torsdag den 2. januar 2020

Jeg begrænsede mig da voldsomt!

Som jeg skrev igår, ville jeg shoppe lidt dahliaer - og det gjorde jeg.

Det blev kun til 12 styk, hvilket er cirka halvdelen af hvad jeg plejer at bestille, så måske jeg er ved at blive en anelse "fornuftig"? :)

'Cafe au Lait' havde jeg købte sidste år, men det var det ikke, da blomsten så således ud:
'Bishop of Oxford', 'Striped Vulcano' og 'Tartan' har jeg haft før, men de overlevede ikke vinteren.

Det samme kan siges, til dels, om 'Blue Bell'. Havde et par 'Blue Bell', der havde overlevet, men som ikke rigtig blomstrede.

'Excentrique' har jeg ikke haft før. Har købt den pga. det mørke løv.

Jeg har kun mine dahliaer i krukker fremover, da det med alle de løg i jorden, ikke mere er muligt at finde plads til dahliaer.

Der vil dog blive noget bart i en del af bedene, når løgene er afblomstrede - men det er helt og aldeles planlagt....for i nogle af bedene sætter jeg de zinnia jeg sår til februar.

I andre bede vil der nok blive plads til lidt stauder. Ren win win :)

14 kommentarer:

 1. Ja, det var da lite du kjøpte ;)
  'Cafe au Lait' har jeg hatt før, og den er veldig fin.

  SvarSlet
 2. Det lyder sørme fornuftigt, Esther :-)))
  Jeg har købt en dahlia hvert år, som jeg har haft i en krukk. Det er en rigtig god potteplante og her kravler sneglene heller ikke så meget op, når den står i krukke.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er jeg jo nødt til at have dem i krukker...så :) Det passer nogenlunde med, at når løgene skal op af krukkerne, så kan dahliaerne komme i krukkerne :)

   Slet
 3. Hej Esther!
  Fina dahlior du köpte, hade också många som inte blommade. Ger dem en chans till innan de hamnar på komposten. Behöver inga fler, men tror det blir svårt att motstå.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange af mine dahliaer (alle de, der stod i mistbænken) havde fået blomkålssyge, så de blev kasseret...og jeg har dem så kun i krukker fremover, hvor jorden skiftes hvert år.

   Slet
 4. Hvor dejligt! Bliver skønt, når vi når forår ��.

  SvarSlet
 5. Held og lykke med knoldene. Før i tiden var det helt problemfrit for os at have dahlier i haven; men de sidste par år er der en del af dem, som har stået helt elendigt, så jeg skal i hvert fald ikke have tolv forskellige slags i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor ærgerligt I har bøvl med dem. Jeg havde godt nok også problemer med dem i mistbænken i sidste sæson; de blomstrede nærmest ikke; det viste sig de havde fået blomkålssyge...og så røg de ud.

   Slet
 6. Halvdelen af dem du plejer,,,, flot klaret. hihi. Hos mig er det sneglene der ville få en fest hvis jeg købte hvad jeg ville af dahlia. Så jeg lukker øjnene, men sukker saligt når jeg ser dem hos andre.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du prøvet at have dem i krukker? Har kan sneglene godt nok også finde på at gå på dem i krukkerne, men det plejer nu at gå alligevel.

   Slet
 7. Det er så skønt med nye indkøb og georginer får man aldrig for mange af :-) så du må på den igen, de passer perfekt i krukker.
  Det er sikkert en Cafe au Lait du havde sidste år, de findes også i et par andre udgaver.
  Med venlig hilsen
  Lene
  Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Æhm...JO, jeg kan godt få for mange planter; når der ikke er plads til dem :D

   Forespurgte i en dahliagruppe på FB - og de mente ikke det var en Cafe au Lait....men nu håber jeg, den viser sig i år - i de nye knolde.

   Slet