lørdag den 15. juli 2017

Træbeskyttelse, clematis og en enkelt hane

 I går morges sprang den første af mine yndlingspragtsnerler 'Heavenly Blue' ud.

Jeg har plantet omkring 12 af dem opad mit jernstativ i forhaven.

Det plejer at se ret godt ud, så det håber jeg også det kommer til at gøre i år.

I mit sidste indlæg skrev jeg, at jeg håbede kæresten snart fik malet vores højbede - og sandelig om ikke han fik malet dem samme aften :)

Det pyntede helt vildt meget. Her ses det af højbedene, der var mest medtaget. Det skal siges at de to sider var de værste, da de står stik syd.
 Her de to andre højbede, der også fik en omgang træbeskyttelse.
Grunden til forskellen i farven er, at det længst væk er købt sortbejset, og selvom det har fået samme træbeskyttelse, så er der en forskel at se. Det er dog ikke noget, der generer øjet.

Og så til nogle af de clematis, der blomstrer lige nu:

Her er det Etoile Violette, der er begyndt at springe ud.
 'Abundance' som endelig er rigtblomstrende (De andre år har den haft 4-5 blomster i alt - men nu er det også dens 3. år - og det er min erfaring, at clematis først får rigtig fat i år 3.)
Det er samtidig også den eneste af de tre clematis på stativet, der har overlevet.  Både 'Hanaguruma' og 'Carnaby' er gået til.
Der er ikke andet for end at jeg må anskaffe mig dem igen, for de to vil jeg have.
 Min 'Jackmanjii' gør som sidste år; springer op i rønnebærtræet :) I år fik den dog lidt starthjælp, så jeg var sikker på den kravlede den vej igen. Det ser nemlig supergodt ud, synes jeg.
 Jeg er jo så glad, så glad for mit "nye" surbundsbed med pinjebark.....jeg blev så mindre glad, da jeg kom ud morgenen efter vi havde lagt det ud og opdagede, at en kat åbenbart havde gravet i barken, der lå spredt ud på stien også.
Derfor fik min rustne hane, der indtil nu ikke har haft en fast plads, endelig sin faste plads i surbundsbedet.

I dag står der atter havearbejde på programmet.

 • Vi har en masse haveaffald, der skal køres på genbrugen (Der er nok 4-5 trillebørture - godt det kun tager 15 min at gå derned), 
 • jeg skal have luget det sidste foran, 
 • der skal luges i forhaven og lægges grus ud...
 • en bænk skal repareres og males
 • mit plantebord kunne også godt bruge en gang maling...


...og så ville det heller ikke gøre noget, hvis vi fik ryddet op i haveskuret, men det er altså ikke det vigtigste.

Nu er klokken halv ni og det er på tide at komme i gang. Hav en dejlig lørdag.

8 kommentarer:

 1. Det ser godt ud med de nymalede højbede - og alle de smukke clematis! Jeg håber, I har en meget stor trillebør - det er da noget af en tur til genbrugen. Det har jeg jo ikke tænkt på før, at i en lille have (eller i en byhave) er der jo ikke plads til den slags - jeg har bare en bunke imellem træerne. Når den er ved at være fuld, skubber bondemanden det længere ind med traktoren, så er der plads igen! Der er alligevel visse fordele ved at bo på landet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror han gik i alt 7 gange frem og tilbage med trillebøren. Det tager 15-20 minutter at gå derned, så han fik gået i et par timer i går. Jeg er bare glad for han gider, for med min slidgigt i knæ og hofter ville jeg kun kunne klare en gang - og ikke kunne lave noget resten af dagen.

   Slet
 2. Det er da uhyggeligt så flot de højbede er blevet - og alt det andet også faktisk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er helt vildt hvilken forskel en klat maling gør.

   Slet
 3. Så flotte dine nymalte høybed ble! Lekre clematis du har. Ja, det er nok noen fugler som har dratt utover din pinjebark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det pynter med lidt maling. Det er lidt kedeligt at gøre, men for pokker altså, når resultatet bliver godt, så gider man gøre det.

   Slet
 4. Hej Esther!
  Så många fina klematis du har. Målarfärg kan göra stor skillnad.
  Blev riktigt fint.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika

   ja, maling kan virkelig gøre underværker. Vi har nu fået malet de tre højbede, der trængte, plantebordet og bænken. Det ser rigtig fint ud.

   Slet