torsdag den 14. februar 2019

30 min = haveindkøb i tre forskellige webshops + blog-fødselsdag

Ved ikke om du kender det der med, at man "bare lige skal kigge..." og så er der pludselig havnet både planter, knolde og frø i indkøbskurvene?

Jeg kender det lidt for godt... og i går aftes gik det galt - igen ;)

Egentlig ville jeg bare lige købe nogle crocosmia-knolde, men de var "heldigvis" ikke til salg før 1. marts....og så var jeg jo nødt til at købe lidt "småting" på andre hjemmesider.

Jeg mener, nu havde jeg jo - endelig - sat mig foran skærmen for at købe lidt ind, så skulle da pokker, hvis jeg slet ikke fik købt noget... :)

Det blev både til  lidt dahlia-knolde ('Blue Bell', 'Bishop of Oxford', 'Marble Ball', 'Tartan', 'Dahlegria White', 'Cafe au Lait og 'Maxime')

Et par planter røg også i kurvene (Handlede jo i flere butikker.)

Astrantia, white
Akeleje 'Black Barlow'
Helenium 'Hot Lava'
Achillea mille 'Laura'

En enkelt pose frø blev det også til:
Moon Flower - Ipomoea Alba (Måneblomst) 

og sidst, men ikke mindst;
100 Træfiberpotter, 12 cm

Sidste år fik jeg fire tomatplanter i træfiberpotter - og dem blev jeg meget begejstrede for, både tomater og potter.

Tomater er altid lidt sarte ved omplantning og bliver helt slappe. De rejser sig dog igen, men det ser skrækkeligt ud. Ved at plante dem ud i træfiberpotterne, slipper jeg for at tage dem ud af potterne, men kan blot plante dem ud.

Træfiberpotterne er noget dyrere end de plasticpotter jeg plejer at bruge (2,50 kr pr. stk. i stedet for 1,-) men jeg slipper for besværet med potterne, planterne har bedre af det og så er det også godt for miljøet.

Jeg smider ikke mine plastpotter ud, men de vil fremover hovedsageligt blive brugt til planter jeg alligevel giver væk/bytter/sælger.

Apropos købeplanter.

Mon du kan huske de juniperus jeg købte i januar måned, dem der så temmelig "mærkelige ud" og hvor Lotta Plants skrev tilbage, at det var ret normalt for den plante at se sådan ud om vinteren?

Hvis du ikke kan huske dem, er her et billede:
De så mildest talt ikke godt ud, men nu begynder jeg at tro, at han havde ret, for se lige, hvordan de ser ud nu....(og jeg har intet gjort ved dem, ud over at vande dem en gang imellem.)
Så, det ser altså ikke ud til at jeg behøver sende en klagemail afsted :)

Forøvrigt....så er det jo d. 14. februar idag....dvs. min blog har fødselsdag.

15 år har jeg blogget. Det er da lidt vildt.

25 kommentarer:

  1. Til lykke med din blogfødselsdag! Så lenge har faktisk jeg blogget også, for jeg begynte i 2004, men da på en annen plattform enn blogger sin.
    Ja, vet altfor godt hvordan det er med fristelser ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. Ja, det er lidt vildt at man har blogget så længe.

      Hihi...ja jeg kunne jo læse på din blog, hvordan du var blevet fristet den anden dag :)

      Slet
  2. Hej Esther!
    Gratulerar till de 15 bloggåren. Fina inköp du gjort. Hade bestämt mig för att jag inte behöver flera dahlior, men vi får se, det kan vara svårt att motstå.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak.

      Sidst jeg kiggede til mine overvintrende dahliaer, havde de det godt. Men det er nogle uger siden nu, så må jo hellere få købt nogle nye, såfremt de gamle er gået til :)

      Slet
  3. Hip hip hurra for dine 15 år som blogger! Det er sejt! Jeg bliver også tit fristet, men bremses ofte, fordi fragten er dyr. Hvis jeg så bare kunne få det hele et sted, men sådan er det aldrig - og så bliver jeg ramt af sparsommelighed, når jeg kommer til fragtprisen. Og så lader jeg helt være...

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak.

      Ja, fragten kan være dyr - men det er ikke altid det er nok til at afholde mig fra indkøb...

