tirsdag den 28. maj 2019

Akelejer m.m.

Forleden opdagede jeg en lillebitte narcis i forhaven. Jeg kan slet ikke huske jeg har købt den, endsige sat løgene, men der var 5-6 stykker...
Ifølge erfarne "løgfolk" i FB-gruppen "Blomsterløget, skulle den hedde "New Baby". Den er godt nok sød.

Her er en af mine selvsåede akelejer.
Her er det 'Green Apples' - nok den akeleje, jeg synes er allersmukkest.
Endnu en af de selvsåede, der blomstrer på 3. år - lige opad udestuen.
Clematis Montana Rubens har ikke taget synderlig skade af sidste års tørke. Den var faktisk en af de få planter jeg ikke vandede ret meget.

Min eneste pæon,*Shirley Temple' har aldrig før været så stor og med så mange knopper. Den plejer at have 2-3 blomster.
Glæder mig meget til at se den udsprunget.

Her nedenfor er det geranium 'Ginette'.
Dette skulle være Allium 'Atropurpureum', men det kan man vist roligt konstatere, at det ikke er. Det er nogle af de løg jeg købte på Det Flydende Blomstermarked i Amsterdam, så jeg havde ikke de store forventninger til dem.
Heldigvis er allium jo næsten altid smukke :)

Nedenfor er et billede fra min forhave. Jeg synes, det er fantastisk, hvor mange farver der er, selvom der nærmest ingen blomster er. Farverne skyldes især alunrod og hostaer.
I lørdags tilbragte jeg det meste af dagen i haven og fik endelig gjort indhug i krukkerne, dvs. jeg fik tømt dem for forårsløg - og mange af dem fik jeg også sat dahliaer i.
Jeg mangler dog stadig omkring 10-15 krukker, men om søndagen øsregnede det hele dagen. Nu er det godt vi snart har fire fridage, selvom vejrudsigten ikke ser særlig god ud.
Jeg håber i hvert fald at kunne få nået noget mere i haven.

11 kommentarer:

 1. Fine akelejer. Men du nåede da en del, så mon ikke I også når noget i fridagene, selvom vejret ikke er fremragende, når vi jo alligevel en del, vi mangler heldigvis ikke vand, så vi skal vande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg satser på vi får nået en del lørdag og søndag, hvor det skulle blive tørvejr.

   Carsten er heldigvis gået i gang med at klippe buksbomhækkene, det pynter ualmindeligt meget, fordi hækkene ikke blev klippet sidste år pga. tørken.

   Slet
 2. Clematis Montana må være ret sej, min fik heller ikke vand sidste år og den er så flot i år. Det er altid sjovt at se hvilke akelejer der er. Mine er selvlavet, så de har ingen navne, med det er nu sjovt at gå rundt og tælle hvor mange forskellige der er. Et år var jeg oppe på et halvthundrede stykker.
  Allium er altid smukke, men det er lidt ærgerligt alligevel det er de rigtige..
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke så mange akelejer - men de fleste er efterhånden selvsåede :) Det er en så fin blomst.
   Ja, det kunne have været rart at allium havde været de rigtige, men jeg er ret vild med de lilla farver, så jeg gider ikke ærgre mig over det....så har jeg jo også en undskyldning for at købe flere...haha.

   Slet
 3. Hvad allium angår, så kan jeg godt lidt, at der både er mørke og lysere kugler i haven. Det giver et mere levende udtryk, end hvis man holder sig til én nuance.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nogle hvide allium også, men ikke særlig mange. Hvis jeg ellers kan finde plads gad jeg godt blande de hvide med de lilla... :9

   Slet
 4. Hej Esther!
  Det blommar fint, av både aklejor och klematis hos dig. Green Apples och Lime Sorbet är favoriter bland aklejorna, men de andra är också fina. Lite spännande att det kan komma nya färgkombinationer.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke Lime Sorbet, den må jeg havde tjekket ud.

   Slet
 5. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 6. Det der marked i Amsterdam er vist lidt af et lotteri. Mine tulipaner var også forkerte. Men løgene er da ellers flotte og jeg er enig med Marie i at det er smukt, hvis de changerer i de lilla nuancer.
  Bedet med bladfarverne er flot. Og sikken et arbejde med alle de forårsløg... Jeg bliver helt svedt af at sidde stille og se på den slags ;-)))))
  God miniferie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha...ja, det vidste jeg godt da jeg var der. Undlod derfor at købe tulipanløg. De krokus jeg købte der, lader til at have været de rigtige.

   Ja, det er langsommeligt arbejde med de løg, men egentlig også lidt hyggeligt og ikke alt for hårdt for ryggen. "Yndlingsløgarbejdet" er dog at rense dem, når de er helt tørre. Det er meget tilfredsstillende at putte de rensede løg i papirsposer/net, klar til at blive puttet i jorden.

   Også god miniferie til dig :)

   Slet