onsdag den 26. oktober 2016

Det var så den efterårsferie

Lige bortset fra den dag, jeg plantede mine nye stauder i højbedet, så var jeg slet ikke i haven i løbet af efterårsferien.
Først og fremmest pga. vejret, men også fordi jeg stod i køkkenet i rigtig mange af dagene.

Sammen med to andre par skiftes vi til at afholde "Gourmetaften", hvor vi spiser lækker mad...og her i efterårsferien var det vores tur til at lægge hus og køkken til.

Eftersom min kæreste ikke kan lave mad, så var det mig, der stod for det hele mht. menusammensætning, indkøb (kæresten var på job hele ugen), bagning og tilberedning af maden.

Da jeg ikke er en haj i et køkken (bortset fra bagning) så havde jeg altså rigelig at se til.

Aftenen gik rigtig godt. Maden blev god og fik masser af ros ....og jeg glemte at tage billeder af alle retterne.

Først fik vi en "appetizer"...med syltede peberfrugtstrimler, bresaola, fetahaps, oliven, parmaskinke, artiskok, tomat/mozzarella/basilikum, rucola og grissini.
Forretten var hjemmelavet græskarsuppe med hjemmebagt flute. (Intet foto)

Hovedretten var lammegryde a la Umbrien (totalt mørt kød, mums), ovnstegte kartofler/gulerødder samt en rucolasalat med pecorino. (Intet foto)

Desserten var hjemmebagt chokoladekage med ganache, hjemmelavet græskaris/sorbet, melon og æble.
Jo, det var en vellykket aften.
Om morgenen var der så brunch med bl.a. to slags hjemmebagt brød og små quiche lorraine (minitærter), hvilket også var vellykket.
 Nå, men nu er det her jo ikke en madblog... :)

Mandag aften var jeg til blomsterbinding...eller, som vores lærer siger; blomsterdesign...

Vi skulle lave en efterårsdekoration. Min kom til at se således ud:
Alle blade er fra min egen have. Kun kastanjer og agern er andetsteds fra.

Jeg er godt tilfreds med den og glæder mig over, at stativet kan genbruges til jul, forår, påske osv. Jeg har placeret den ved hoveddøren, hvor også mit blå græskar står sammen med en lygte - her et billede taget før jeg lavede dekorationen.
Jeg håber på rimeligt tørvejr i den kommende weekend, for nu skal vi altså i haven og have lagt løg. Jeg har mindst 1000 løg endnu, der skal lægges.
Derfor begynder vi også at tage dahliaerne op, så der bliver plads til løgene, selvom jeg plejer at lade dem stå til den første nattefrost har svedet dem af.

Egentlig håber jeg lidt på snarlig nattefrost, så mine sommerblomster i forhaven også svides af, så jeg kan få gjort plads til løg derude. Pt. er der NUL løg i forhaven og det dur jo ikke.

8 kommentarer:

  1. Litt av en jobb å lage all den maten! Jeg ble veldig sulten av å se på bildene :)
    Flott stativ til å sette dekorasjoner på!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var et stort arbejde. Er glad for jeg ikke skal lave så meget mad til daglig.
      Jeg er også ret begejstret for stativet. Tror vi skal have fundet noget træ, så kæresten kan lave nogle flere stativer til mig :) Så kan de jo gives væk med dekorationer på, som værtindegave.

      Slet
  2. Hei!
    Så kreativ og dyktig du har vært. Det må ha vært en opplevelse å være gjest. Kjempefin dekorasjon.
    Ha det godt! Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have. Gæsterne klagede i hvert fald ikke, så det var vellykket :)

      Slet
  3. Uha du har ordentlig været i gang med kødgryderne og dekorationer, det ser fint ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var hårdt arbejde, men egentlig også lidt sjovt. Bare jeg ikke skal gøre det særlig tit. Jeg havde ikke rigtig tid til at lave noget som helst andet den sidste halvdel af ferien.

      Slet
  4. Hej Esther.Man bliver helt lækkersulten med al den lækre mad du viser.Og flot opsats med blomster........sådan en kan jo bruges til alle højtider.
    Den kan blive rigtig flot med gran og andet julepynt.
    Her er vejret rigtig flot lige nu..............men alle bladene suser rundt i haven.
    God fredag Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte også godt, hvis jeg selv skal sige det :)

      Jeg tror jeg skal på jagt efter en lille stamme, så kæresten kan save nogle "træplader" til mig.

      Slet