torsdag den 23. juni 2016

Lykkefund

Dette indlæg er ikke mit "Årlige-'Lykkefund'-spam-indlæg", men det kan vel kaldes optakten til det... :)

Ingen tvivl om, at det varme vejr i maj og juni har sat ekstra fut i samtlige af havens planter...

Mine Lykkefund plejer først at springe ud lige omkring skolernes sommerferie....I år sprang den første blomst ud på "Lykkefund nr. 2" (Den der står ved køkkenhaveindgangen og er sat i 2012) allerede d. 9. juni.
på min "Lykkefund nr. 1" (Den på buen, der er sat i 2011) sprang den første knop ud d. 13. juni - altså over 14 dage før normalt.

Jeg ved ikke, om nogle kan huske min skepsis efter vi havde beskåret rosen på buen meget hårdt i foråret (efter email-vejledning af Ernst Jensen). Jeg var temmelig meget i tvivl, om den nu også ville få lige så mange blomster som den plejede.

Det har den så ikke fået....den har fået adskillige flere!

Troede slet ikke, der kunne være så mange blomster på een rose. Den ser allerede fuldt udsprunget ud, men jeg vil skyde på, at over halvdelen af knopperne ikke er sprunget ud endnu. Det er helt vildt! Og jeg er totalt begejstret :)
...og duften er fantastisk...
Det kan jo nærmest ikke ses, at vi beskar den så kraftigt i marts. Her først et billede fra marts og så et billede fra forleden.

Den anden Lykkefund har indtil videre ikke blomstret specielt meget...det har været som om, den ikke rigtig kunne komme i gang.

Da vi beskar rosen på buen i marts, blev den anden rose også beskåret kraftigere end jeg plejer...og det skal jeg da lige love for har betalt sig:

Her er den lige begyndt at springe ud - bemærk hvor mange knopper der er.
...og sådan ser den ud lige nu...helt vildt.

Når man går på fortorvet ned til mit hus, kan man dufte den på lang afstand, især hvis det blæser lidt.
Lykkefund er altså intet mindre end FANTASTISK!

5 kommentarer:

 1. Lykkefund er altså bare en fantastisk lækker rose. Godt du fik klippe suport fra Ernst Jensen, det hjalp må man da sige og man skal altså ikke være bange for at klippe godt i sine roser. Det beviser du her.
  Rigtig dejlig dag fra Linda

  SvarSlet
 2. Hov da lærte jeg da lidt, jeg skal bare beskære Lykkefund, se det vidste jeg ikke. Der er ikke meget gang i min, jeg troede, at det var fordi den stod for skygget.

  SvarSlet
 3. Det er fint, at de gode råd, du fik, gav pote.

  SvarSlet
 4. det er godt at det lønnede sig at beskære den. Den lykkefund - ja det er jo to, købte jeg sidste sommer, de blev flyttet for et stykke tid siden og er kommet i det nye bed som hedder Lisbeths bed. De blomstrer også nu, og har gjort det en uges tid.
  Så lige nu forsøger jeg at lede den op af den rosenbue der er sat der.
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Hej Esther.Har efterhånden læst en del om den smukke Lykkefund.Og godt at den blev beskåret.........for den har da masser af blomster.
  Og kan næsten tænke mig til hvor dejlig den dufter.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet