lørdag den 17. marts 2018

"Med huset som hoved og haven som krop"

Onsdag oprandt så endelig dagen, hvor Kjeld Slot skulle holde foredrag i vores afdeling af Haveselskabet.
Vi var meget spændte på fremmødet og det var pænt....omkring 50 tilhørere + os fra bestyrelsen. Der havde dog været plads til mindst 25 mere, men skidt pyt.
De, der kom fik en rigtig god - og lang aften, er mit indtryk.
Kjeld taler nemlig meget - hvilket han også selv siger ;) - og da de ord, der kommer ud af hans mund, oftest er nogle man bliver klogere eller inspireret af, så gør det ikke spor.
Udover at øse ud af sin enorme viden, er han også morsom, når han fortæller - vi grinede højt mange gange undervejs - så et foredrag med ham er altså både lærerrigt og morsomt.
Kjeld fortalte først om sin fortid som keramiker og det var tydeligt, at meget af hans viden herfra også kan ses, når han tegner haver. Især mht. beplantningens form/placering.

I kaffe-kagepausen var der en del, der fik en havesnak med eller et godt råd af ham. 
Jeg var også henne at hilse på. Jeg havde medbragt mit eksemplar af hans bog "Havespor" - og den signerede han - tak for det :)
Vi så mange forskellige eksempler på haver, han har tegnet. Både store landbohaver, en vindomsust bolig på Vestkysten, en herskabsvilla i Aarhus og mange flere.
Historien om hans egen have med Ellipsehaverne, fik vi også. Jo, han kom vidt omkring.
Det var som sagt et fremragende foredrag, så hvis han holder foredrag i nærheden af dig, så kan jeg kun anbefale dig at høre det.

Vores afdelings næste foredrag er torsdag d. 12. april. Det er Jørn Møller Jensen, der kommer og fortæller om "Den klippede have".
Igen foregår det kl. 19.00 på Vilvorde, Køgevej 131 i Roskilde. Jeg skriver snart mere om det.

12 kommentarer:

 1. Det høres ut som en veldig hyggelig aften og foredrag. Jeg misunner deres flotte og levende hagemiljø. Her er det mye mindre med folk og mindre forhold. I tillegg har vi nå fått vinter i omtrent 6 måneder, og da skal det litt til å holde hageinteressen oppe ;)
  Jeg er jo hagegal så det holder, men det er ikke så mange som er like interessert dessverre.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et supergodt foredrag.
   Der er nu også mange i DK, der ikke er haveinteresserede...men jeg kunne godt forestille mig, at andelen er større i Norge.
   God søndag til dig :)

   Slet
 2. Spændende! Det var godt at det blev en succes :-)

  SvarSlet
 3. Godt det var en succes, det var da et pænt fremmøde.

  SvarSlet
 4. Ingen tvivl om at Kjeld Slot har mange gode og forfriskende tanker om haver. Jeg har også 'Havespor', desværre uden dedikation. Det var da kvikt at tage den med :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der var jeg alligevel lige lidt hurtig. Var på vej ud ad døren, da jeg tænkte, at jeg da lige så godt kunne tage bogen med - det kunne jo være.

   Slet
 5. Hej Esther

  Flot fremmøde - det tror jeg andre kredse ville være rigtig begejstrede for! Især når emnet er lidt anderledes er folk jo ekstra interesserede. Det kunne det centrale selskab godt lære noget af:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et fint fremmøde...og ja, det var et lidt anderledes foredrag, men meget spændende og interessant.
   God søndag til dig.

   Slet
 6. Hei!
  Der skulle jeg gjerne ha vært. Jeg er fan av Kjeld Slot. Du er heldig.
  God kveld! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var nok lidt langt at køre for dig :)
   Jeg er også glad for at have hørt foredraget, helt sikkert.

   Slet