søndag den 10. maj 2015

Træt ind til benet

Startede dagen kl. 6.30 med at lave skolearbejde (!) i nøjagtig 220 minutter. En helt ny oplevelse at arbejde i weekenden.
Det er skam heller ikke noget, jeg planlægger at gøre ret meget af, men når jeg skal lave prøvespørgsmål, har jeg brug for fuldstændig ro - og det er der altså ikke på en skole. (Jeg arbejder dog ikke "gratis", da jeg har sparet timer op til prøveforberedelsen i løbet af året.) 

Nå, nok om jobbet - hvad vi laver i haven er sjovere at berette om.

I dag var det en af de kedeligere tjanser, der skulle klares, nemlig oprydningen af det lille skur. Nu er det blevet så pænt udenpå - og så var det så rodet indvendigt. Det skulle der laves om på - og det blev der.

IGEN glemte jeg et før-billede, men her et par billeder af, hvor meget skuret indeholdt:


...og så kan I ikke en gang se alle de plasticpotter, der var.
Jeg smed ud med hård hånd; en hel sæk med plasticpotter røg ud. Jeg beholdt kun clematispotter og store plasticpotter.

Ud røg også flamingokasserne. Dem har jeg ikke brug for mere, nu jeg har mine mistbænke. Jeg har stadig en enkelt flamingokasse stående, men deri står der flere 'Spring Green'-tulipaner i blomst lige nu, så den ryger først ud på et senere tidspunkt.


Nå, men vi fik altså ryddet grundigt ud - og sikke en orden, der er nu :)

Det store skur mangler vi stadig at få ryddet op i, men nu har vi i det mindste fået flyttet alle haveting derfra og til det lille (bortset fra mine frøkasser) så der er mindre at skulle rydde op i nu. Dejligt.


Færdig med skuret, kastede jeg mig over lugningen og fik luget det værste i surbundsbedet - det pyntede gevaldigt!Bagefter fik jeg luget det jeg manglede i Flammebedet og dele af det blå bed. Det var nu rart at få gjort. Nu er det faktisk kun det lyserøde bed, der mangler en grundig omgang lugning (Forhaven tæller ikke med, den luger jeg kun det allerværste i, da ukrudtet sidder håbløst fast i jorden), så er jeg igennem hele haven og så skal den "bare" holdes ;)


Det er muligt du kan se bar jord i Flammebedet lige nu - men det varer ikke længe før det bliver tilplantet med den kirsebærrøde Rubeckia ' Cherry Brandy' og den røde Salvia 'Blaze of Fire.

Ind i mellem disse regner jeg også med at sætte nogle af de meget mørke løvemund 'Black Prince' og de meget få gule Cephalophora aromatica, hvis blade skulle dufte af ananas/æble, som det lykkedes mig at få til at spire.


 Et kig ned langs det blå bed, der ikke er så blåt endnu - men det kommer.


Mens jeg lugede, knoklede manden med at rengøre den gratis gasgrill vi fik samtidig med de andre fine ting. Da den var rengjort, tilsluttede han gassen og voila, så røg der et par bøffer på grillen og den blev indviet :)


Nu er jeg dog totalt klar til at sove, så jeg må vente med bloglæsning til i morgen.... her til allersidst et billede af den sidste narcis, der manglede at springe ud. Lige nu kan jeg bare ikke huske navnet...det er vist langt over min sengetid, tror jeg. Godnat ;)


2 kommentarer:

 1. Ja du har været flittig, jeg er langt fra færdig med ukrudtet i mine bede, men jeg har også en noget større omgang :) Sov godt.

  SvarSlet
 2. Hej Esther.Det var da også noget af en dag......................men godt ser der ud i skuret.Det er nu dejligt at man ved hvor tingene er.
  Gør det samme hvert forår.........................og vores skur er pænt stort.
  Alle de mange plastikpotter man samler i løbet af året er også røget ud her på matriklen.
  Vi har slet ikke kikket til vores gril endnu......................men håber på gode dage i næste uge.
  Sov godt knus Jette

  SvarSlet