søndag den 2. august 2015

Apropos roser

Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men når jeg skriver om mine roser, har jeg en tendens til at glemme den ene af dem. ('Blue Moon')

Nok fordi den for det meste står i udestuen, da den ikke skulle være særlig glad for blæsevejr.


Jeg nøjes så ikke med at glemme den på bloggen. I dette forår glemte jeg den rent faktisk også i virkeligheden, fordi vi havde travlt med så meget andet...og derfor blev den angrebet af et eller andet, så dens blade næsten alle sammen havde noget spind siddende.

Nå ja, vand og gødning manglede den også. Jeg havde jo glemt den.

D. 1. juli gjorde jeg derfor kort proces med den og klippede den totalt ned til det nederste "øje" jeg kunne se og så gav jeg den vand og gødning (!) og lod den passe sig selv, på terrassen. (Den bliver vandet, når dahliaerne bliver det.)

Den behandling har den haft godt af, for se nu bare her en måned senere:


Nyt fint og grønt løv (Det gule løv bagerst er fra en pragtsnerle.) Om den når at blomstre igen i år ved jeg ikke. Det må tiden vise.

Det er dog sikkert den fremover kommer ud at stå på terrassen, når nattefrosten er ovre og først sættes ind i udestuen igen, når nattefrosten returnerer.

Hvad angår min 'New Dawn'-rose, så lever den endnu.

Under lugearbejdet i dag, fik jeg klippet visne grene af den, deadheaded og befriet den for de #)%/¤)&/ snerler, som kommer inde fra naboen af, og som jeg er ved at blive vanvittig over at skulle hive op konstant.


Den ser da okay ud, synes jeg. Den er ikke så høj, som den plejer at være, men skidt pyt.

4 kommentarer:

 1. Godt du kom i tanke om den, inden det var for sent. Jeg har også klippet en rose ned, som så sølle ud, heldigvis er den også i gang igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må man sige. Den er supersmuk, når den blomstrer...(Nå ja...og så var den da ikke helt billig at anskaffe...!)

   Slet
 2. Hej Esther.Godt at du fik klippet din rose ned i tide....................og den skal nok blive smuk igen.Har faktisk også en der mistrives................så måske skal jeg gøre det samme som dig.
  Her bliver der også klippet ned i stor stil.......................utroligt så meget der bliver fjernet.men dejligt når der kommer frisk løv igen.
  Rigtig god solskinsdag knus Jette

  SvarSlet
 3. Hej Esther, hvor var det godt du kom i tanke om din smukke rose, hvordan kan du dog glemme sådan en smuksak :o))
  Den skal nok komme igen og hvis du er sød og giver den vand så kommer den helt sikkert også med en blomst eller 2.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet