lørdag den 2. maj 2015

Kraftigt haglvejr 1. maj og rensning af tung lerjord

Blev vækket 6.15 fredag morgen pga. et voldsomt haglvejr - og jeg skal da lige love for det haglede:

Heldigvis lader det ikke til, at haglen gjorde skade på mine planter.

Bemærk forøvrigt den pænt store jordbunke øverst til venstre. Det er noget af det jord, der er blevet gravet af i forbindelse med lægningen af chaussestenene.

I dag stod den for tur; nu skulle den altså væk. Den har ligget på flisegangen, så vi ikke har kunnet benytte den vej omkring det store skur siden midten af marts! Altså halvanden måned.

Nu er det ikke bare sådan lige at fjerne så meget jord. Jo, hvis det bare skulle køres ned på omlastepladsen, men det er faktisk en udmærket lerjord, der bliver rigtig god, når den blandes med lidt sand og plantesækjord. Derfor ville vi hellere rense den for skærve-rester, rødder og sten og genbruge den.

Det gjorde vi så i dag - og sikke et arbejde....det tog adskillige timer og gav mig lidt bøvl med ryggen, selvom det var manden, der klarede det meste af det tunge arbejde -  men for pokker, hvor skønt da flisegangen pludselig var gangbar igen :)


Billedet af flisegangen må I dog vente lidt med at se endnu....men nu varer det ikke længe før jeg kan vise køkkenhaveprojektet.

Vi har nemlig besluttet at lægge betonfliser, hvor vi mangler chaussesten og så vente med de sidste chaussesten rundt om det sidste højbed til vi igen køber et ton....når forhaven står for tur - hvilket bliver til næste år, hvis alt går vel. Derfor burde vi også snart bliver færdige med det sidste. Krydser fingre.

I skal lige se denne skønne magnolie:

Der er jo ikke plads til en magnolie i min have, men så er det da godt at der findes to store tæt på min bopæl ;)

Til gengæld har jeg jo en Clematis alpina, som kommer til at blomstre i år. Nogle steder er den dog vissen, men det er jeg temmelig sikker på skyldes, at den ikke er blevet klippet ned sidste år. Når den har blomstret i år, får den derfor også med saksen.


Igår flyttede vi lathyrus, pragtsnerler og nogle tallerkensmækkere udenfor....Naturligvis med fiberdug over for natten... og de overlevede i fin stand.

I nat er der også lovet nattefrost, men det skulle vist være den sidste (Hurra!), men jeg tror nu jeg vedbliver at dække dem til om natten til midten af maj. Kommer an på vejret.


Nu sidder jeg og nikker, så jeg vil gå i seng. Satser meget på at nå omkring nogle blogs i morgen tidligt, inden haven atter kalder. I må have det godt :)

6 kommentarer:

 1. Jeg skal da love for, at I fik hagl. Heldigt du dækkede af, jeg fik desværre ikke dækket af, da der var 5.8 grader, da vi gik i seng, det var dumt, for mindst en af mine rhodoer tog skade :(
  Hvorfor vil du klippe din Alpina ned, den skal normalt ikke klippes, men ok hvis du vil gøre det, er det det bedste tidspunkt, din står ellers flot nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Æv med din rhodo :( Hm..jeg har slet ikke haft kigget til mine...men orker ikke mere ud nu, da blæsten er taget temmelig meget til.
   Næsten hele den ene side af alpinaen er vissen...derfor regner jeg med at klippe en del af, når den er færdig med at blomstre. Håber så den bliver pænere næste år.

   Slet
 2. Det var da noget af en haglbyge.
  Dejligt i fik styr på den jordbunke :-)
  Nattefrost blev det bestemt til, her var vi nede på -4 grader, det ses tydeligt på magnoliaens blomster, som nu er ved at være temmelig brune. Håber det snart er slut med al den nattefrost!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt vildt begejstret over at være sluppet af med den jordbunke... :)

   Puh - 4....UF....gider heller ikke mere nattefrost.

   Slet
 3. Haglebyger kan gjøre mye skade, men godt at du unslapp det. Leirjord er fint å ha i hagen, bare den ikke blir for tørr. Nydelig magnolia du viser! Det er jo det samme hvor den står ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min lerjord er ofte MEGET hård/tør - så jeg prøvet at blande den med lidt grus og købejord.

   Slet