søndag den 13. marts 2016

Klokken 14.58 skete det....

 ...solen brød frem :) :) :)

 Det havde jeg ikke troet den ville kunne nå, for da vi gik udenfor ca. 14.30 var der ikke mange tegn på det ville lykkes.

Godt nok kunne vi på det tidspunkt ane solen svagt bag det tykke skytæppe, men derfra og så til at bryde igennem....Naaa...det kunne den næppe.

Vi gik derfor bare i gang med det ene havejob jeg gad i dag, når nu vejret var så trist, så trist; nemlig at få klippet voldsomt i den kæmpe sommerfuglebusk, der står på fællesarealet og som ikke bliver passet.

Den trængte meget til en kærlig hånd, men da den ikke kun bestod af grene, men noget, der mere lignede tykke stammer, måtte jeg have kærestens hjælp, da det går en hel del hurtigere med grensaven, når han har den i hånden end når jeg har det ;)

Forskellen er til at se :)

Bedst som vi var i gang, var det så at solen brød frem - og mit humørbaromenter røg HELT i top, sådan på et splitsekund. Imponerende der ikke skal "mere" til.

Når nu solen var kommet frem, skulle der naturligvis laves mere i haven - det manglede da bare :)

Lykkefund blev trimmet - og der blev klippet en hel del af:
...og derefter blev den bundet lidt ind. Det pyntede.
Den er stadig stor, men ser helt klart pænere ud nu. Mere "ordentlig".

Efter det stod Sydhavens solbed for tur. Jeg ville have katteurten væk, så godt det nu kunne lade sig gøre, da den jo har rødder som jeg ved ikke hvad og har bredt sig vildt og voldsomt.

Dengang jeg plantede den, havde jeg forestillet mig, det ville komme til at se så fint ud, med den til at kante bedet, men den blev lynhurtigt alt for stor og dominerende - og måtte klippes kraftigt, for så at se grim ud i et par uger - for så igen at fylde alt for meget. Det betød at Sydbedet for det meste så "nedklippet" ud og det var jo ikke meningen.
Jeg har luget rødderne væk så godt som jeg kunne - og så må jeg tage endnu en tør, når de begynder at skyde igen.

Jeg kan næppe få dem helt væk, men det gør nu heller ikke noget, hvis der blot gror en enkelt eller to, de skal bare ikke dominere hele bedet mere.

I stedet har jeg planer om at lade lammeører kante bedet, de breder sig trods alt ikke nær så meget og jeg elsker lammeøre. Der er allerede lammeøre i bedet, men jeg vil gerne have flere. Jorden der bliver nemlig ret tør fordi det er stik syd, men det klarer lammeører jo fint.

Jeg såede en del lammeøre i den ene mistbænk for 2 vintre siden - så det  er på tide at få dem plantet ud.  Som sagt skal Sydbedet her dog lige luges for rødder en gang til, før jeg flytter lammeørerne.

Som det sidste havearbejde i dag tilplantede jeg en enkelt krukke med nogle af de hornvioler jeg købte for et par uger siden.
...og således - efter tre timer i haven, gik jeg glad indenfor igen. Skønt at sidde her og stadig kunne mærke i kinderne, at jeg har fået sol og luft i dag :)

P.S. I formiddags tog jeg forøvrigt en tur på planteskole - det indlæg kommer på i morgen
Hav en dejlig søndag aften :)

4 kommentarer:

 1. Nej hvor heldigt I fik solen at se. Ca. samme tid prøvede den også her, men det blev ikke klart solskin, dog noget lysere i dag end i går, det virkede lidt mere forårsagtigt, men det er stadig koldt.
  Godt du fik klippet Lykkefund, det skal nok blive godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede jo heller ikke den ville lykkes her...men det gjorde den altså...Helt vildt hvilken forskel på ens humør. Håber solen lykkes hos dig i morgen også.

   Slet
 2. <det var da godt at solen kom til jer også. Og dejligt med noget havearbejde og man kan se hvor langt man kommer :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet