torsdag den 23. februar 2017

Generalforsamling i Roskilde-Køge + hostaforedrag

Allerførst skal I se min smukke blå anemone, som jeg er helt skudt i.

Før omlægningen af forhaven havde jeg en "klump" stående i forhaven. Den måtte jeg jo grave op sidste forår - og pga. den hårde lerjord kunne jeg ikke få den op i et stykke. Fik den i stedet op i 5-6 stykker, som jeg efterfølgende plantede ud i forhaven igen.

Var lidt spændt på, om de ville komme i år - men det gør de heldigvis. Jeg glæder mig til de har fået rigtig godt fat og begynder at brede sig igen.

I går middags var jeg en tur forbi Køge torv, da jeg skulle indkøbe lidt bordpynt til aftenens generalforsamling.

Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig for at hive nogle (dyre) tulipaner med hjem. Den knitrende "tulipan-lyd" er simpelthen lyden af forår.
...og nu til aftenens generalforsamling.

Desværre var der ikke mange fremmødte og da vi har over 1200 medlemmer i afdelingen, så det er godt nok trist, synes jeg.

Jeg aner ikke, hvorfor folk ikke vil møde op til generalforsamlingen. Jeg har tidligere hørt nogle sige, at "Man ikke skal møde op til GF i Haveselskabet, fordi man så ender i bestyrelsen..."

Det bestemmer man nu selv, om man vil. Bevares, man kan godt få opfordringer, men det er jo tilladt at sige nej tak. Det har jeg selv gjort, altså takket nej, de første gange jeg fik opfordringen, simpelthen fordi jeg på daværende tidspunkt enten ikke havde lysten eller ikke kunne overskue min kommende arbejdssituation (Pga. ny arbejdstidslov).

At jeg så sidste år valgte at stille op til bestyrelsen, var mit eget valg - og det har jeg ikke fortrudt. Jeg synes, det er spændende og sjovt at være med til at arrangere diverse aktiviteter.

Hvis du er medlem af Haveselskabet: Møder du så op til GF? Hvorfor/Hvorfor ikke? 
Nå, men vores GF foregik i god ro og orden...og bagefter var der så en times foredrag om hosta ved Ib Nielsen.
Det var et meget informativt og interessant foredrag og jeg blev noget klogere på hostaer....
...og selvfølgelig skal jeg nu have nogle flere hostaer  i haven - det er der snildt plads til, for nu er jeg blevet hooked på at have hosta i krukker også :)

Da jeg kom hjem efter GF, hentede vi vores ekstrabord ned fra loftet. Det blev placeret i stuen (på den sædvanlige plads) og fik voksdug på.

I morges hentede Carsten så nogle sække med jord ind i udestuen (inden snevejret, de har truet med).
I aften stiller vi så op, så der er klar til at jeg kan påbegynde forspiringen i morgen. Ih, hvor jeg glæder mig.

Forøvrigt, så har mine vintergækker fra "kattekampen" næsten rejst sig op igen :)

13 kommentarer:

 1. Så godt at dine snøklokker reiste seg opp igjen! Blå anemoner er jo bare så fine. Forstår godt at du har fått dilla på de :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var dejligt de rejste sig igen, så har jeg jo mere glæde af dem og skal ikke vente til næste år.

   Slet
 2. Hvad sagde jeg, de rejser sig igen :) det er godt. Godt er det også, at du vil være med i bestyrelsen, selvom det er et stort arbejde. Hvor er du heldig med dine blå anemoner, de vil ikke være hos mig, jeg har fået flere foræret og købt, men der bliver færre og færre, og tilsidst er de væk. Jeg kan ikke se TV 2 Fri, så jeg kan desværre ikke se udsendelsen med Alan Titchmarch

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var godt de rejste sig igen.
   Hvad angår bestyrelsesarbejdet, så synes jeg ikke der er specielt meget arbejde med det - endnu da. Det kunne være jeg skulle skrive et indlæg om, hvad det vil sige at være i bestyrelsen.

   Hvor surt med dine blå anemoner.
   Jeg så udsendelserne i dag, men havde desværre set dem begge før, det ene program to gange før.

   Slet
 3. Der er generalforsamling i Sydvestsjællands Afdeling i aften.... og jeg sidder her... øh, så jeg er vist ikke kommet. Jeg synes ikke rigtig jeg har noget at bidrage med, kender ikke nogen, og har ikke kørekort (og min ellers altid villige chauffør har ikke lyst til GF) Men jeg ville så gerne ha' at "vores" facebook side 'Haveselskabet Sydvestsjælland
  (Ny version)' kunne blive lidt mere brugt, og få nogen flere medlemmer, så jeg håber at de snakker om den i aften, jeg har ihvertfald plaget både den lokale formand og gruppeadministrator hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar :)
   Nu er vejret jo heller ikke det allerbedste i aften...så..

   De første gange jeg deltog i GF kendte jeg heller ikke nogen. Mht. at bidrage med noget, så spurgte vi blandt andet de fremmødte om, hvilke emner de gerne ville have vi lavede som arrangementer, og de fleste har da en ide eller to.

   Jeg har lige tilmeldt mig din afdelings Facebookside og kan da se, der sker noget derinde. Faktisk nok mere end på vores. :)

   Slet
 4. Den indstilling til bestyrelsesarbejde tror jeg desværre er temmelig udbredt, også inden for sportsforeninger, hvor børnenes sport er totalt afhængig af de frivilliges indsats.

  SvarSlet
 5. Hej Esther
  Hvor er de fine dine smukke anemoner, tænk blomstrer de allerede nu, eller er det et billede fra sidste forår ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   De blomstrer skam lige nu - til min store glæde. Var spændt på om de ville klare at stå i potter sidste forår, mens forhaven blev omlagt. Det kunne ville de heldigvis.

   Slet
 6. Du rammer spot on på min lidt dårlige samvittighed for jeg har været medlem i Haveselskabet ad tre omgange siden slutningen af halvfjerdserne og har ALDRIG været til generalforsamling. Der har været mange gode grunde til at jeg ikke følte for det. Det er også først de senere år jeg har fundet ud af hvilken afdeling jeg tilhørte (Københavnsafdelingen) som jeg ikke synes har gjort meget for at henvende sig til medlemmerne, med almindelige nede på jorden aktiviteter som f.eks haveture som jeg ser der er mange af uden for København.
  Jeg har overvejet at melde mig til de lokale havegrupper selskabet har taget initiativ til, men igen - nu har jeg jo mine egne havevenner som jeg har fundet igennem blogverdenen.
  Hvor bliver det skønt for dig at komme igang med forspiringen, det er en fantastisk plads du har til det.
  Og til sidst - godt gået at du tager en tørn i Haveselskabet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth og tak for dit svar.
   Hvis man hellere vil være medlem i en anden afdeling/kreds, så meddeler man det blot til Haveselskabet, så bliver man flyttet. Jeg skulle egentlig være med i Stevns/Faxe, men jeg valgte Roskilde/Køge, da det ville være nemmere for mig at komme med til deres arrangementer. (Det var før vi fik bil.)

   Tak - jeg tager gerne en tørn i Haveselskabet, da jeg synes det er sjovt og det giver mig meget.

   Slet