torsdag den 23. oktober 2008

Calabria - 15. oktober 2008

Dagen startede lettere diset, omend det var lidt svært at se, hvad der var dis og hvad der var smog. Generelt var det vores oplevelse, at luften i Napoli ikke var god.

 

 Vores hotel var udmærket, men lå i noget, der lignede et delvist industrikvarter, så der var ikke rigtig noget at kigge på.

 Efter en typisk hotelmorgenmad var det tid at sætte kursen sydpå. Mens to af os stod og ventede på de to andre, faldt jeg i snak med en sicilianerinde; min første samtale på italiensk! Det var nu ikke fordi jeg fik sagt særlig meget.

Jeg manglede konstant ord og hun snakkede dælendyleme hurtigt!! Men, det var sjovt!

  DAGENS RUTE: (De første godt to timers kørsel fra Napoli gik ad motorvejen A3) Ved 10.30 tiden drejede vi fra A3 og fandt ud til kysten.Ca. 11.40 kørte vi ind i Scalea og håbede at finde et sted at spise. Det var tydeligt at se, at vi var der "udenfor sæsonen" for langt de fleste spisesteder var lukkede. Det lykkedes os dog at finde et sted og så fik vi ellers rigtig lækker mad. Jeg valgte gnocchi i tomatsovs. Den sovs smagte, så englene sang!

 

 Til dessert fik jeg et stykke hjemmelavet tiramisú. Den var intet mindre end fantastisk!

 

 Efter denne optankning gik turen videre langs det Tyrrhenske Hav. Ved stranden Arreda (Kort før kommunegrænsen Cotenza/Catanzaro) gjorde vi holdt og så blev der fotograferet, samlet sten og soppet i det lune vand.

Som det fremgår af billedet, skinnede solen og termometeret var oppe omkring 24C :o)

   

Ved 15.30-tiden kørte vi atter op på A3 og først ved Rossarno kørte vi af for at køre tværs over "vristen" til vores bestemmelsessted Locri.

Undervejs gjorde vi holdt ved en "vejkiosk", hvor udvalget af både citrusfrugter (sæsonen er lige startet) og chili var imponerende for sådan en bette biks.

 

 Som det fremgår af billedet, var det ikke fordi udsigten henover "vristen" var grim. :o)

 

 Lidt over 17 ankom vi til vores B&B; Gnura Momma.

 

 Efter al dagens kørsel var vi jo blevet sultne og spurgte hvilke restauranter vores vært kunne anbefale. Vi fik anbefalet tre, hvor det så vidste sig, at kun den sidstnævnte "Il delfino blu", overhovedet havde åbent....vi var der jo udenfor sæsonen.....!

 Nå, men vi fandt "Delfinen" og fik en god pizza og en rimelig okay betjening. (Det er nok noget underligt noget at skrive, men betjeningen ændrede sig sidenhen - men mere om det i et andet indlæg...)

 

Efter aftensmaden varede det ikke længe, før vi gik til ro. Vi skulle jo være friske til næste dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar