mandag den 17. juli 2017

Pynt?

Jeg har før skrevet, at mit pynte-gen ikke er særlig stort. Derfor får jeg heller ikke rigtigt lavet diverse "tableauer" i haven. Jeg kan se at rigtig mange bloggere laver dem - og jeg synes de er smukke.

Men - jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal stille op med det der "nips". Jeg har ellers en del af det, men det ligger for det meste gemt ad vejen.

F.eks. har jeg nu på 3. eller 4. år et zink-vaskebrædt, som bare står i udestuen, fordi jeg ikke aner, hvordan jeg skal bruge det som pynt.

Jeg synes, vaskebrædtet er fedt, men for pokker altså...hvor det irriterer mig, at det bare står der, så nu  har jeg besluttet at det skal stå på mit nymalede plantebord sammen med diverse potter og hvad jeg nu ellers kan finde på.

Hvordan resultatet bliver, kan jeg ikke sige noget om endnu. Det varer nok nogle dage, inden det er færdigt, da jeg har andre ting at gøre, der er mere vigtige :)

I går aftes fik jeg tilplantet tre potter med "pletter i luften". Lige nu står de i det ene højbed, mens jeg spekulerer på, hvor de skal stå. Regner med de også skal stå på plantebordet.
Der er forøvrigt noget med, at "pletter i luften" er vinterhårdføre, men er de også det i en krukke?

De abrikosfarvede tvillingeblomster  (Via forespørgsel på FB fik jeg deres navn) jeg købte igår, er blevet plantet i potter og placeret på mine zinkhylder over plantebordet.
Det synes jeg ser godt ud. Bevares, hylderne skal lige skylles af en gang - det samme skal potterne, men nu småregnede det, da jeg gjorde det i går aftes...så... :)
Jeg er helt vild med abrikosfarven, den er virkelig nydelig, synes jeg.
...og nu nytter det ikke noget, at jeg bliver siddende her - nu er det på tide at komme ud og komme i gang :)

Kan I have en dejlig mandag.

25 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke et sånt pyntegen. Noen er født med det, men andre får det ikke til. Sånn er det bare! :)
  Nydelig farge på de aprikosfargede blomstene. Hva er det de heter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Rart at høre jeg ikke er den eneste uden det gen :)
   Det er en tvillingeblomst (Diacia) har jeg fået at vide på facebook. :)

   Slet
 2. Hej Esther!
  Den är fin din aprikosfärgade Diascia, och passar bra ihop med krukorna.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika

   Ja, den er vældig fint. Så den på lang afstand i planteskolen og tænkte, at den måtte jeg bare have.

   Slet
 3. Det lyder fint at bruge vaskebrættet på plantebordet, især fordi du har zinkhylderne det kan spille lidt sammen med. Sæt evt. flere ting med zink/slidt træ i en gruppe sammen med noget grønt. Jeg har mine pletter i luften i bedene, og de overlever fint - mon ikke også de kan i en krukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet. Jeg ser, hvad jeg kan få ud af mine "dimser"... :) Skal nok smide billede op, men at pynte bordet er noget af det sidste jeg klarer inden Åben Have :)

   Slet
 4. Syntes faktisk du pynter så fint med tvillingeblomster på hylder, den slags kalder jeg også pynt:-) selv pynter jeg ikke rundt i haven, ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det, for tror nok det gen er ret veludviklet;-) men fordi det ikke pt harmonere med mit temperament i haven. Ved siddepladser/terrasser er der altid krukker med planter, og nogle forskellige sten str, og måske nogle fede kæppe. Vaskebrættet er også velegnet som en opslagstavle med magneter. Pletter i luften overvintre fint i en krukke.
  God fornøjelse med alle forberedelserne til din åbenhave weekend:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg glæder mig...og er naturligvis spændt på, om der overhovedet kommer folk forbi. Meget afhænger jo af vejret - og det ser vist ikke særlig lovende ud, men jeg håber det bedste.

   Jeg har også krukker rundt omkring - det er jeg nødt til med alle de planter jeg anskaffer mig. Haha.

