tirsdag den 13. marts 2018

Det går ikke altid som planlagt

Indlægget blev skrevet mandag - jeg glemte bare at offentliggøre det ;)

I mine 0-dage (="vinterferie") var det meningen, at jeg både ville få ordnet en masse skolearbejde og så ikke mindst bruge en del tid på haverelateret stof, som min blog, andres blogge og ikke mindst havebøger. Sådan kom det dog ikke til at gå.
Mandag formiddag begyndte jeg at få det dårligt; Jeg frøs ligegyldig, hvor meget tøj jeg tog på....fik ondt i hele kroppen + halsen og hovedpine... Så vidste jeg egentlig godt, hvad klokken have slået og tog min temperatur....feber.
Jeg har sjældent feber, så jeg havde det meget dårligt, da den blev ved med at stige "helt op" til 39,2. Det er meget for mig - og jeg er totalt ynkelig.
Jeg lå derfor brak på sofaen hele ugen og først fredag var jeg feberfri...men orkede ingenting. Lørdag havde jeg det fint igen - og så måtte jeg bare knokle igennem med skolearbejde både lørdag og søndag.
Søndag eftermiddag kørte vi til kirkekoncert i Ringsted, med bl.a. Steffen Brandt og Andrea Pellegrini. Det var en anderledes, men meget smuk oplevelse.
Mandag startede jobbet igen og så fløj tiden afsted....om torsdagen var jeg til Generalforsamling i Haveselskabet...og så var det nærmest weekend igen.

Det meste af weekenden blev brugt på skolearbejde (Jeg havde stadig en bunke terminsprøvestile liggende, som jeg af gode grunde ikke havde nået i uge 8.)

Mandag d. 5. marts begyndte med kraftigt snevejr, men så fik jeg da glimrende træning i at køre bil i sådan et vejr :)


Om eftermiddagen væltede verden et øjeblik.

Jeg blev hentet i min klasse; jeg var kaldt ind på min leders kontor.
Hun havde netop fået besked om, at en af vore kolleger var afgået ved døden efter kort tids sygdom. Han blev 31 år gammel.

Resten af ugen blev en meget mærkelig uge på skolen, afsluttende med en mindehøjtidlighed for vores kollega om fredagen.
Nu er det så mandag - og en ny uge begynder. Sneen er næsten forsvundet udenfor og jeg begynder så småt at længes efter foråret. 
Her til formiddag (Jeg møder sent om mandagen) har jeg været en tur i haven med telefonen og hold nu op, hvor det pibler op derude.

Mine kejserkroner er på vej. Her den ene af de tre, der står der. De andre tre står i forhaven. Dem har jeg ikke lige set, hvor langt de er kommet.
Mine vintergækker står så fint.
Overalt kommer der løg op - nogle steder er der dog stadig bart, så der har jeg nok plads til at sætte nogle klumper løgplanter. (Jeg skal gerne have tømt mine 3 murerbaljer med løgplanter ud i bedene her i foråret.)
Nogle af de nye løg kommer op i forhavens højbed. Der er botaniske krokus (2. år de står der) og så to slags tulipaner og min yndlingsnarcis 'Thalia'.
De små klumper vintergækker, der stod her, da jeg flyttede ind, er ved at blive til nogle pænt store klumper, så senest næste forår skal jeg have delt dem.
Nogle enkelte af mine krokus 'Creme Beauty' har fået knopper.
I bedet under rønnetræet opdagede jeg nogle erantis. Jeg kan ikke huske, jeg har sat nogle der, men de er da noget så velkomne.
Det bed har jeg satte jeg omkring 400 løg i forrige år, så jeg er spændt på, hvor mange af dem, der dukker op i år. Krokus'en kan man regne med :)
Mine fasters erantis står to steder. En lille klump med blot fire blomster, står lige bag lågen ind til Sydhaven.
Den større klump, som jeg har skrevet om før, står under ribs- og stikkelsbærbuskene.
Allium er på vej langs husmuren i Sydhaven.
I det ene skyggebed satte jeg sidste år et par vintergækker.
De har fundet sig godt til rette, kan jeg se :)
På terrassen har vi en murerbalje med blandede løg stående og de første, der er godt på vej er nogle botaniske tulipaner. Jeg glemte at se på skiltet hvilke.
Quintus inspicerer, at alt er som det skal være :)
Jeg har, bortset fra da vi lagde de sidste løg i midten af januar, ikke lavet spor i haven. Dengang fik jeg også lige fejet stierne og derfor ser der jo egentlig ganske pænt ud - på trods af årstiden.
Vi skal snart have gang i saksen og have klippet 'Lykkefund' - den er skal jo holdes i ave.
Flammebedet er nok et af de mest rodede bede, så jeg glæder mig til at komme i gang med at få ryddet op i det.
Det lyserøde bed ser egentlig fint ud, men selvfølgelig skal det også ordnes - forhåbentlig snart.
Jo, det der forår må godt snart dukke op!

10 kommentarer:

 1. Hold da op - det har været hårde dage med sygdom og kollegas sygdom. Godt du er ovenpå igen og haven er ved at vågne op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har været nogle hårde uger....og nu er jeg - endelig - begyndt at få "forårsfornemmelser". Jeg tror egentlig jeg har haft alt for travlt til at have det før, men nu klør det i fingrene efter at få gang i såningen...så jeg satser på at komme i gang i den kommende weekend.

   Slet
 2. Du godeste for en omgang, du har været igennem. Jeg håber, du er ved at være ovenpå. Nu trænger du da for alvor til forår. Jeg håber, det snart kommer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der har været lige rigeligt, synes jeg....men nu kommer foråret forhåbentlig snart og så får vi jo ekstra energi :)
   Lige nu glæder jeg mig til at skulle høre foredrag med Kjeld Slot imorgen aften.

   Slet
 3. Du har nok hatt influensa, og det er det mange her som har hatt også.
  Stor forvandling i hagen din fra snø til vår. Deilige bilder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var influenza....lang tid siden jeg har været ramt, så det føltes lidt ekstra hårdt.

   Slet
 4. Hej Esther

  Sikken det var en uge - super at du ser positivt på det og ikke taber humøret!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Efter jeg skiftede job, har jeg faktisk fået ret svært ved at se sort på tingene :D Utroligt som et jobskifte kan ændre ens humør til det bedre.

   Slet
 5. Hej Esther!
  Skönt att du mår bättre nu. Ser ut som att du har vår. Härligt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika

   Desværre er her stadig ikke forår...i dag har vi -2...og hård blæst...uf, det er koldt.

   Slet