      Slet
  4. Til lykke, Esther! Nej, tænk engang: 15 år. Det er da noget :-) Dejligt at du holder ved! Det er altid hyggeligt at besøge dig!
    Jeg har stor-netshoppet frø og knolde igennem den seneste måned. Min undskyldning er at jeg vil forsøge at dyrke så mange snitblomster at jeg kan sælge af dem. - Hvis der nu ikke kommer noget ud af den plan, så får jeg bare mange blomster selv :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - ja, det er lidt vildt at tænke på der er gået så mange år.

      Det lyder som nogle gode planer :)

      Slet
  5. Stort tillykke. Jeg kan blive helt svimmel ved tanken om 15 år. Du er en sej quinde :-)
    Hvor er det spændende, at dine ener skifter farve, for de så altså noget sølle ud. Tålmodighed er en dyd.
    Fnis - det var nogle spændende crocosmia'er du fin anskaffet. Men det er da helt klart klogt at bruge sin skærmtid fornuftigt, og når du nu sad der...
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. Ja, det er lidt vildt.

      Er ret glad for at se, at enerne skifter farve. De er endnu grønnere nu end da jeg tog billedet.

      Er rigtig glad for du også synes, det var nogle fornuftige valg jeg foretog mig.... :D

      Slet
  6. Grattis till 15 är i bloggvärlden! Det är en lång tid i livet och mycket förändras under den tiden men ditt trädgårdsintresse är fortfarande lika levande, det är fint det!
    Vilken märklig förändring dina barrväxter har genomgått! Där ser man, ha inte för bråttom i alla fall när det gäller barr!

    Kram!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. Ja, haveinteressen satte først sit præg på bloggen, da jeg havde købt huset her. Inden da var det mere en lærer/hverdagsblog.

      Ja, det er underligt med planterne, men heldigvis viste det sig jo at passe, at de bare ser sådan ud om vinteren.

      Slet
  7. Hej Esther

    15 aar er lang tid at blogge! Tillykke med det!

    Flot at du har faaet din Juniperus rettet op!

    Ha en dejlig jubilaeumsdag

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak.

      Jeg har jo egentlig ikke gjort noget ved mine juniperus, udover at have givet dem noget vand ind imellem. De står så også i udestuen, hvor temp. sjældent kommer ned under 8-10 grader.

      Slet
  8. Ja men tillykke med de 15 år, jeg er nok en af dem, der har fulgt dig længst, men ikke i 15 år. Du minder mig om Marit, hun falder også hele tiden for nyt og køber, det gør jeg ikke så meget mere. Det lyder godt med de nye potter, det må jeg vist lige kigge på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. Tror vi har fulgt hinanden fra omkring 2012/13.

      Haha...jamen det er jo også utroligt,at jeg stadig kan finde plads i haven til de nye planter.

      Slet
  9. 15 år, tillykke, du må da vist være en af de garvede i blogverden.
    Frø og eller fristelser, jo tak uha uha. Men jeg har lavet et system der holder mig lidt i ørene. Først ind og kikke, noter ned, hvilke OG pris. Lukke af, regne sammen, finde ud af det er dyrt, strege nogle ud. Og så dagen efter ind og bestille, KUN efter den reviderede seddel. Det funger, som regel.
    Hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak.
      Uh, er imponeret over din standhaftighed. Her har jeg sjældent nogen indkøbsliste - jeg lader mig blot friste...og det gør jeg så også :)

      Slet
  10. Til lykke med fødselsdagen. Jeg har slet ikke fulgt bloggen så længe, men mens jeg har fulgt den, er der sket masser af ting både i dit liv og din have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak...og ja, der er sket meget i både mit liv og haven de sidste 4-6 år :) Heldigvis til det gode.

      Slet
  11. jamen dog... tillykke herfra :)

    SvarSlet
  12. Tillykke med fødselsdagen, og med de overlevende ener. Men mærkeligt de ser så halvdøde ud om vinteren. Tænk du stadig kan finde plads til flere planter i haven... Det synes jeg er helt imponerende.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak.
      Ja, det var rart de bare ser sådan ud om vinteren og ikke fejlede noget.

      Jeg er også selv imponeret over, at jeg bliver ved med at finde plads...og så alligevel...efter sidste sommer, ser det ud til der er gået en del planter til. Synes i hvert fald der er flere bare pletter på denne tid, end der plejer at være. Jeg ved, at flere clematis er døde i tørken, så det burde ikke være svært at finde plads til de nye clematis, i hvert fald.

      Slet

  13. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Cell, Viber og whatsapp +2348155425481

    SvarSlet