lørdag den 1. august 2015

Ude at køre

I onsdags prøvede jeg at køre bilen for første gang. Det foregik på en lille parkeringsplads, hvor der kun var os - og ingen parkerede biler.

Der blev trænet:
 • sætte i gang - stoppe - sætte i gang igen
 • Dreje + blinklys
 • parkering (dog ikke sidelæns!)
 • lidt bakning
Egentlig havde jeg jo sagt, at jeg først ville have et par køretimer ved en kørelærer, men det fik jeg ikke lige gjort noget ved....tja...og så....gør vi det bare selv. Det er jo heller ikke ulovligt :)

I torsdags skulle jeg også have været ude og træne, men der kom jo en voldsom tordenbyge forbi, så det var ikke lige det rette tidspunkt at øve bilkørsel.

Derfor blev det i går aftes i stedet for.

Kæresten kørte os ned til den lille parkeringsplads igen, hvor jeg trillede lidt rundt, hvorefter kæresten sagde jeg skulle køre over på en større parkeringsplads lige i nærheden....-> ergo skulle jeg ud i den "rigtige trafik"...

Det gik fint med at komme derover. Der trillede jeg lidt rundt igen og holdt mig på afstand af de få parkerede biler. Jeg kunne mærke, at jeg syntes, det var "lidt kedeligt" bare at trille rundt på en parkeringsplads. Der er det jo ikke særlig nemt at komme op i gear og øve sig i gearskift.

Ergo kørte jeg i stedet ud på "de rigtige veje". Først af småveje og senere på en af de større veje. Det hele gik fint.

En gang imellem kludrede jeg lidt med gearskiftet, skal lige vænne mig til at 3. gear er opad...og at jeg skal presse gearstangen til venstre, hvis jeg vil i 2. gear. På en motorcykel er gearskiftet noget mere simpelt, da man blot skubber gearskiftet op eller ned, alt efter hvilket gear man vil bruge.

Jeg kørte rundt i 35-40 minutter og der er ingen tvivl om, at jeg har gavn af den erfaring godt og vel 100.000 km på motorcykel giver:

 • Jeg er vant til at huske at bruge blinklys.
 • Jeg er god til at læse trafikken (Det skal man være på motorcykel, da bilister finder på de underligste ting, der i værste fald kan koste en livet.)
 • Jeg ved hvilket gear jeg skal bruge hvornår. (Så er det bare med at finde det rigtige gear...haha)
 • Jeg er vant til at køre i den "tunge trafik".

Så, jeg er ret sikker på, at jeg nok skal lære at køre bilen :)

Indtil videre nøjes jeg dog med at køre rundt, når der ikke er særlig meget trafik. Jeg skal stadig lære bilen at kende. Noget af det sværeste er faktisk at vide, hvor meget bilen fylder i højre side. Man har jo ikke en "tom side" på motorcyklen. (medmindre man kører med sidevogn....!)

Regner med det ikke varer længe før jeg skal ud og køre igen.....i aften måske.

6 kommentarer:

 1. Det høres ut som det går riktig godt med din bilkjøring! Klart det er en stor forskjell på motorsykkel og en bil, men kjøringen ute i trafikken er ganske lik. Jeg holdt på å ta førerkort på stor motorsykkel en gang, men ombestemte meg da jeg fikk mitt første barn. Å ha førerkort på bil en litt mer praktisk da ;))

  Lykke til videre med kjøringen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Det går langsomt, men dog fremad. Var lidt ude her til aften også...og fik øvet lidt parkering, dog ikke sidelængs parkering...eller baglæns...haha...det må vente lidt.

   Slet
 2. Hvor er det sjovt at læse om dine erfaringer. Det afslører virkelig, hvor meget der kører pr automatik, når man har kørt i mange år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det helt sikkert stadig sådan at jeg synes det er meget nemmere at køre motorcykel...men det har jeg jo for pokker også 11 års erfaring i :)

   Slet
 3. Fint at øve lidt med kæresten ved siden af, det er også billigere end at tage et par køretimer. Så har du råd til noget til haven eller en ekstra tur i bilen. Det varer ikke længe, inden du er klar til at køre i byen selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er meget billigere...sållænge jeg ikke laver buler ;) Der er jo nok af nye udgifter, når man har anskaffet sig en bil. skulle jeg hilse og sige...godt jeg ikke har plads til særlig meget mere i haven, så der er penge til bilen. Haha.

   Slet