søndag den 1. marts 2009

Jeg elsker at bage!

Siden jeg ikke var ret gammel har jeg elsket at bage.

En af mine absolutte favoritter som barn, var at trille pebernødder og stikke brunkager ud. I min teenagetid, var det bl.a. en af mine pligter at bage franskbrød til familien ca. 1x om ugen.

 Det var så ikke altid jeg lige syntes, det var så fedt at skulle bage franskbrød, men sådan var det nu en gang. Jeg måtte dog også gerne bage andet - og det gjorde jeg: marmor-, drømme-, chokolade-, smør-, sandkage osv.

 I mit voksenliv har jeg bagt meget - i perioder. Jeg husker stadig en efterårsferie, mens jeg boede i Sønderborg, hvor jeg på cykel slæbte kilovis af mel, mælk og gær hjem for at bage i hele ferien.

Den dag i dag fatter jeg ikke, at jeg ikke væltede med cyklen, så meget overlæs som der var på den! Jeg bagte så meget i den ferie, at jeg ikke havde plads nok i fryseren til alle de brød, boller og kager! Derfor levede jeg næsten af brød i en uge derefter *G* Siden har jeg så lært at tilpasse min bagemængde til fryserens ledige plads ;o)

 I løbet af de sidste par år har jeg bagt oftere end før, og der er slet ingen tvivl om, at jeg ville bage endnu mere, hvis mine køkkenfaciliteter var bedre. Jeg glæder mig meget til den dag, jeg bor et sted, hvor jeg har en stor ovn - og ikke må nøjes med en 18L miniovn :o)

 På trods af min ovns kapacitet (eller rettere mangel på samme) bager jeg gladeligt dobbelt- eller tredobbelt portion, når jeg så bager. Jeg kan godt lide at bage kager, men jeg holder nu allermest af at bage brød/boller. Jeg ved ikke noget bedre end at sætte tænderne i en nybagt og stadig lun bolle. Det er intet mindre end en himmerigsmundfuld.

 Når jeg bager brød/boller er det også meget sjældent jeg følger en opskrift slavisk. Jeg har den gamle franskbrødsgrundopskrift i hovedet og den kan varieres i en uendelighed.

 Det er første gang jeg har prøvet med både gulerod og ost i samme dej, men jeg er nu ret overbevist om, at det kommer til at smage uovertruffent!
 De første 4 boller har nu været i ovnen ca. halvdelen af tiden, så om ca. 20 minutter burde de være så tilpas afkølede, at de kan prøvesmages. Om jeg glæder mig? Mon ikke!

  Hvordan har du det med bagning?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar