mandag den 1. januar 2018

Rigtig godt nytår til jer alle :)

Jeg kan godt lide 1. januar - alting føles så friskt og nyt - også selvom vejret vist har glemt, at vi ikke skriver 2017 mere!

Som haveejer betyder den første januar også starten på en ny havesæson - og det meste af det, jeg har lavet i dag, har da også været haverelateret.

Jeg er, som bekendt, bestyrelsesmedlem i Roskilde-Køge Afdelingen af Haveselskabet og i den forbindelse har jeg fået smidt nogle af vores arrangementer i 2018 op på hhv. Haveselskabets hjemmeside og på vores FB-side.

Desuden har jeg fået lavet udkast til en brochure om vores spændende havetur til Nordjylland i juni måned. Den tur glæder jeg mig rigtig meget til - og beder til, at jeg ikke skal have elever til eksamen dagen efter!

Frø hos Impecta har jeg også fået bestilt i dag - det ville jo også ligne mig meget dårligt, hvis jeg slet ikke bestilte frø omkring årsskiftet...haha.
Jeg har dog begrænset mig helt vildt meget i år - kun fire poser.

To nye tomatsorter: Babyblommetomat 'Celano' og Cherrytomat 'Gardenberry' og to sommerblomster: Rudbeckia 'Cappucchino' og Blomsterkarse 'Moonlight'.

---

Til forskel fra tidligere år, vil jeg ikke skrive et laaaangt tilbageblik på året, der er gået. For det første fordi det er tidskrævende og for det andet fordi jeg hellere vil koncentrere mig om årets højdepunkter.

Højdepunktet i 2017 er uden tvivl mit jobskifte i sommers. Fra folkeskolen til en friskole - og aldrig har jeg da følt mig så FRI som lærer som nu. Det er den bedste beslutning jeg har taget i mange år, ingen tvivl om det.

Jeg startede som (delt) klasselærer i 3. klasse, som jeg også havde i matematik, natur/teknik, engelsk, historie og kristendom. Derudover 6. og 7. i engelsk, tysk og historie.

På grund af en langtidssygemelding ser mine arbejdsopgaver dog noget anderledes ud i første halvår af 2018:
(Delt) klasselærer i 9. klasse, som jeg nu også har til tysk og engelsk. I 3. har jeg kun kristendom og historie tilbage + to støttetimer i matematik. Timerne i 6. og 7. fortsætter uændrede.

Derfor har jeg også haft en del at se til her i juledagene, da jeg lige skulle have lavet en plan for engelskfaget helt frem til eksamen til sommer plus forberede mig til denne uge. Præcis 20 timer har jeg brugt på det, men nu er jeg også helt klar til at gå i gang. En rar fornemmelse at være på forkant og ikke skulle sidde de første dage af januar og lave arbejde  :)

Et andet af 2017's højdepunkter var min debut som Åben have-vært. Det var superhyggeligt, på trods af søndagens øspjaskregnvejr, og derfor holder jeg også åben have igen i 2018. Denne gang en enkelt dag; d. 4. august fra 12.00-17.00.

Rent vejrmæssigt var 2017 så ikke noget at råbe hurra for - så mit håb for 2018 (som forøvrigt også er et meget smukkere tal at kigge på end 2017) er mere sol og varme.

Det tredje højdepunkt var vores 2 dagestur til Tyskland i marts måned, hvor jeg igen kom forbi Clematis Westphal :) Clematis var forøvrigt ikke de eneste planter jeg kom hjem med. Atten stauder blev det også til....og jeg fandt skam plads til alle planterne!

Andre højdepunkter i 2017; Min svigerinde fødte lille Anna i november måned, Nina Ewald fotograferede min have, CPH Garden foruden diverse haveforedrag i årets løb. Jo, 2017 var et okay år. (Det er vejrets skyld, at året kun var okay og ikke supergodt - efter min mening.)

Her i juledagene har vi haft gang i et indendørs projekt; nemlig den længe tiltrængte oprydning/omrokering af krearum/kontor. I flere måneder har det lignet jeg ved ikke hvad, med masser af rod.
Vi fik sat nogle flere hylder op (kan ikke ses på billedet) og det hjalp rigtig meget. På hylderne står nu alle vores tidsskriftsholdere og desuden nogle af mine "krea-kasser".

Det er fantastisk endelig at have fået orden på det rum!

Jeg fik mange rigtig gode julegaver. Her skal I se to af dem:
Et superflot fuglebur, der skal sættes planter i til foråret - og så skal det hænge i udestuen, så træet er beskyttet mod regn.

Derudover en meget smuk, opstammet kristtorn. Ilex aquifolium 'Alaska'. Den skal jeg finde plads til i forhaven. Foreløbigt står den dog let beskyttet i udestuen.
 Det er forøvrigt Quintus, der ligger bag den....og nu vi er ved kattene:
Speedy elsker at blive kløet på maven - og i ren begejstring ælter han med poterne ud i luften....
...og Felix bliver mere og mere "morglad" - se bare på dette billede:
...og nu er jeg vist ved at være nået til slutningen af dette første indlæg i år. Forhåbentlig det første af mange. jeg skulle i hvert fald gerne få skrevet flere end de kun 84 jeg nåede i 2017. Plejer at ligge på over 200!

---

Jeg tror og håber, at 2018 bliver et rigtig godt år på alle fronter.

Det bliver min anden havesæson uden de store omlægningsprojekter, men selvfølgelig har jeg da allerede nogle ideer til småprojekter, der gerne skal laves i løbet af foråret...(Carsten er blevet varskoet, da mange af dem kræver hans hjælp...hihi...)

Her til sidst vil jeg ønske jer alle et rigtig dejligt nytår - og en skøn 2018-havesæson.

15 kommentarer:

 1. Hvor var det godt, at du skiftede job, nok har du ikke blogget så meget, til gengæld er dit humør helt anderledes, og du har ikke været så tit syg. Så må vi se, hvor meget du når i år med bloggen, men du har jo mange gøremål, så det går nok.
  Og så er det super at have en mand til hjælp :)
  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor jeg synes, det er dejligt at mit ændrede humør kan "mærkes gennem skærmen"...men ja, mit humør HAR også ændret sig til det markant bedre :)

   Og du har helt ret; jeg er ikke syg så tit mere. Godt nok dukker der nogle forkølelser op - f.eks. lige pt...men det er som om de ikke slår mig ud, som de gjorde tidligere. Ikke at jeg synes, det er fedt at være snottet, men det påvirker mig alligevel ikke nær så meget som før.

   Ja, jeg er meget glad for at have fået Carsten ind i mit liv. Mine haveideer (og indendørs ideer, som f.eks. krearummets nye hylder) kan nå op på et højere niveau, fordi han kan føre mange af ideerne ud i livet.

   Også godt nytår til dig.

   Slet
 2. Du har virkelig mye å gjøre! Godt at du fikk skiftet jobb, ja. Jeg har også bestilt frø fra Impecta. Det hører med på denne tiden.
  Godt nytt år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har vist ikke nok timer i døgnet ;)

   Også godt nytår til dig.

   Slet
 3. Godt nytår, det bliver helt sikkert et aktivt og dejligt haveår - du er jo allerede i gang - med frøbestillinger.
  Dejligt at det nye job var godt, selvom du har måttet arbejde ekstra her i dagene op til skolestart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig så meget til haveåret 2018 - det kan kun blive bedre end 2017, som slet ikke var dårligt - kun vejret.
   Det nye job har givet mig så meget mere energi/overskud end jeg har haft længe - så jeg får udrettet mere end jeg troede muligt. Det er skønt.
   Jeg er på sidste feriedag i dag - og synes, det er helt fantastisk, at jeg "tog mig sammen" og knoklede igennem med skoletingene de sidste dage i 2017, så jeg kan hodle helt fri i dag også. Tasken pakkede jeg nemlig også forleden, så den er også klar. Selvfølgelig kigger jeg lige på min plan i aften, men det er så dejligt at kunne holde helt fri idag.

   Slet
 4. Godt nytår til dig og allerede igang med både oprydning og frøbestilling. Begge dele giver god ro i sjælen. Tillykke med det nye job, dejligt når man får skiftet til noget bedre. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, det er en superdejligt job jeg har fået mig.
   Efter både at have haft depressioner og stress i flere omgange, er det gået op for mig, hvor vigtigt det er for mig, at der er ryddeligt omkring mig. Hvis det roder for meget omkring mig, så roder det også hurtigt i mit hoved.
   Det har været meget tydeligt, hvor meget rodet har indflydelse på mine tanker: Jeg troede jeg ville skulle bruge 30-35 timer her i juleferien på skolearbejde, men fordi jeg kunne gøre det i et opryddet rum, og jeg derfor kunne koncentrere mig 100% om opgaverne uden forstyrrende rod, ja, så fik jeg lavet det hele og også lidt ekstra (som tekstopgivelser til engelskeksamen til sommer - der er først deadline til april) på blot 20 timer i alt.

   Slet
 5. Hej Esther!
  Frökatalogen har varit framme här också, finns mycket intressant.
  Önskar dig allt gott för det nya året.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er meget interessant i sådan et frøkatalog. Heldigvis, fristes jeg til at sige, havde jeg indkøbt staudefrø allerede i sensommeren - og de er også blevet sået, så indkøb af frø nu har været minimalt.

   Slet
 6. Härliga bilder på de söta kissemissarna!

  Jag önskar dig en riktigt God Fortsättning på det nya året och hoppas detsamma som du, ett väder som gagnar våra trädgårdar!

  Allt gott
  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   ja, lad os håbe på super havevejr her i 2018 :)

   Slet
 7. Ser ud som om overskriften på det gamle år var "Oprydning" - på mange planer. Så kan det nye år jo passende bruges til at rode lidt igen med alt det der interesserer.

  Rigtig god fornøjelse!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig lige det. Når jeg ikke skal bruge tid på først at rydde op, men straks kan gå i gang med det jeg har lyst til - det er dejligt :)

   Slet
 8. Rigtig godt nytår Esther!
  Du har meget at se til og det er så dejligt at læse om dit store engagement både med job, haveselskabet og din have. Det er dejligt at du har fået det nye arbejde.
  Det er nogle fine julegaver du har fået både fugleburet og den opstammede Kristtorn.
  Det lyder som spændende haveoplevelser du har i vente i 2018 jeg krydser fingre for at der ikke er eksamen dagen efter haveturen og også for at det ikke regner d. 4 august :-)

  SvarSlet