tirsdag den 1. oktober 2019

Krokussamlingsbedet og bland-selv-slik-for-løg'oholikere :)

 I lørdags havde jeg kun et par timer til at gå i haven, så den tid brugte jeg til at få "opdateret" mit krokussamlingsbed.
Det ser ikke ud af meget lige nu, da de fleste krokus deri er forårsblomstrende. De to slags krokus jeg købte hos Jānis Rukšāns havde jeg ikke lige været opmærksom på var efterårsblomstrende, så de står forkert, da jeg har de forårsblomstrende til venstre og de efterårsblomstrende til højre, så de skal flyttes. 
Crocus nudiflorus (=de hvide visne "pinde" bagerst) er sådan set klar til at blive flyttet, men da alle knolde i bedet står i netpotter, kan de flyttes når det passer mig bedst.

Som det måske kan anes, er der ikke meget gang i de efterårsblomstrende ude til højre, så der tror jeg, jeg må sætte nogle nye knolde, når jeg køber krokus næste efterår. 

Jeg har sat de ni nye efterårsblomstrende krokus i potter i udestuen - og en del af dem er så småt begyndt at spire. De skal naturligvis også flyttes ud i bedet på et tidspunkt.
 Crocus Goulimyi 'Alba' er begyndt at spire, så den går jeg og venter på.

Jeg er ikke helt tilfreds med placeringen af netpotterne; det var meningen de skulle stå helt lige, så der er plads til så mange som muligt, så det bliver et projekt til næste sommer at få flyttet rundt på dem.

Jeg har valgt at lave samlingen i en af højbedene af flere grunde:
1) det er meget overskueligt
2) Zinnia har ikke adgang til den del af haven, så jeg kan have skiltene i fred
3) Det er meget nemmere at tage nærbilleder af blomsterne
 De sidste bestilte løg er også ankommet; jeg var simpelthen nød til at få fat i den muscari, der bærer mit navn....og så faldt jeg også lige for muscari 'Baby's Breath' der er så sart sart lyseblå, at den næsten er hvid. Meget smuk er den.
 I søndags var jeg først på Pometet i Tåstrup, hvor min afdeling af Haveselskabet havde en stand. Efter min vagt susede jeg direkte til Bråby ved Haslev, for Toftegaard Tulipaner havde løgudsalg. Det har de forøvrigt igen d. 12. oktober - hvor de også vil have andre tulipansorter.

Deres tulipanløg koster kun 1,80 pr. stk - og kvaliteten er fin.
 Total bland-selv-slik-fornemmelse at gå rundt og fylde løg i papirsposer :)
 Jeg havde hjemmefra skrevet op, hvilke løg jeg skulle købe, så jeg kom kun hjem med ca. 50 løg, der ikke stod på min liste....! ;)

15 kommentarer:

 1. Hej Esther

  Alletiders med din store Crocus samling - det bliver bare så spændende at se til foråret!
  Jeg har begge Muscari - specielt babys breath vækker opmærksomhed!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Blev jo også helt vildt begejstret, da jeg opdagede Baby's breath, så den måtte jeg også have nogle af :)
   Jeg er også spændt på krokussamlingen - nogle af knoldene var ret små, så ikke sikkert de blomstrer til foråret allesammen.

   Slet
 2. Det er utrolig mye du har kjøpt, men det må jo bli fantastisk i din hage med all den løkblomstringen :)
  Gleder meg til å se bilder av det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig til de er lagt i jorden og så blot skulle tage billeder af det :)

   Slet
 3. Imponerende at du kan blive ved at få plads.

  SvarSlet
 4. Jeg elsker at se andre menneskers passion blive udfoldet😁

  SvarSlet
 5. Nørd! Af den totalt gode slags... :-)
  Hvordan ser dine netpotter ud? Kan du ikke vise et billede en dag. Jeg kender kun de store runde, der mest er til tulipaner, men når jeg ser tætheden på dine krokus, må det være noget mindre.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er små 8cms potter.
   De er købt her: https://growshop.dk/products/net-potte-8-cm?variant=2713818051

   Vi hentede dem i forretningen, da vi alligevel var i Storkøbenhavn.

   Slet
 6. Hej Esther!
  Så många olika crocus sorter du har. Var beställer du dem? Tycker mina leverantörer bara har några få sorter. Skall bli spännande att se dem i vår. Googlade på crocus Esther, den ser riktigt fin ut.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika

   Ja, bortset fra Blomsterverden.dk og zimtrade.dk, så har jeg købt mine krokus i Holland, da der er et meget større udbud:
   Lotta Plants, Eurobulb/Verberghe og Fluwel har et pænt stort udvalg af krokus.

   Mig bekendt er der ingen krokus, der hedder 'Esther', du mener nok Muscari :)

   Slet
 7. Kun 50 ekstra løg????? Jamen dog, hvordan kunne du da styre dig så flot,, hihi.
  Men ugh hvor jeg glæder mig til at se dine billeder til foråret, ja for du vil da forhåbentlig vise billeder af dine slikkerier?
  Jeg sidder med skygklapper og bundende hænder dette efterår.. Ingen løgindkøb,,, mååske et par muscari eller allium. jeg har jo fået noget fniddersygdom i mine tulipanløg, så der er dømt karantæne et par år. surt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jamen jeg er også helt overrasket over mig selv.

   Bare rolig, jeg vil slet ikke kunne lade være med at vise billeder :) Håber jeg snart kan vise billeder af blomstrende efterårskrokus :) De er begyndt at spire...dvs. syv ud af ti er.

   Surt med dine tulipaner :(

   Slet
 8. Härligt att se din krokusbädd :) Lik mina lökbäddar fast mina innehåller fler släkten. Det är stor skillnad på priser för växter och lökar när jag passerar sundet - en notering jag gjort flera gånger. Låter spännande med dina påsar. Och 'Esther' flyttade in hos mig i våras :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet