mandag den 11. februar 2019

Nu begynder de så småt....de kære krokus

Vintergækker og erantis er dukket op - og i løbet af de sidste par dage er der også nogle af mine krokus, der er begyndt at få lidt farve :) Her ovenfor er det erantis 'Schwefelglanz'.

 Allium og hyacinter på vej.
Jeg måtte jo tømme mistbænken i sommers og selvom jeg var påpasselig, så har jeg ikke nødvendigvis fået sat skiltene ved de rigtige vintergækker.

Heldigvis tog jeg dog billeder af dem sidste år, da jeg købte dem, så når de er sprunget lidt mere ud, kan jeg forhåbentlig få sat alle skiltene rigtigt.
 Umiddelbart ser det dog ud til, at jeg har mistet nogle af nyindkøbene....men så er det jo godt, der snart er Galanthus-festival igen hos Spiren :)
 Disse vintergæk har stået i haven siden jeg overtog huset og jeg har aldrig delt dem. Måske i år bliver året, hvor jeg "får taget mig sammen" til at dele dem. Det må tiden vise.

Mine ganske almindelige erantisklumper - som stammer fra min højtelskede fasters have - formerer sig stille og roligt. Mener der var 13 blomster sidste år :)

I lørdags fik jeg forøvrigt købt mig nogle "rigtige" havesko, fremfor de billige crocs, jeg plejer at bruge - de her er helt klart meget bedre at gå i :)
 Disse krokus er dukket op i forhaven - jeg husker ikke hvilke det er, men når jeg en gang får ryddet for gamle blade, finder jeg det nok :)

Det eneste jeg ved, er at det er nogle af de krokus, der var nye sidste forår.
Apropos nye krokus, så er fire af de 15-17 nye sorter, begyndt at vise farver :)


 De der er længst fremme er 'Goldilocks'. De har stået på terrassen mellem nogle store krukker, derfor opdagede jeg dem først i dag. Nu er de blevet flyttet om på arbejdsbordet i køkkenhaven, så jeg nemmere kan komme til at fotografere dem.
Nu er det så blevet sengetid.
Heldigvis er jeg "bare" terminsprøvevagt hele ugen, så der er ikke noget forberedelse - til gengæld kommer der læssevis af retteopgaver.... Håber at få det meste klaret inden vinterferien starter fredag eftermiddag - men slipper nok ikke for noget arbejde i ferien.

19 kommentarer:

 1. Härliga bilder Esther! Nu kommer den finaste tiden i våra trädgårdar. Här har vi ännu snö men ovanligt varmt för årstiden.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nu den dejlige tid begynder. er sker noget i haven nærmest fra dag til dag nu.
   Knus

   Slet
 2. Godmorgen Esther

  Ja nu begynder det virkelig, og mon ikke de lovede lune vinde vil sætte ekstra gang i det hele?
  Spændende Crocus du har i haven!
  Jeg er holdt op med at sætte skilte, men har istedet mine optegnelser på min haveplan - det fungerer fint!

  Ha en dejlig dag


  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg overvejer også lidt at droppe skiltene, da Zinnia (hunkatten) alligevel har det med at hive dem op og smide dem et andet sted.... men de er nu meget rare at have, i hvert fald ved nye planter/løg/knolde.
   Har 15 nye slags forårsblomstrende krokus i år, så det er ekstra spændende i år.

   Slet
 3. Det begynder at gå lidt hurtigere med at crocus viser farve. Dem i græsplænen kalder Anne Marie Lønbæk Planteskole for sne-krocus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg jo ingen græsplæne, så ved ikke hvilke krokus du mener? :) Gætter dog på at snekrokus er tommasinianus-krokus, da de er nogle af de tidligste.

   Slet
 4. Du er da så heldig at dine crocus viser farge alt nå! Vi har mye å glede til fremover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de næste par måneder bliver helt fantastiske...her glæder jeg mig så meget til at se mine 15 nye krokussorter i blomst.

   Slet
 5. Jeg glæder mig til at se alle dine krokus - dejligt, at de er begyndt at vise sig frem.
  Vintergækkerne er godt nok svære at se forskel på, men det viser sig vel oppe i blomsten?
  Jeg fotograferer alt inkl. skiltet, så jeg kan hitte rede i navnene. Men indrømmer, at det går galt en gang i mellem, når jeg flytter noget. Jeg prøver ellers også at tage billeder af alle nye voksesteder. Det med billeder fungerer efterhånden bedst for mig. Det kan jeg gøre på stedet. Notater skulle jeg huske at rette, når jeg kom ind. DET glemte jeg ;-)))
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her går det galt med skiltningen, fordi Zinnia (hunkatten) ynder at flytte rundt på dem.
   At der ikke er styr på disse vintergækker, skyldes dog som sagt, at jeg måtte flytte dem fra den gamle mistbænk.

   Slet
 6. Ja, nu sker der noget! Det er den allerbedste forventningens tid, vi går i møde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de næste par måneder bliver skønne :)

   Slet
 7. Tak spids hvor det myldrer frem - og hvor ser det spændende ud med alle dine krokus. Nu skal den lange ventetid endelig afsluttes med et festfyrværkeri af farver og former, men det er nu også dejligt at se de gode gamle vintergækker og erantis igen.

  God vinterferie!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Vintergækker og erantis vil jeg heller ikke undvære...men som sagt er krokus yndlingsforårs-(og efterårs-)knolden og med 15 nye slags dette forår, er forventningens glæde tårnhøj.

   Slet
 8. Hej Esther!
  Helt fantastiskt med alla vårblommor som redan tittar fram hos dig.
  Jag gläds åt solen som tittar fram, men vårblommorna dröjer länge till.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er nu mange krokus, der slet ikke er dukket ret meget op endnu, de har kun lige stukket spidsen op, så jeg har nok glæde af krokus de næste par måneder - det gør jo ikke noget.

   Slet
 9. oh, tidlige krokus. Så er foråret lige om hjørnet, forhåbentlig.
  Mine krokus er kun liige begyndt at titte op.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er det også kun enkelte krokus, der er så langt fremme. Oftest dem i krukker.

   Slet
 10. Men så intressant, det du kallar vintergäck heter snödroppar i Sverige. Här är det Erantis som är vintergäck! Jag fick läsa din text några gånger innan jag förstod :-)

  SvarSlet