   Slet
 5. Jeg har lyserøde tvillingeblomster, men dine abrikosfarvede er da endnu lækrere!
  Jeg tror jeg har det lidt ligesom Anette: Jeg kan godt lide at lave tableauer inden døre, men jeg gør det ikke rigtigt i haven. Jeg elsker at se det hos andre, men min egen have er ret pyntefri :-)
  Fortsat god fornøjelse med forberedelserne!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke særlig meget pynt indendøre. Jeg har godt nok "dimser" stående, men de står mest ovenpå skabe/reoler osv. fordi jeg ellers ikke ved, hvor jeg skal gøre af dem. Hihi.

   Nu er det ikke fordi jeg vil have en overpyntet have - slet ikke. Jeg vil bare gerne prøve at have en lille "opstilling" i forbindelse med åben have.

   Kh Esther

   Slet
 6. Hej Esther

  Det med de overpyntede haver er da vist nok også ved at være passé. Som om naturen ikke selv let kan fås til at vise sine flotte sider frem - det kan den!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten

   Min have er vist ikke i fare for at blive overpyntet :D Tænkte bare det kunne være rart med en lille smule på plantebordet i forbindelse med Åben Have :)

   Slet
 7. Her er vi helt enige, jeg kan heller ikke finde ud af pynt i haven, så jeg lader bare være :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan har jeg det egentlig også, men gad nu godt prøve at have en opstilling - bare i forbindelse med Åben have. :)

   Slet
 8. Hej Esther. Jeg er heller ikke i besiddelse af det gen, der skal til for at kreere disse stilleben - hverken inde eller ude, så du er bestemt ikke den eneste. Så jeg nyder at kigge på andres billeder. De abrikos farvede tvillingeblomster er så fine. Glæder mig til at se det færdige resultat ;-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Tro mig, jeg glæder mig også rigtig meget til at se det færdige resultat, både af haven og af "pynt på plantebordet" :)
   Ja, de er ret lækre, tvillingeblomsterne.

   Slet
 9. Hej Esther, pynte op er jo noget alle har en mening om. Jeg holder mest at pynt med blomster og dine hylder er fine. Vedr. Pletter i luften skal de nok vinterbeskyttes lidt- jeg har aldrig haft held til at overvintre mine. Du er sørme flittig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne og tak for din kommentar :)

   Måske jeg skulle opbevare mine pletter i luften i udestuen så...den er ikke frostfri, men jeg har mulighed for at stille dem meget tæt på husmuren, så burde det kunne gå.

   Ja, vi knokler løs, men heldigvis kun t.o.m. fredag - så er det bare ærgerligt, hvis vi ikke er blevet færdige.

   Slet
 10. Sgi nogen smarte hylder de der. Jeg har pletter i luften i en potte, men den har overvintret i mit drivhus (som ikke er frostfrit) - den taber hvert eneste blad og ser helt død ud når vi kommer til foråret - men så pfiiiift - så begynder den at få nye blade og er fin igen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget glad for hylderne. Det var nogle jeg fandt på et loppemarked i maj sidste år til nærmest ingen penge. 40 kroner i alt.
   Tak for tippet om pletter i luften - den kommer i udestuen til vinter.

   Slet
 11. Hej Esther. Din abrikosfarvede Tvillingeblomst i terracottapotter er smuk pynt, synes jeg. Men jeg ved godt, hvad du mener. Jeg dur heller ikke til de der flotte opstillinger. Vh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth og tak for din kommentar. Det bedste ved kommentarerne til dette indlæg er at næsten rigtig mange har det som mig - det er da dejligt at læse at jeg ikke er alene :)

   Slet
  2. ...og så kan jeg efter et kort kig på din blog og hjemmeside se, at jeg skal have læst noget mere om jeres have.
   Jeg er meget haveinteresseret, men de haver der interesserer mig mest er haver på max. 400m2. Det må dog vente til efter weekenden :)

   Slet
 12. Hej Esther, den tvillingeblomst er da så fin. Den kan du altså også med lidt heldt overintre. Jeg har haft mine i bedene og de har overlevet et år eller 2. I år har jeg ikke set noget til dem endnu, men pludselig så kan de godt dukke op igen. Pletter i luften har jeg ikke prøvet at overvintre, men ja prøv endelig jeg følger da lige med herfra sidelinien.
  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Så, tror jeg da jeg prøver at overvintre tvillingeblomsterne i udestuen sammen med pletterne i luften.

   Knus

   Slet