søndag den 3. maj 2015

Besøg af svigerinden og endnu en dag i haven

Planen her til morgen var egentlig at få læst lidt op på jeres blogs, inden vi skulle i haven, men ret tidligt fik jeg en sms fra svigerinden; om vi var vågne, for så ville hun gerne komme forbi og hente de planter, jeg havde lovet hende.

Da hun var kørt igen - med bilen fyldt med planter (hun fik bl.a. et par af mine spande med tulipaner og narcisser, da jeg jo har rigeligt!)  var det så havetid.

Jeg lugede og lugede og lugede, mens kæresten malede træværk. Her resultatet af dagens anstrengelser og et par blomsterbilleder.

Jeg fik luget hele Sydhaven; de tre bede og fugerne mellem fliserne. Det pyntede rigtig meget.


Her de to skyggebede og clematis alpina.


Sydbedet, hvor jeg vil have sat flere clematisstativer op - muren er jo alt for bar (og så har jeg en rigtig god undskyldning for at købe clematis fra Westphal igen...hihi.)

Krukkerne står og venter på at blive tilplantet med dahliaer, men det varer nok 1-2 uger, før vi er så vidt, tror jeg. Kommer helt an på vejret.Det første skyggebed. En af dagene skal der plantes buksbom i hullerne i hækken. Jeg fik sat et par af de hvide lupiner jeg såede for et par måneder siden. Så må vi se om farven passer, ellers gør det nu ikke så meget.


Apropos lupiner, så har jeg hevet mindst 100 små lupinplanter op i dag - så kan jeg lære at huske at klippe blomsterstandene af, inden de smider frø! Haha. En del steder har jeg dog ladet de små selvsåede planter blive stående, når der var plads.

Noget af den jord vi rensede igår, er blevet brugt i bedet, derfor den lysere farve.
Kamæleonbusken (nederst til højre) som "stritter" skal snarest fastgøres til plankeværket, men plankeværket skulle lige males først...

...hvilket kæresten så klarede idag. Ikke hele plankeværket, men godt og vel 1/3 af det...og hvor har det dog pyntet1


Da jeg var færdig med at luge Sydhaven kastede jeg min trætte krop over stenbedet (Ikke fordi der er så mange stenbedsplanter i det mere...De to selvsåede akelejer i bedet har jeg tænkt mig at flytte - men først til næste forår.) og fik luget både det og stenstien langs bedet, men s orkede jeg (og min ryg) heller ikke mere lugning for i dag.


I stedet kastede jeg mig over frøsåningen i det ene højbed. Glemte dog at tage billede før der kom fiberdug over...men jeg har altså inddelt højbedet i 6 firkanter med bambuspinde og sået:

Gulerod 'Samurai F1' 
Gulerod F1 'Sugarsnax 54' 

Icebergsalat
PluksalatSpinat 'Matador' 
Radise 'Skarland, hvidsp.2' 


Fiberdugen er mest fordi der er lovet megen regn i nat...ved ikke om det hjælper, men det er vel et forsøg værd.


Til slut et par blomsterbilleder - her tulipanen 'Spring Green', der sprang ud i dag.


En af de få dobbelt Apeldoorn der er tilbage. Synes nu ikke den er særlig dobbelt mere.. ;)


'Helmar', som jeg er så glad for. Troede ikke jeg havde mere end et par stykker tilbage, men har opdaget at de står rundt omkring i en del krukker...de er bare ikke sprunget ud endnu.


En af de nye tulipaner 'Princess Irene' - meget smuk.


Til sidst de smukke, blå franske anemoner :)Nu kalder sengen dog inden længe, er dejlig træt i krop og hoved og i morgen kalder jobbet igen.

8 kommentarer:

 1. Ja man bliver dejligt træt ovenpå en hel dag i haven, du/I har nået meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en af de gode ting ved at skrive haveblog. Når man ser på skrift og i billeder, hvad man har nået på en dag, så har man nået mere end man tror :)

   Slet
 2. Jeg er vist nødt til ud og købe nye lupiner, de forsvinder for mig. Jeg har ellers haft en ret trofast koloni i mange år, men lige nu står det lidt skidt til med dem, Det lyder til at have været en dejlig dag i haven som kan mærkes i kroppen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da ærgerligt med dine lupiner. Da jeg flyttede ind her var der ingen lupiner. Mener først jeg fik sået nogen i haveår to (haveår 5 nu)....som så først blomstrede i år 3, noget så smukt. De har også smidt en masse frø...skal jeg hilse og sige.

   Slet
 3. Hvor er det blevet flot i den skønne Ildkattehave og hvor har i nået meget. Jeg er da helt vild med din buskbom hæk, den er rigtig sød.
  Thi hi, hvor er det godt der er plads til at købe flere Clematis.. det er spændende at se hvad du bestiller.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have :)
   Har lavet ønskeliste mht. clematis, men ved ikke, hvornår jeg køber :)

   Slet
 4. Jeg kom bare lige forbi.
  Hvor ser det godt ud.
  Fine blomster.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det - og velbekomme :)

   Slet