torsdag den 30. april 2015

Dagene forsvinder for mig...

...derfor er der nu igen gået fire dage uden ret megen kontakt med blogverdenen...og tro mig, det passer mig overhovedet ikke.

Jeg vil så gerne følge med i alle jeres haver og haveprojekter, men det er godt nok ikke nemt, når jeg er så træt efter en arbejdsdag, at jeg oftest ligger i min seng mellem 20-21...!

Min egen have får jeg heller ikke gjort så meget ved, som jeg gerne vil.

I tirsdags tog vi dog en 3 timers-tørn (kæresten havde en fridag og jeg kom rimelig tidligt hjem), så vi fik renset fugerne på terrassen og mellem nogle af stenstierne - for ikke at tale om generel oprydning af terrassen.


 I krydderurtehøjbedet fik vi med møje og besvær hevet den franske esdragon, der havde bredt sig i hele bedet - op. Den var brudt gennem presenningen, så dens rødder var 40-60 cm lange...og sad godt fast!

Vi havde det meste af jorden oppe og vende i en trillebør, så jeg håber vi har fået fjernet alle rødderne, for den plante gider jeg ikke mere.

Nu har jeg haft den i mindst 7-8 år og aldrig brugt den i madlavningen, så nu røg den ud. Det samme med den oregano, der også bredte sig voldsomt i bedet.


Fremover vil jeg kun have purløg, persille og dild i det bed - for de krydderurter bruger jeg i madlavningen.

I går knoklede jeg også. Vil gætte på jeg flyttede rundt med 6-800 kg chausseesten. Først fra maxibag'en over i trillebøren og så læsses af...og så tilbage efter endnu et læs. Det tog 2½ timer. Bagefter spillede jeg volleyball i 1½ time...jeg var SÅ træt og øm, da jeg gik i seng, at jeg besluttede ikke at lave noget som helst havearbejde i dag.

Projekt "chaussesten i køkkenhaven" skrider godt fremad, de sidste sten blev lagt i dag...desværre mangler der stadig 1-2,5 m2...men jeg køber altså ikke endnu 1 ton...så vi er nok ude i noget med enten sf-sten (som der ligger i forvejen) og betonfliser (som også er der i forvejen.)

En ting er at belægningen snart er lagt....så skal der jo stampes...og så grus...feje...mere grus...feje..osv...men jeg regner med at det hele er færdigt senest midt i maj - og hvor jeg glæder mig til at vise jer det :)

Det bliver SÅ godt.....ved godt jeg har sagt det før, men jeg er superbegejstret :)

14 kommentarer:

 1. Ikke noget at sige til du er træt, du knokler derudaf og har haft meget sygdom.
  Du er ikke den eneste blogger, som holder lange pauser, så tag du den bare med ro.
  Jeg er her endnu :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal forsøge at tage den med ro....men ikke nemt, når der er så meget jeg gerne vil have lavet ;)

   Slet
 2. Hold da op, hvor I knokler, man bliver altså helt forpustet af at følge med her... ja, følge med... jeg prøver så godt jeg kan - for dagene forsvinder også for mig.
  Vidste slet ikke at estragon var så invasiv - men fint at I har fået ryddet op i bedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rart at jeg ikke er den eneste, der mister dagene ;)
   Disse tre fridage er også forsvundet....okay fredag var vi til familietamtam hele dagen, så da nåede vi ikke i haven, men både i da og i går har vi knoklet derude :)

   Slet
 3. Det er helt forståelig at du ikke har så mye tid til å blogge! Hyggelig når du gjør det :)

  SvarSlet
 4. Absolut ingen grund til dårlig samvittighed, vi har kun 24 timer at tage af! ;o) Måske jeg også bare skal smide min estragon på porten, jeg får den nemlig heller ikke brugt, men den står dog i en potte i bedet.
  Det bliver godt når det hårde arbejde med stenene er slut, regner med vi ser fotos. Sov nu godt. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare rolig, I kommer slet ikke til at kunne undgå at se fotos, når køkkenhavens nye belægning er helt på plads ;)

   Slet
 5. Vi er vist en del der i øjeblikket lever ude i den have som vi så meget har længtes efter at komme i gang med og når vi så kommer ind om aftenen med røde kinder og trætte kroppe så kaster vi os halvt sovende ned på en stol eller sofa og så er det bloggen der må vente lidt (her er det også rengøringen) :o)) vi må lave indlæg når energien og tiden er til det :o)
  Hvordan du klarer Job, belægning og Sport..det begriber jeg ikke. Du er så sej :o) Jeg glæder mig til at se når det bliver færdigt.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, jeg forstår heller ikke altid, hvordan jeg skal nå det hele...synes ofte jeg ikke får lavet nok i haven..indtil jeg så går ud og ser hvad jeg har lavet den dag....så er det jo alligevel noget...næsten hver eneste dag.

   Slet
 6. Jeg synes altid døgnet mangler en masse timer specielt her om foråret. Her flyver dagene og ugerne også af sted, og bloggen er også her nedprioriteret lige for tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rart at det ikke kun er mig, der har rigeligt at se til ;)

   Slet
 7. Hej Esther.Hold da helt op hvor i knokler................men tror også at der er rigtig mange havenørder der har gang i projekter her om foråret.
  Jeg er rigtig spændt på at se jeres nye belægning i køkkenhaven.......................og det har da været noget af en omgang.
  Rigtig gid bededagsferie knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Jeg glæder mig også helt vildt til at vise billeder - jeg har skrevet på indlægget hver gang, der er sket noget, så jeg kan huske hvordan og hvorledes... På den måde bliver indlægget jo også hurtigere færdigskrevet, når køkkenhaven er klar til "fremvisning" :)
   Håber du har haft en dejlig St. Bededagsferie.

   Slet