mandag den 23. maj 2016

Bedre sent end aldrig

Alting er bare forsinket hos mig i år, hvilket jeg i særdeleshed kan takke min manglende energi for.

F.eks. kom tomaterne først ud i deres baljer i udestuen i går... (sidste år kom de derud omkring d. 1. april, hvis jeg husker rigtigt.)
Jeg er stadig superglad for mit fine tomatstativ. Kæresten har sænket hylderne ca. 10 cm, siden sidste år, så det bliver nemmere at plukke tomaterne. En hel del af dem dukker nemlig op nede i baljen og dem havde jeg svært ved at nå sidste år.
Vi har kun 'Tumbling Tom' i år, da det bare er vores favorittomat.
......og nu lidt fra rundt omkring i haven.

Min Montana odorata (synes nu ikke den har nogen duft, men det kan jo også være min lugtesans er dårlig) er nu sprunget ud.
Den dækker ikke nettet helt, bortset fra foroven...men fint ser det ud....også selvom den er lyserød. Det har jeg jo hele tiden vidst den var ;) 
Den blev købt og plantet sidste forår, så den har haft fart på.
Rionet er nu en superopfindelse til clematis :)
Apropos clematis, så er 'Ester' nu sprunget ud. Den blev købt i efteråret og er den eneste, der ikke er plantet ud endnu....den skal nemlig stå i forhaven....og der sker, som bekendt, ting og sager derude lige nu.
 
Heidi viser forøvrigt billeder af sin 'Miss Bateman' og den ligner 'Ester' til forveksling...gad vide om det er den samme? Der er i hvert fald ikke ret meget forskel på de to.

I køkkenhaven er bønnerne blevet plantet ud. Ærterne venter jeg lidt med endnu, da de endnu ikke er så store.
Her til sidst skal I lige se mine nyeste loppefund. Var på loppemarked i går og fandt bl.a. disse zinkhylder til 40,- for begge.

Hvor jeg skal have dem, aner jeg ikke, men det finder jeg nok ud af. Jeg har jo masser af mur/plankeværk.
Mit bedste køb var dog disse til 200,- især fordi jeg fik dem til 150,-., altså for begge to.

De har hver fået en dahlia 'Arabian Night'. Dens smukke mørke farve passer glimrende til zinkfarven, synes jeg.
Lige nu står de på terrassen, til jeg finder en bedre plads til dem.

Hvor meget jeg når i dag, har jeg ingen anelse om. Følte - for en gangs skyld - jeg havde en god portion energi i morges, men det var hurtigt overstået, så nu må vi se, hvor meget jeg får nået i dag.

Hav en dejlig mandag.

16 kommentarer:

 1. Det ser da godt ud med de forskellige planter du får der hen hvor de skal være. Du må tage dig den tid det tager og så skal det nok komme.
  Fortsat god dag
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er jo ikke andet at gøre :)

   Slet
 2. Jeg kan nu heller ikke lugte de montanaer jeg har, de skulle ellers have duft, måske er der nogle, der kan. Hvad er det for potter du har tomaterne i? Det ser meget fint ud med dem, jeg vil ikke mere have mine i plantesække, så jeg skal finde et alternativ. Jeg har også nogle clematis, som ligner hinanden til forveksling, men som har forskellige navne, lidt irriterende.
  Sender god energi til dig, her regner det, så jeg skal ikke bruge min lige nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have...jeg havde faktisk energi til at få tilplantet ALT det jeg kunne få plantet i forhavens nye bede. Et af bedene er stadig tomt, da der først skal sættes rionet op.
   Nå, det var da rart jeg ikke er den eneste, der ikke kan lugte Montanaen :)

   Slet
  2. ...og så glemte jeg lige at besvare dit spørgsmål. Jeg har mine tomater i store murerbaljer...(Indkøbt i Jem & Fix for 138,- for 4 styk) Der er boret huller i den inderste, der hviler på et par mursten i bunden af den nederste. Det plejer at fungere fint.

   Slet
 3. Sikke nogle fine køb du har gjort dig - både hylder og spande! Montanaen er godt nok fin, jeg må vist ha' mig sådan én. Din Ester ligner også til forveksling min Miss Bateman, men min er helt ny, så jeg har kun en enkelt blomst at sammenligne med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er stadig meget begejstret for mine nye zinkindkøb.

   Jeg kan godt anbefale en Montana (selvom den er lyserød...haha...) for jegkender altså ingen clematis, der kan brede sig så markant som den....og så hurtigt.

   Mine gule clematis bliver også mægtig store..men det er mere "opad", hvor Montanaen er meget god til også at fylde i bredden...den elsker at brede sig ud over et hegn.

   Slet
 4. Hej Esther.Din reol er bare genial.Der kan jo stå meget på de hylder.
  Har lige været ude og kikke på min Miss Bateman.............men min har ikke de lysegrønne striber som den du viser.Dejligt med gode loppefund.
  God aften Knus Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget begejstret for min tomatreol, ja. Når jeg ikke har tomater stående der kan der f.eks ligge løg og tørre i løgbakker, der ligger på tværs. Det er eddersmart.

   Slet
 5. Flotte klematis du har. En av mine dahliafavoritter er 'Arabian Night'. Fargen er fantastisk.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   'Arabian Night' var den allerførste dahlia jeg købte for nogle år siden og jeg blev meget begejstret for den, så den skal jeg have hvert år. I år er det oven i købet lykkedes mig at lade den overvintre.

   Slet
 6. Så fina klematis du har, och fina loppisfynd.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvarSlet
 7. Åhh hvor er din Esther smuk, lige som dig :o) Dejligt du har haft mere energi i dag, så går det jo den rigtige vej.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. PS. Feeede zink ting du har købt, jeg er da helt vild med hylderne :o)

   Slet
 8. Det ser så dejligt ud hos dig, hvornår man får gjort tingene er underordnet. For mig handler det om haveglæde og den bliver væk hvis jeg føler jeg skal nå tingene til en bestemt tid. Dejlige loppeting du har fundet.

  SvarSlet
 9. Sikke fine ting du fik købt på loppemarked.
  Ja det er jo ikke altid let at finde energi, men meningen med en sygemelding er jo, til dels at have tid til at finde den igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Nordjylland

  SvarSlet