre færdig selv. Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Tina

      jeg ved det...og til forskel fra sidste gang jeg gik ned (i '11) skal jeg denne gang IKKE for tidligt tilbage...men følte mig presset dengang, da jeg havde 3 prøvehold det år.

      Slet
  8. knus og glæder mig til lørdag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var hyggeligt lige at være forbi :) Knus

      Slet
  9. din stakkel, og jeg må sige velkommen i klubben, jeg har også været igennem den mølle... HUSK !!!! endelig at tænke på dig selv..
    go' bedring og snart go' weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have.
      Ja, det er ikke det sjoveste jeg har oplevet - for nu at sige det mildt.

      Slet
  10. God beslutning. Desværre er der mange af os lærere, der må sande, at det ikke er det samme længere. Heldig du har haven og en dejlig tid vi går i møde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, må glæde mig over det i det mindste er en god tid på året at blive sygemeldt, når nu det skal være.

      Slet
  11. Kære Esther.Godt at din læge tog affære.For nu skal du have ro til du er frisk igen.Det er jo nok et stressende job at være lærer.........men du er jo glad for at undervise.
    Håber du nu kan slappe af og nyde din dejlige have.
    God weekend Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette

      Ja, jeg er meget glad for at undervise; det kan gøre mig helt "høj", når jeg oplever at eleverne får "aha-oplevelser"..det er det fedeste ved at være lærer.

      At rammerne så ikke er som de burde være...er en anden sag og det vil jeg ikke bruge energi på at skrive om, da det gør mig arrig og trist.

      Du kan tro jeg skal nyde min have - omend jeg er for træt til at lave noget i den i dag, så går jeg da op til flere ture i den i løbet af dagen.

      Også god weekend til dig.

      Slet
  12. God bedring Esther. Ikke sjovt at have stress på sådan en måde. jeg stresser i haven lige nu - men det er forbundet med fornøjelse. En helt anden snak.

    Rigtig god bedring, og tag det nu alvorligt!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have.
      Nej, det er helt klart ikke det sjoveste. Jeg er glad for at have fået "diagnosen", da den jo fortæller mig højt og tydeligt, at der VAR/ER en grund til jeg er umanerlig træt konstant (selvom jeg spiser vitaminer og mineraler og sover 7-8 timer om natten) foruden en hel del andre symptomer.

      Jeg skal nok tage det alvorligt. Ingen tvivl om det.

      Slet