onsdag den 22. april 2015

En slem hovedpine

Måtte tage tidligere fra job idag pga. en led hovedpine og har sovet det meste af eftermiddagen. Ved 16-tiden vågnede jeg...og kunne til min lettelse konstatere, at hovedpinen var blevet meget svagere. (Den lurer dog stadig, så det varer ikke længe før jeg går i seng.)

Jeg var ikke frisk nok til at begynde at rode i bede, så i stedet gik jeg i gang med et stillesiddende arbejde, der var på høje tid; nemlig ompotning af tobaksplanterne.


Jeg har så mange af dem, at det halve kunne være nok. Det skyldes dog, at jeg har lovet at lave planter til en bekendt, så jeg regner med at hun kan komme og afhente langt de fleste en gang i næste uge. De skal lige have lov til at finde sig til rette i de større potter først.

På billedet foroven ses, hvordan udestuen ser ud lige nu....der er pladsmangel, så jeg glæder mig til at komme af med alle (gætter på 30-40 styk) de hvide tobaksplanter (bortset fra et par stykker til mig selv) og en del hvide løvemund. Jeg skal jo meget gerne snart få plads til alle 34 dahliaer i udestuen.

Apropos udestuen, så opdagede jeg, at der er blomster på vej på mine 'Tumbling Tom'-tomater... :)


I det blå bed har jeg fundet denne plante og jeg ANER ikke hvad det er. I bedet stod der sidste år cikorie (Kan det være en sådan? Det er mit bud.) og dahliaer (men de har næppe overleve vinteren).

Hvis du ved, hvad det er, må du meget gerne sige til.


 Min højt skattede løjtnantshjerte er godt på vej:


...og sidst, men ikke mindst, kan jeg konstatere at min Clematis alpina har tænkt sig at blomstre "over det hele" i år...fordi jeg denne gang ikke har klippet den ned til sokkeholderne på det forkerte tidspunkt...!


Der er dog ret meget vissent, men når nu blomstringen er overstået, så klipper jeg den helt ned...og så skyder den fint igen, er jeg sikker på :) - og så tror jeg den er pænere til næste forår.

6 kommentarer:

 1. Håper at din hodepine er bedre i dag enn i går! Jeg har selv hatt mye av det, så det vet jeg veldig godt hvor vondt det er.
  I går pottet jeg om alle mine 18 tomatplanter inspirert av deg :) Så nå står de i store svarte murerbøtter og blomstrer :) Gleder meg til de får tomater som kan spises!

  Ønsker deg en god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit

   Desværre har jeg haft hovedpine on/off det meste af ugen. Nu er det værst, når jeg vågner...har fundet ud af at jeg spænder i skuldrene om natten....(sikkert pg. stressen) så det bliver bedre opad dagen.

   Åh ja...tomater er skønne...glad for at kunne inspirere :)

   Slet
 2. Jeg håber da du har fået det bedre så du kunne komme ud og nyde solen her i eftermiddag. Sikken et arbejde med at potte om, pye det er ikke noget for en dovenlas som mig..:o) jeg er mere til de frø man bare skal kaste ud i haven.
  Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...tja jeg synes jo faktisk det er et hyggeligt, men tidskrævende stykke arbejde at udprikle/potte om.
   Jeg er til gengæld ikke særlig god til bare at smide frø....sådan er vi så forskellige :)

   Slet
 3. Øv med hovedpine :-( Håber ddt går bedre i dag!

  Fedt med tomaterne. Vi har stadig ikke fået gang i drivhuset men nu er det vasket ned og fejet og kasserne står klar. Jeg mangler bare poser, sække og planter. Dem har min landsmandsfætter klar i sit eget drivhus :-)

  Jeg har et spørgsmål til eksperten ;-) Vi har endelig fået bygget højbede og venter på jord til dem. De er 2*1 meter og ca 40-50 cm høje. Jeg vil gerne have jordbær i det ene og har købt ruccula, hovedsalat, ærter, radiser og spinat men ved ikke om det er alt for meget? Hvor tæt står tingene i dine højbede?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine

   Du skal nok nå det med tomaterne...da især når din fætter har planterne klar til dig :)

   Øhm...jeg er langt fra ekspert hvad angår højbede.....er faktisk ret sikker på jeg slet ikke udnytter mine optimalt....I år prøver jeg at inddele det ene bed i firkanter og så have forskellige afgrøder i det...Hvis jeg da ellers husker at gøre det sådan...haha :)

   men jeg har fundet nogle links til dig, som jeg håber du kan bruge:

   http://www.rodalesorganiclife.com/garden/7-secrets-high-yield-vegetable-garden

   http://www.ext.colostate.edu/mg/gardennotes/713.html

   https://ag.arizona.edu/pubs/garden/mg/vegetable/intensive.html

   Slet