søndag den 26. januar 2020

Krokus og erantis

De første krokus står allerede i knop på grund af det milde vejr.

Crocus 'Goldilocks'
 Crocus 'Snowbunting'
 Det skulle være 'Angustifolius' - men ligner nu mere 'de Jager', da Angustifolius har gule blomster og med kobberbrunt mønster udenpå.
Hvis det er 'de Jager' så har jeg ret mange af dem, da jeg købte 100 af dem i efteråret 2018! Til gengæld har jeg så ingen 'Angustifolius'...men så må jeg jo bare bestille dem til august og håbe jeg får de rigtige næste gang :)
 Crocus 'Ancyrensis'
 Crocus 'Golden Bunch'
  Crocus Imperati 'de Jager'
De "gamle" Imperati 'de Jager' er slet, slet ikke lige så langt fremme - men de er der. Er dog kommet i tvivl, om de nu også er 'de Jager', da de slet ikke er gule udenpå...nå jeg må se, når de får farve.
 Her den almindelige erantis - fra min fasters have. Som det ses har den lille klump spredt sig - til min store glæde. Her skulle gerne blive et lille tæppe af erantis, så jeg er meget påpasselig med ikke at få luget alle erantis-ungerne op.
I "specialbedet" blomstrer 'Orange Glow'.
 Ligeså 'Schwefelglanz'.
Endnu en 'Orange Glow' er på vej - og det ligner små unger ved siden af :)

20 kommentarer:

 1. Så søte dine crocus er! Jeg plantet første gang i fjor høst Erantis hyemalis 'Schwefelglanz'. Det blir spennende å se om mine kommer til våren her. Orange Glow er også veldig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Schwefelglanz er så fin :) Håber dine dukker op.

   Slet
 2. Mine helt almindelige erantis blomstrer også rundt om i haven, men der er ikke blomst i mine crocus endnu. Imperati de Jager er vældig fin, jeg har kun nogle almindelige, men jeg er heller ikke samler, i hvert fald ikke af forårsløg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Til gengæld er du jo samler af rhodoer og roser m.m. :)

   Slet
 3. Hej Esther

  Du har helt ret. Crocus angustifolius er langt mere gylden, og har en helt anden sammenhængende tegning på de ydre kronblade.
  Crocus imperati findes i mange selektioner 'de Jäger' er bare en af dem, og de minder alle om hinanden, det er små detaljer, som dem du ser, der adskiller dem..

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carsten
   Ja, jeg kan jo konstatere at jeg ikke har angustifolius i samlingen, fordi jeg åbenbart fik tilsendt imperati istedet (betalte for 100 angustifolius, som er noget billigere end imperati, så er ikke helt sønderknust...haha..)

   Slet
 4. Hei!
  Det er utrolig at krokusene blomstrer i slutten av januar. Her titter de så vidt opp enkelte steder. Gleder meg til vår.
  God søndag! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke alle mine krokus, der er i blomst...der er lidt knopper hist og pist. Der kommer dog flere dag for dag. Hvis vejret fortsætter sådan her, regner jeg med at have krokus-farve-pletter mange steder i haven om 2-3 ugers tid.

   Slet
 5. de er så søde alle dine forskellige krokus. Ofte er jeg fristet om efteråret når det er løgtid, men jeg "nøjes" altid med de billigste alm.,, så er det ikke helt så bittert hvis de bliver ædt i løbet af vinteren. Men det må være spændende at samle på dem...
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget spændende at samle på dem, selvom jeg hele tiden opdager nye jeg ikke har...og heller ikke ved hvorfra jeg kan skaffe dem. De mere specielle er heller ikke billige...men det gør jo heller ikke noget, at samlingen kun udvides en smule hvert år, bare den bliver ved med at vokse :)

   Slet
 6. Mon dine tidlige krokusblomster skyldes, at de står i krukker? I hvert fald er det min erfaring, at krokus normalt først blomstrer, efter at vintergækker og erantis har været i gang et stykke tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg ikke. Der er også flere der står med knop ude i bedene.
   Jeg tror det skyldes det meget milde vejr vi har.

   Slet
 7. De er så fine, de små krokus! Jeg lagde nogle løg i efteråret (jeg må med skam melde, at jeg ikke husker navnet, men de var sart gule). Jeg må da ud at se, om de er dukket op :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sartgule krokus...det kunne være "Creme beauty", da de er til at få fat på herhjemme.
   Her et par billeder af dem:

   https://4.bp.blogspot.com/-M0OvGoHa2MM/WqZJ0VsiO0I/AAAAAAAAKh4/lw6dW_U7W4oMtN5-lAWqQ0dgNOmON9SnACLcBGAs/s1600/120318_14.jpg

   http://2.bp.blogspot.com/-ybKHPplba68/VP6hdExpZbI/AAAAAAAADuA/2pM55yMoi-c/s1600/2015-03-08%2B14.43.17.jpg

   Slet
 8. Spännande med blommande krokus vid denna tid på året, här börjar de också titta fram. Crocus imperati skall jag absolut lägga på minnet, den är ju riktigt skön!

  SvarSlet
 9. Hej Esther!
  Dina krokus har kommit långt. Går och spanar ifall jag skulle se något grönt titta upp. Men det är nog alltför tidigt hos mig.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er de fleste krokus kommet op, ser det ud til - men nogle af dem altså kun ½-2 cm andre blomstrer. Det store krokusblomsterhav tror jeg først er her om et par uger....håber på det passer med vinterferien, så jeg har tid til at gå og nyde dem og tage mange billeder :)

   Slet
 10. Hvor er de fine, de krokus med striber på ydersiden - uanset navn :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet