mandag den 15. august 2016

Fødselsdagsfest før tid

Jeg fylder 50 år i morgen, d. 16. august.

Min fest i den anledning holdt jeg dog allerede lørdag d. 13. - og sikke en fest.

Det blev en fantastisk dag, en dag jeg vil tænke tilbage på med stor glæde. Jeg fik desværre et par afbud pga. sygdom på selve dagen - og havde også fået et par afbud i dagene op til - men ikke desto mindre var der stadig 40 gæster :)

Vi havde lejet et lokale i byen og hentede nøglen allerede fredag morgen kl. 8 og efter kæresten havde hjulpet mig med at få stillet bordene op + lagt dug på, så kunne jeg gå i gang med at dække bord og pynte op, alt imens han kørte pendulfart mellem vores hjem og lokalet med drikkevarer og hvad vi ellers skulle bruge af ting til festen.
Jeg havde allerede besluttet farverne for et år siden. Lime og turkis - to af mine yndlingsfarver.

Bordene fik derfor hvide eller limefarvede (papirs)duge.

Lige umiddelbart kunne de farver måske godt virke sådan lidt "uden ret meget spræl i"...men farverne var valgt, så de ville passe til min blomsterpynt.

Igennem det sidste år har jeg samlet på klare glasflasker i alle mulige former og størrelser. De skulle nemlig bruges som vaser.

Cirka halvdelen af blomsterne jeg brugte var fra min have -den anden halvdel er købte blomster. (Gerbera, roser og krysantemum). De blev fordelt i vaserne (brugte omkring 90-100 vaser) - med kun een slags blomst pr. vase.

Vaserne skulle stå på bordet i grupper af fem forskellige størrelser og former. Desuden havde to af vaserne i hver gruppe fået dekorations-sten i bunden. En med lime- og en med turkisfarvede sten.
 Det var lidt af et puslespil at få det til at gå op. Der skulle tages hensyn til både vasernes form og størrelse, ligesom, blomsternes farver og former også skulle matche, men det lykkedes uden ret meget besvær (Ingen tvivl om, at mine blomsterbindingskurser har lært mig en hel del om form og farver).
Jeg var meget tilfreds med hele oppyntningen og det var dejligt at høre fra rigtig mange af gæsterne, at de syntes det så rigtig godt ud :)

Her kan I se, hvordan der nu er kommet "spræl" på bordene, efter blomsterne er kommet på.
 På buffetbordene og gavebordet stod der også vaser med blomster, ligesom der var sat de "overskydende" vaser på en hylde ved indgangsdøren. Det glemte jeg desværre at tage et billede af. Det så ellers kanongodt ud.
I det hele taget fik jeg ikke taget ret mange fotos. Min bonusfar rendte dog rundt med et kamera, så jeg håber han har taget en masse.

Når man holder fødselsdag får man jo ofte buketter. Jeg fik to.
Dem ser I her. Lidt svært at tage billeder af dem, så de kommer til deres fulde ret. De er begge meget smukke.
Da vi ryddede op igår (Det tog 6,5 timer - og jeg var totalt bombet bagefter.) gemte jeg nogle af blomsterne fra bordpynten (dem med de længere stilke). Jeg har ikke bundet dem på nogen måde, bare "proppet dem ned i en vase", men det går an, som "farveeksplosion".
Gaver fik jeg også - og mange af dem var have-relaterede. Bl.a. fik jeg denne smukke hortensia, som jeg nu skal have fundet en plads til...hm...det bliver sikkert nemt...haha.

Gavelisten:

Penge (bruges til "haveting")

Gavekort til;
Jem & Fix, 
Thyboesminde stauder, 
Matas, 
Restaurant Limone i Køge
Thyme
Euroflorist (Kan se min blomsterbindingslærer er en sådan en :)
frisør

Dufte:
YSL - Opium
Salvador Dali
Armani - Si
Havde ønsket mig alle tre, så ret sjovt at jeg får en af hver - uden folk har koordineret :)

Andet:
Stelton lysestage
Georg Jensen lysestage
lysfad
lys
servietter
tørklæde
chokolade
Fiskars beskærersaks
Brunch for 2
Morrocan oil + Curl defining
Argan oil
Stor blå krukke
Hortensia (den på billedet)
Et tysk haveblad
staudeholdere
Blomsterberg - 4 dråbeskåle
Chardonnay (8-9 flasker)
1 flaske Freixenet Cava

Som det ses, blev jeg ret godt begavet...og så er det ikke en gang slut med gaver endnu. I morgen, på selve dagen, får jeg mine gaver fra kæresten og familien. (Kæresten gav mig dog Dali-duften til festen.)

I dag står den på oprydning herhjemme - der står ting fra festen nærmest alle vegne. Der er en del ting, der skal på loftet, bl.a. alle mine glasflasker, dem sætter kæresten derop, når han kommer hjem fra job.

Indenfor de næste par timer afhenter Smageriet forhåbentlig også deres 6 termokasser og 3 plastkasser fyldt med service. Det står nemlig også og fylder op i stuen.

Det var forøvrigt anden gang vi bestilte mad fra Smageriet - og endnu en gang skuffede de ikke. Gæsterne var meget begejstrede for maden, så det var dejligt.

Tomat/mozzarella-salaten var hjemmelavet (egne tomater), ligesom tzatzikien også var det. Derudover havde jeg selv købt feta, artiskok, pesto og oliven.
 Jeg fik ikke selv smagt al maden - men det er vist ret typisk, når man er værtinde. Jeg skulle jo også rundt og snakke med mine gæster, så det blev kun til et enkelt besøg ved buffetten. Men skidt pyt, jeg var ikke så sulten alligevel :)
Efter maden var der kaffe og slik/chokolade, ligesom min svigerinde fik stillet en cocktailbar op - og den vakte lykke. Hun fik godt nok travlt!

Gæsterne var meget begejstrede for de cocktails hun lavede - de smager nu også godt.

Jeg fik ikke taget et billede af baren uden personer på, så I må nøjes med et dagen-efter-billede. Som I kan se, var der en hel del at slæbe hjem igen...og det var altså ikke fordi folk ikke drak noget. Vi havde bare købt riiiigeligt...men hellere for mange drikkevarer end for få.
Senere blev der sat kogte røde pølser/stegte alm. pølser på bordet sammen med tilbehør - og så kunne folk lave hotdogs...og dét gjorde de. Hold da op, hvor de pludselig var sultne igen. Skønt at se :)

Det var forøvrigt også vores aftensmad i går aftes; overskudsmad. Det smagte forrygende.
De sidste gæster tog afsted ved 23.30-tiden (Festen startede kl. 13)...også ryddede vi en smule af vejen og så var det hjem i seng.

---

Jeg er glad for jeg har ferie t.o.m. torsdag, for jeg er godt nok stadig træt og har mest lyst til at lægge mig et par timer...men huset ligner noget, der er løgn - og jeg GIDER IKKE bruge en stor del af min 50-års fødselsdag på at gøre rent...så jeg må hellere i gang.

Planlægger at onsdag bliver min "store-læse-op-på-blogs-dag"...deter godt nok længe siden, men jobstart og festen har taget al min energi.

24 kommentarer:

 1. Til lykke med en vellykket fest og til lykke med fødselsdagen i morgen. Man kan tydeligt se, at fødselaren er planteelsker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja det lader sig ikke skjule så nemt :)

   Slet
 2. Hej Esther.Stort tillykke med den runde dag i morgen.
  Og sikke en fest du har holdt med flotte blomster og masser af dejlige gaver.
  Og man bliver da træt efter sådan en fest.Så godt at du har nogle dage endnu til at komme i orden.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Selve fødselsdagen var også en meget dejlig dag.

   Knus

   Slet
 3. Det ser ud til at have været en vellykket fest, flot bord og flotte blomster.
  God dag i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Ja, selve fødselsdagen blev også en dejlig dag :)

   Slet
 4. Stort tillykke med dagen i morgen - jeg står lige midt i min 50-års dag - dejligt! Et af højdepunkterne var i morges til morgensang, hvor 530 mennesker sang fødselsdagssang for mig på skolen - jeg kunne næsten fysisk mærke den varme, som strømmede imod mig! Jeg venter med at holde fest til oktober - vi skal lige have bondemanden m.fl. ned af mejetærskeren først....Hvor ser det fint ud med blomster og borde til din fest, herligt du havde en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt...som Linda påpeger længere nede...at vi to begge er planteelskere, lærere OG har 50 års-fødseldag lige efter hinanden... forsinket tillykke til dig.
   Jeg har prøvet det med fællessang på min fødselsdag...dengang jeg fyldte 30 var jeg lige startet som lærer på en privatskole...og der sang alle 200 elever fødselsdagssang for mig. Det var lidt overvældende, da de var fremmede mennesker for mig på det tidspunkt :)

   Slet
 5. Hej Esther, sikke da en fest, og planlægning er jo en del af det sjove, oprydningen følger jo så også med. Der er vist da en del skønne gavekort, det er jo næsten som at få gaver to gange. Håber du får en skøn og rolig dag i morgen. Tillykke med det store femtal.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Henrik og mange tak :)
   Som skrevet i mit nyeste indlæg har jeg nu "formøblet" det første af gavekortene...hehe.

   Slet
 6. Tillykke med den runde dag i morgen, ønsker dig en dejlig dag ovenpå oprydningen !!!

  Det var flot bordpynt med alle de smukke blomster og sikken dejlig fest det lyder til at det var.
  Dejligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Ja, det var en rigtig dejlig fest og selve fødselsdagen var også en skøn dag, så det har virkelig været skønt at fylde 50 :)

   Slet
 7. Hej du skønne kvinde :o) Tillykke med dagen i morgen. Det ser ud til at det har været en forrygende fest og sikke nogle lækre gaver du har fået allerede.
  Bordet og bordpynten ser altså bare så glad og Ester agtig ud, skønne farver og hvor er det altså godt med de mange blomster i vaserne.
  Nu håber jeg at din dag i morgenbliver lige så fantstisk som festen var. Et stor knus og 50x Tillykke fra Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. Hvor er det pudsigt at Frede og dig der begge er skolelærere og blomster elskere er næste lige gamle både på år og tid :o)

   Slet
  2. Mange tak, søde du.

   Der var mange, der roste min oppyntning - dejligt :)
   Dagen i forgårs var også en rigtig dejlig dag, tak :)
   ...og ja, det er sjovt det om Frede og mig. :)

   Slet
 8. Hej Esther!
  Kæmpe stort og hjerteligt TILLYKKE med de 50 år, må du ha en helt fantastisk dag, mens du går rundt og nyder alle de dejlige gaver, og det nye årti:-))))))
  Lækker bordpynt, livlig og livsbekræftende.
  Hip hip hurraaa hilsner fra Anette:-)))))

  SvarSlet
 9. Hei!
  Gratulerer så mye med dagen!
  Nydelig bord du har pyntet.
  Ha det riktig godt! Anne

  SvarSlet
 10. Hej Esther!
  Så fint dukat det är. Gratulerar på födelsedagen.
  /Marika

  SvarSlet
 11. Forsinket tillykke, og rigtigt flotte blomster!

  SvarSlet