mandag den 6. marts 2017

Nye krukker

I går var jeg ude hos en haveveninde og afhente seks krukker. Ikke bare sådan nogle små krukker, nope, det var sådan nogle pænt store nogle.
Hun ville ikke have dem mere pga. flytning - så de kostede gratis :)
Nu er jeg så gået i tænkeboks mht. til de tre store krukker herover.

Jeg vil have dem stående foran det første højbed - hvis det ellers ser godt ud - har ikke prøvet at stille dem der endnu. Det er jo muligt det kommer til at se for voldsomt ud.

Hvis det ser okay ud, skal de stå der hvor de tre terracottakrukker står på billedet herunder. (Vil lige tilføje, at fuglefoderhuset er flyttet hen til komposten.)
Hvad angår indhold, har jeg overvejet følgende:

Tre forskellige stedsegrønne planter, (De skal naturligvis passe sammen mht. højde osv.)
eller
hosta og forårsløg

Har du nogle andre gode forslag, så læg gerne en kommentar. Mit eneste krav, er at det skal være noget, der ikke skal skiftes ud, altså ingen dahliaer/sommerblomster osv.

De andre tre krukker er disse, der også har en god størrelse. Dem overvejer jeg at sætte hosta i. (Er blevet lidt vild med tanken om flere hosta efter det inspirerende foredrag til vores generalforsamling.)
Apropos krukker, så bestilte jeg i sidste uge lerpotter hos Grafical, bl.a. 24 små (9 cm Ø). Desværre var de seks af dem gået itu under transporten.

Jeg sendte derfor en mail med billeder til Grafical og fik svar efter ganske kort tid: De beklagede at der var gået så mange i stykker og ville sende mig en ny kasse uden beregning.

Dagen efter fik jeg kassen - og alle 24 potter var hele. Det kalder jeg god service.
Til sidst skal I lige møde Fasanen Finn.

Min haveveninde har en fasan gående i haven. Han er så tam at hun kan håndfodre ham.
Han var supernysgerrig, mens vi tømte krukkerne for indhold, så jeg kunne tage pænt mange billeder af ham, da han vimsede rundt under en meter fra mig.
Det var en sjov oplevelse at komme så tæt på en fasan. Normalt er det en fugl jeg brokker mig over fordi den løber så hovedløst over vejen (og tilbage igen) når man kommer kørende; jeg vil jo nødig køre dem ned, så det var helt sjovt at se den fra en anden side.

Som det kan ses på billederne af Finn, havde vi et kedeligt vejr. I det hele taget er vejret ikke ret spændende for tiden. Ja, i disse dage er det oven i købet pivkoldt, så længslen efter foråret er ikke blevet mindre.

Så er det jo godt, at jeg flere steder på min kørsel til/fra jobbet kan glæde mig over dette syn:
Jeg kunne slet ikke få det hele med på et billede, men her er der i det mindste et udsnit af tusindvis af vintergækker og erantis.
På onsdag, hvor jeg har tidligt fri, er det planen at jeg skal prikle nogle af mine frølinger - og så få læst op på jeres blogs. Det glæder jeg mig til.

Hav det godt.

28 kommentarer:

 1. Jeg synes lige du har sået, skal du allerede prikle nu.
  Du har været heldig med både krukker og nye potter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine latyrus og blomsterkarse er allerede 10 cm høje, så de bliver ompottet i morgen og stillet i køkkenvinduet. Så får jeg en ledig plads under lamperne og kan se nogle flere frø :)

   Slet
 2. Sikke nogle pivlækre krukker - alle sammen! De tre høje, tror jeg, vil være rigtig flotte foran højbedet. Hosta vil være rigtig fint - eller 3 ens græsser, én i hver. Sådan nogle lækre krukker kunne jeg godt bruge ved mit drivhus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Græsser...ja det var også en ide. Vi må se hvad jeg finder ud af.

   Slet
 3. Sikke et kup du har gjort dig med krukkerne! Tillykke!
  Jeg købte billigt 3 firkantede store krukker for et par år siden og de fungerer nærmest som en rumdeler på terrassen med store kraftige mynteplanter i. Så er mynterne væk fra havejorden og giver samtidig duft ved havebænken, men det er i min kolonihave, hvor der ikke behøver være noget særligt om vinteren.
  Hvis jeg var dig ville jeg nok gå efter noget stedsegrønt eller noget som ses hele året. Det kunne være græsser, bambus, taks, buksbom eller andet. Men jeg forstår godt din lyst til hosta, og så kunne man jo bruge krukkerne som skjulere og skifte planter ud i årets løb. Hvis du fyldte grus eller andet i de store krukker og satte potter med løg i om foråret, og dernæst hosta om sommeren for så at slutte sæsonen med gran eller fyrregrene.

  Du har i hvert fald fået en inspirerende udfordring, så god arbejdslyst.
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Føler mig sørme også heldig.
   Da jeg har buksbomhække igennem det meste af haven, skal det ikke være buksbom.

   Jeg vil dog ikke skifte planter i krukkerne, det jeg planter der, skal stå der hele året, derfor hælder jeg nu mest til stedsegrønne eller nogle små opstammede træer...

   Slet
 4. Hej Esther

  Festlig fasan - de smager iøvrigt ret godt!
  Krukkerne de ser da helt ok ud!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...tvivler nu på at Finn skal spises :)
   Også en god uge til dig.

   Slet
 5. Japansk skovgræs i krukkerne .......det er mine allerbedste krukkeplante dernæst Hosta

  SvarSlet
  Svar
  1. Måtte lige google græsset - det ser spændende ud..og ville måske ikke være helt tosset, da mine elefantgræs står i forhaven også...hm...det er skrevet bag øret. Tak for det.

   Slet
 6. Hej Ester, din heldige kvinde..for hold nu lige op for nogle lækre krukker. Jeg er slet ikke i tvivl om at stod de i min have så ville der komme 3 lige høje Oliventræer i :o)
  Det var dog en festlig fasanfyr du der har mødt :o)
  Og øv for vejret, men de lover jo at det skulle blive godt fra på fredag så det ser jeg frem til.
  Hvornår er det du har ferie ?
  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Små træer....? Det er også en god ide. I er godt nok gode til at komme med gode ideer. Nu er det så bare blevet endnu sværere for mig at beslutte mig. Haha.

   Slet
 7. Åhh dine små planter er langt fremme kan jeg høre! Hvor lyder det dejligt. Jeg er i fuld gang med at så og har vist rodet mig ud i alt for mange frø - igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det der med for mange frø.....det kender jeg godt. Hihi.

   Slet
 8. Flotte spirer du har allerede! Så heldig du er som fikk alle de krukker gratis :)
  Hosta er veldig fint i krukker, ja!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hosta er fine i krukker....men det er græsser og små opstammede træer også...eller stedsegrønne....

   Jow, jeg er kommet på tankearbejde nu. :)

   Slet
 9. Riktigt snygga krukor och framförallt tillräckligt stora för att det inte skall se plottrigt ut. Hosta blir snygga i krukor och jag funderar själv på att pröva då jag har så många Hosta som övervintrar efter delning i höstas.

  Härliga bilder på Finn!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er blevet helt vild med at få nogle flere hosta efter det foredrag jeg hørte...så jeg får nye hosta i år. Det er så spændende at, se hvilke krukker de kommer i, da jeg har flere valgmuligheder.

   Slet
 10. Ikke dårligt med nye krukker :-). Jeg har også hosta'er i krukker og den kombi er jeg også glad for. Et forslag til krukkerne kan være buksbom, de er et must her hos os, både alene eller sammen med andre krukkeblomster. Og så er de grønne om vinteren. Her står de ude hele året rundt og tager ikke skade. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har 196 buksbom som hæk i haven, så det bliver ikke buksbom, da jeg helst ikke anskaffer mig nye buksbom...af skræk for sygdom.

   Men måske formklippede taks eller lignende ....nøj, jeg er kommet i tænkeboks, skal jeg lige love for.

   Slet
 11. Jeg ville plante hosta, de giver et dejligt roligt indtryk og er da velegnet til det. Skønt med nye krukker og så endda gratis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kommer under alle omstændigheder til at plante hosta i krukker, men ikke nødvendigvis i de nye store krukker.

   Slet
 12. Krukkerne kunne blive flotte med høje græsser. Har ikke et navn men på nettet findes mange forskellige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, græsser ville heller ikke være dumt. Der er mange muligheder. Det er godt nok ikke en nem opgave jeg har stillet mig selv....men hvis jeg skulle finde ud af jeg vælger forkert, så er det jo heldigvis ikke værre end at det kan laves om igen.

   Slet
 13. Hej Esther!
  Så fint med en fasán i trädgården. Hade en själv för många år sedan, han bodde i hallonsnåren, tidigt på våren. Fint med alla vårblommor, vi får vänta ett tag till, innan det ser ut så. Riktigt fina krukor, tänkte att det kunde se fint ut med ett olivträd, men vet inte hur de klarar sig.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var sjovt at opleve Finn :) Desværre (for ham) skal min haveveninde flytte i denne uge.
   Jeg overvejer stadig, hvad der skal være i de store krukker. Har da heldigvis et par måneder til at beslutte mig i, for det det godt nok svært.

   Slet
 14. Ester jeg syntes du har en hyggelig blog, er vild med dine nye krukker og det der koster gratis er skønt at rende på så tillykke. Da jeg læser du har nok med ideer vil jeg slet ikke være klog ...så spændende at se hvad du kommer frem til. Tak for hyggen og må sige her fra Nordjylland har vi altså let sne Idag. Hilsen fra HAVELIV

  SvarSlet
 15. Hvor er du heldig med de krukker :0) Jeg tænker også de vil være ret fine med Hosta i -og jeg tænker du må have masse af inspiration til, hvilke det skal være..
  Hvor hyggeligt med fasanen..her kommer der også en på besøg i haven, men han er ikke håndtam ;0) Tænker det handler lidt om kattene, der til stadighed overvejer, hvovidt han er for stor en mundfuld for dem :0)

  SvarSlet