onsdag den 8. marts 2017

Udprikling

Det var ved at være på høje tid at få priklet ud, bare se mine latyrus og tropaeolum. De er gået helt amok de sidste par dage og er skudt helt vildt meget i vejret.
Så, jeg fik priklet dem ud i nogle større potter og bundet dem op.
Egentlig skal tropaeolum jo ikke bindes op, men så længe de står så tæt, er jeg nødt til det, fordi de ellers filtrer sig ind i hinanden.
Nogle af tomatfrølingene trængte også til at blive priklet, mens andre tomater sagtens kunne være blevet stående lidt endnu.

Nu er ulempen ved mine såbakker blot den, at når man "trykker planterne fri", så gør man det med alle - og så må de nødvendigvis også prikles allesammen.
Derfor er nogle af tomaterne også meget små endnu, men jeg tror det går. Har jo prøvet det før.

Jeg fik også priklet nogle af zinnia'erne - og nu må jeg vente med at prikle mere, da jeg ikke har mere plads at stille dem på. Haha. Det har jeg også prøvet før.

I alt tog det mig fire timer, inklusiv klargøring af vindueskarmen (Pelargonier skulle flyttes ud i udestuen og vindueskarmen rengøres.)

Mine planteskilte fungerer fint - jeg nød at skiltene allerede lå klar. Godt nok havde jeg fået lavet for få skilte til 'Tumbling Tom Red', til gengæld havde jeg rigeligt af 'Tumbling Tom Yellow', så det var nemt lige at skrive Red med en tus oveni.

Apropos planteskilte, så har jeg anskaffet mig en stor portion sorte planteskilte. (Både store og små). De skal bruges i haven, jeg er nemlig træt af den hvide skilteskov, der er derude, især om foråret.

Jeg har også investeret i en tus, hvor skriften burde kunne holde i flere år.
Det er ikke alle planter, der skal have skilte. Vintergækker, krokus etc. får næppe skilte. 

Mine storkenæb skal til gengæld have, da jeg ved, jeg har købt over 20 forskellige...nogle af dem har jeg mistet skiltet til, men jeg har da heldigvis været god til at skrive mine planteindkøb her på bloggen, så mon ikke jeg kan finde de fleste navne igen? Jeg tror det.

Til sidst mine 'Ard Schenk' krokus, som endelig er begyndt at få blomsterknopper. Disse står i surbundsbedet.

16 kommentarer:

 1. Jeg skal love for, at det går hurtigt med din såning, tænk at du allerede er i gang med at prikle. Jeg har også de sorte planteskilte, men det dur ikke rigtig, for hundene løber med dem, så er jeg lige vidt. Dine katte gør vel ikke sådan noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nja, de vælter dem højst...men de store skal være i bedene..de kan nemlig trykkes ret langt ned...så er der håb om de bliver stående.

   Slet
 2. Flotte spirer du har! Dine lathyrus har virkelig skutt i været :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er gået lidt amok, så jeg har klippet toppen af dem i dag, så de forgrener sig.

   Slet
 3. Der er godt nok gang i det lille gartneri :o) mine plante skilte forsvinder pist væk, undtaget dem i metal oppe fra Anette, så jeg kommer til at bestille en potion til næste gang jeg kommer derop.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret spændt på om jeg kan hitte ud af, hvad de tyve af mine storkenæb hedder. Har 20 navne, men har også nogle uden navn...må se om jeg kan finde dem i bogen om storkenæb.

   Slet
 4. Hej Esther

  Det må jeg nok sige, sikken det gror!
  Jeg skal først selv lige igang:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gror jo nærmest som skidt :)
   Også god aften til dig :)

   Slet
 5. Jammen er du tidlig ute. Det ser veldig fint ut med frodige planter. Erteblomster tar det en stund til at jeg sår. Jeg må være sikker på at de får plass og det har de ikke nå.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 6. Dine billeder får mig til at mindes er forår, hvor jeg ikke var over mine lathyrus med det resultat, at de filtrede totalt sammen.

  SvarSlet
 7. Ett imponerande arbete du gjort med frösådder, själv har jag inte riktigt tålamod till det, endast i undantagsfall.

  Skyltarna är jättefina, det gäller att ha ordentlig kontroll på allt när man har så mycket plantor som du har.

  Lycka till med dina frösådder!

  /Gunilla

  SvarSlet
 8. Hej Esther
  Der er da godt nok gang i dine frøplanter ;). Jeg har endnu ikke sået lathyrus, sidste år var mine nemlig helt ustyrlige, så jeg klapper hesten ;)

  SvarSlet
 9. Holddaop der er gang i det lille gartneri, dine planter er godt nok blevet store. Jeg går og trækker den lidt med frøsåning, bortset fra tomater og chili.
  Men det er dejligt for dig at du har så godt gang i planterne. De sorte skilte er meget pænere end de hvide:-)

  SvarSlet
 10. Hold da op, hvor de gror godt - og hurtigt :-). Vi går en travl periode med såning, prikling og ompotning igen igen i møde :-). Her er lathyrus begyndt at spire, underligt nok lader lathyrus Janet Scott vente på sig. Man kan ikke (jeg kan i hvertfald ikke) lade være med at kigge til dem mange gange i løbet af dagen, det er jo lige ved at man kan se de vokser :-). Nu er solen kommet frem, jeg satser på at eftermiddagen byder på lidt havetid. God weekend til dig og god arbejdslyst med alle planterne. Ps. De sorte skilte er så fine. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 11. Så dejligt med al den nyvækst i dit lille gartneri. Jeg har aldrig forspiret ærteblomster, de plejer at komme direkte i jorden, men så kommer de selvfølgelig også lidt senere frem.
  Mande min såede lidt forskellige drivhus afgrøder for en uge siden, det er også begyndt at komme op;-)))
  Ha en god søndag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
 12. Hej Esther!
  Jag har knappt startat än, tänkte vänta lite till. Har inte så bra plats när de skall omskolas. Har skaffat likadana skyltar och en vit tuschpenna till, det blir snyggt.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet