søndag den 12. august 2007

MC + skybrud = spændende!

.... eller: Ring3 uegnet for motorcykler i regnvejr!

For pokker da en tur jeg kom ud på i går, da jeg skulle nordpå! På et tidspunkt så det så håbløst ud, at jeg så mig nødsaget til at forsøge at finde hjem i stedet for at komme til fødselsdagsfest, men mere om det senere.

Det startede ellers helt fint. Herhjemme var det tørvejr, med enkelte smådryp, så for en sikkerheds skyld blev regntøjet pakket i sidetaskerne.

Jeg havde ikke kørt mere end et par km, før jeg kunne se, at det havde regnet for kort tid siden, jeg kørte dog ikke ind til siden for at få regntøj på, for jeg kunne ikke se en eneste mørk sky på himlen.

Jeg kom så ned på KøgeBugt - og der kunne jeg så godt se mørke skyer ude foran, og 1-2-3 så regnede det - men nu er det jo sådan med KøgeBugt, at det pt. er temmelig svært - i hvert fald når man er i Greveområdet - at finde et brugbart nødspor med en motorvejsbro over, så jeg måtte bare fortsætte, regnvejr eller ej.

Det lykkedes dog at finde en motorvejsbro med ½ nødspor under (Resten stod under vand! Måske et forvarsel om den videre køretur?!) og jeg fik regnklunset på og kunne fortsætte.

Regnen blev bare værre og værre og efter blot 5-10 minutters kørsel i den voldsomme regn var regnen gået igennem regntøjet. Selvom det er mc-regntøj, så kan det slet ikke holde så store mængder vand ude. SUK.


Nå, men jeg kommer så ud på Ring3 - og så begynder det for alvor at blive "sjovt":

I starten bevæger trafikken sig, selvom der er temmelig mange biler, men såstarter kødannelsen. "Yes, lige hvad der manglede!"

Regnen p.... stadig ned og jeg har lige så meget regn på den indvendige side af visiret, som på den udvendige, så udsynet er ikke det bedste;

Selvom jeg holder afstand til bilen foran mig, ser jeg ikke søen af vand midt på vognbanen, før jeg er er par meter fra den...men takket være en flink buschauffør i den anden vognbane, der holder tilbage for mig, lykkes det mig at komme over i den anden ("tørre") vognbane uden uheld.

Men det skulle blive endnu værre.


Først kommer der et udrykningsfartøj, ergo er der sket en ulykke med mere kødannelse til følge, og kort efter kan jeg se, den er helt gal; vejen er totalt oversvømmet - og der er ingen muligheder for at undgå at køre ud i en sø af rang - uden at vide hvor dyb den er... det er skisme en klam fornemmelse!!!!

Trafikken bevæger sig i sneglefart og jeg kan se søen nærme sig, så jeg forsøger at øge afstanden til forankørende lidt mere - selvom jeg derved risikerer, at en bil fra venstre vognbane kører ind og nupper "den frie plads"... for jeg er godt klar over, at hvis jeg først skal holde stille ude i alt det vand, så er sandsynligheden for at motoren går ud nok temmelig stor.

Så jeg krydser fingre (i tankerne, hænderne er travlt beskæftigede med kobling og bremse) og kører ud i vandet, der vel er mellem 30-50 cm dybt. Må indrømme jeg ikke lige standsede for at måle efter! I hvert fald kører jeg med fødderne under vand noget af tiden.

Én ting er at køre i vand, med risiko for at motoren går i stå eller hele det elektriske system kortslutter (aner jeg ikke om det kan, men det skulle ikke undre mig) en anden er, at man slet ikke kan se eventuelle huller i vejen - jo, jeg er godt nok ude på en af de mest ubehagelige køreture, jeg nogensinde har prøvet!

Søen føles uendelig, men heldigvis standser trafikken ikke, selvom det er tæt på en gang i mellem. Samtidig med jeg ligger der i søen, spejder jeg forgæves efter en afkørsel...

Først da jeg er kommet igennem hele søen, kan jeg i det fjerne se en afkørsel. Endelig! Mig væk fra motorsøvejen - hm...jeg aner bare ikke, hvor jeg er endt! Vandet fosser ned, så jeg må bare køre lidt på må og få, indtil jeg møder et eller andet velkendt pejlemærke.

Lidt efter kommer jeg til noget, der ser bekendt ud; den store rundkørsel i Buddinge/Gladsaxeområdet. Det hjælper mig nu ikke stort, eftersom jeg ikke aner, hvordan jeg kommer til mit bestemmelsessted derfra. Når jeg skal op til Anja, plejer jeg jo at tage motorvejen hele vejen.

Nå, det hele ser håbløst ud, så jeg kører ind på en tank og stiller mig under et halvtag, så jeg kan sende Anja en sms om, at jeg - meget mod min vilje - nok bliver nødt til at opgive at komme op til hende.


Mens jeg så står der og skumler, stilner regnen næsten helt af. Så, jeg sender Anja en ny sms, om at jeg alligevel vil forsøge at finde vej.

Knap har jeg sat mig op på mc'en, før det atter står ned i stænger! Men pyt, jeg har nemlig fået øje på et skilt til Bagsværd - og der ved jeg, at der er en tilkørsel til Hillerødmotorvejen - som forhåbentlig ikke står under vand!!

Så afsted mod Bagsværd, yes, der er tilkørslen.......yipee.......ikke ret meget trafik og vejen er farbar.

10 minutter efter holder jeg på bestemmelsesstedet! På trods af at jeg er temmelig våd, har jeg det rigtig godt med ikke at have givet op, selvom det på et tidspunkt så håbløst ud.


Det blev en rigtig hyggelig aften og det klarede naturligvis op, så jeg kunne køre hjem i tørvejr. Hjemturen foregik ad Hillerødmotorvejen, så af ved en afkørsel, der viste mod Ballerup. Ring4 til Ballerup og derfra ud på motorvejen.

Den vej tror jeg også jeg tager næste gang jeg skal besøge Anja - i hvert fald hvis det regner *G*

PS. At Ring3 var slem er ikke noget, jeg bilder mig ind. Læs bare her og her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar