onsdag den 12. juli 2017

CPH GARDEN 2017

Her er så - endelig - mit indlæg om CPH GARDEN. Beklager forsinkelsen, men vi knokler løs i haven, så snart vi har tiden og vejret er til det. (Vi holder Åben Have for første gang om blot ti dage!)

I dag regner det, og så vil jeg benytte tiden til at få klaret en del indendørs hængepartier, herunder det lovede indlæg om CPH GARDEN.

Gæst på CPH GARDEN

På  åbningsdagen  tog jeg turen til Valby sammen med en veninde.
Vi ankom derinde godt og vel tyve minutter før åbningen - og stod altså i køen, da Kronprinsessen  dukkede op et par minutter over 14.
Haveselskabets direktør Charlotte Garby og Hovedbestyrelsesformanden Bente Siiger Lustü stod klar til at modtage hende.
...og så kom hun.
Bagefter blev vi så lukket ind på pladsen. Jeg glemte dog helt at tage billeder (Det rådede jeg bod på en af de andre dage.) - men dette insektbo var jeg vildt betaget af.
Godt nok gik vi det meste af pladsen rundt, men jeg fik egentlig ikke set særlig meget. Jeg var så smadret i knæ og hofter pga. den lange gåtur efter vi havde parkeret bilen, så det tog en hel del af fornøjelsen.

(I maj fik jeg konstateret slidgigt i både knæ, hofter og højre hånd (tommelfingeren) og det er derfor jeg får ondt hvis/når jeg går/står for meget. Det er megairriterende, for nu at sige det mildt. )
Det var også superirriterende, at der var så lang en kø ved de få madboder (Har forøvrigt sendt Haveselskabet en liste med diverse punkter som forslag til forbedringer til CPH Garden 19)  - og så at man gudhjælpemig bagefter kunne stå i kø ved en af barerne, da madboderne ikke måtte sælge drikkevarer! Hva' ba'!?

Så efter vi havde spist og kigget lidt mere, sagde jeg farvel til veninden efter blot to timer og begav mig mod udgangen - og den lange gåtur hen til bilen. Jeg skulle jo nok nå at få set det hele en af de andre dage.
Tæt på indgangen vendte jeg mig om for at tage et sidste billede af stemningen -
-  og herhjemme ved pc'en, opdager jeg, at den svenske tv-havemand John Taylor står sammen med en gruppe til venstre i billedet. Lidt sjovt. Nedenfor er et udsnit af billedet i forstørret udgave.
Der var altså ikke kun danske have-kendisser til CPH Garden.

Da jeg kom hjem var jeg helt smadret i kroppen, så vi fik ret sen aftensmad den dag, eftersom jeg måtte sove et par timer, før jeg var nogenlunde frisk igen.

Frivillig på CPH GARDEN

Pga. min slidgigt lå mine opgaver i informationen/billetkontoret, hvor jeg kunne sidde ned.

Jeg havde en del vagter derinde:

Torsdag 9-14, fredag 13-20, lørdag 9-14 og søndag 8.30-12.30. Jeg havde heldigvis fået lov til at få en særlig parkeringstilladelse, så jeg ikke skulle gå så langt de dage, jeg var frivillig. Det var dejligt, for ellers havde jeg været helt smadret allerede, når jeg mødte op.

I løbet af dagene skrev jeg flittigt på min seddel med forslag til forbedringer, for selvfølgelig er der ting, der ikke er optimale, når det er første gang man afholder et så stort show.

Alt i alt, synes jeg nu det var et flot show, de havde fået stablet på benene. Der måtte gerne være flere special-planteskoler, men det kan jo være de gerne vil være med til CPH GARDEN 19, når nu dette her blev så vellykket.
Enten før eller efter min vagt gik jeg rundt på pladsen - og fik taget en del billeder.
Især om morgenen var det godt at tage billeder, da der jo ikke var nogle gæster endnu ;)
Der var mange fristende ting, men jeg købte faktisk ikke noget før om søndagen.
Her er udsigten fra billetlugen - samt lidt flere morgenbilleder.
Denne showhave vandt guld.
Den er da også ganske pæn, men personligt kunne jeg nu bedre lide...
...Signe Wennebergs have.  

Den så så hyggelig ud og jeg kunne vældig godt lide at se, hvordan hele haven var bygget op af genbrugsmaterialer.
Signe er forøvrigt også at se på billedet - hun er ved at se til hønsene.

Der var rigtig mange ting at se på - og noget af det, jeg vældig godt kunne lide, var at alting var haverelateret. Det skulle det selvfølgelig også helst være på et haveshow, men jeg havde været lidt "nervøs" for, om der ville blive for meget "livsstilsudstilling" over det.

Hver eneste dag fik jeg også hilst på søde Tina, der udstillede de fine ting fra Haddonstone.

Jeg faldt  pladask for løvehovedet med vand (kan ikke ses på billedet)  - og er gået i tænkeboks med, hvor i alverden jeg ville kunne placere sådan et arrangement i haven...! På et tidspunkt har jeg fundet en plads - det kan blot tage noget tid ;)
Da jeg havde fået fri om søndagen, blev det til en lidt længere snak med Tina og hendes mand.  Superhyggeligt.

Her til sidst lidt flere stemningsbilleder:Søndag var også min indkøbsdag og jeg fik købt både en OneLeg og et tudsehus til vores tudse. Tænk, jeg købte ikke en eneste plante! (Hvilket var ret heldigt, da jeg mandag efter CPH Garden, fik både en hortensia og en digitalis purpurea af mine kolleger.)

Om tudsen så vil benytte huset, det må tiden vise, men ellers står det da og ser ganske sødt ud i forhaven. (Ja, det er samme billede som i sidste indlæg. Beklager genbrugen ;))
Da jeg var færdig med mine indkøb, hentede jeg mine ting og så tog jeg hjemover. Eftersom jeg havde været frivillig i så mange dage, fik jeg den største af de tre goodiebags, der var til de frivillige. Den indeholdt bl.a. Havespillet.
Det glæder jeg mig til at afprøve - skal dog først finde nogen, der vil spille med mig :)

6 kommentarer:

 1. Kære Esther.Dejligt med et indlæg fra dig.Og måske har du også set at jeg blogger igen efter min mands død.
  Dejligt med billeder fra CPH. som jeg besøgte med min søster Gitte på min runde dag om lørdagen.
  Nogle ordentlige regnbyger fik vi jo.Men måtte så søge læ i det store telt selvom vi måtte stå op.Og lidt forbedringer med hensyn til madboderne er tiltrængt til næste gang.
  Og velkommen i klubben.Skal selv have to nye knæ når jeg har solgt mit lille gods.Lidt surt med den slidgigt.
  Ville da også gerne have været med nede hos dig.Men det var lidt for langt for mine ben.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette

   Ja, jeg har set du atter blogger. Har vist også fået lagt en enkelt kommentar. Jeg har dog næsten ikke fået læst blogs de sidste par måneder. Så, har lige siddet 4 timer her til formiddag og læst og kommenteret.

   Der er ikke tale om at jeg skal have udskiftet hverken knæ eller hofter - endnu da - i stedet skal jeg begynde på et GLAiD kursus...det koster 3000,- men det skulle være givet godt ud, så man kan lære at leve 8bedre) med sin slidgift. Man komme jo aldrig af med den. Min er dog endnu ikke så fremskreden at jeg må tage smertestillende. Jeg får bare ondt og skal klare det ved at hvile.
   Du må komme forbi en anden gang :)

   Slet
 2. Hej Ester, det var da nogle fine billeder du har fået skudt :o) Min smag går også på at Signe Wennerbergs have skulle have vundet, den var så godt fundet på og så hyggelig.
  Og tak for sidst, den kolde sodavand ramte godt nok en tør plet i halsen. Dejligt at gense din have og dig og hilse på Carsten.
  Håber snart vi mødes igen.
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var som sædvanlig hyggeligt at se dig og skønt med havesnak i så lang tid med "ligesindede".
   Vi finder en dato EFTER åben have, hvor jeg skal se din nye have.. :) Knus

   Slet
 3. Hej Esther!
  Vad trevligt att se bilder från trädgårdsmässan, alltid roligt att besöka.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en vældig fin udstilling, synes jeg. Der er plads til forbedringer, men det var nu en god udstilling. Jeg glæder mig til CPH19.

   Slet