onsdag den 25. november 2015

Et krukkeparadis

En gang imellem kører jeg ikke den lige vej hjem fra job, men i stedet en omvej over Strøby Egede. Det gjorde jeg for eksempel i dag - og så var det jeg gjorde holdt ved en forretning, der i sidste uge genåbnede efter en pause på 2½ år.

En forretning jeg ofte er kørt forbi de sidste seks-syv år, men aldrig havde været inde i. I dag skulle det så være - og det viste sig at være noget nær et krukkeparadis for sådan en som mig.

Det er en blomsterhandler, som også har salg af havekrukker - og sikke krukker! De importerer selv krukkerne direkte fra Tunesien og eftersom de er håndlavede er hver eneste krukke unik.

Jeg spurgte til frostsikkerheden (og hvis jeg ellers husker rigtigt) kan man sige, at de konisk-formede* krukker er frostsikre. (Jeg fik en længere forklaring om brænding etc.)
* konisk = kegleformet

Hvis man kan lide "Middelhavskrukker" - til en god pris, så bør man måske tage en tur forbi. Jeg skal helt klart have kæresten med forbi inden længe og udpege mine ønsker - haha. (Det er jo snart jul!)

Jeg blev for eksempel helt vild med disse runde krukker, der afsluttes i en firkant :)

Sådan nogle må jeg bare have. De har dem i to forskellige størrelser. Jeg tænker: To af de store og en af de små...hm...eller tre af de små :)
Har du forøvrigt set prisen på dem?

Jeps, 149,- stykket for de store- det er vist ikke dyrt, vel? ;)

Hvis du nu skulle opholde dig i nærheden af Stevns og have fået lyst til at kigge nærmere på butikken, så har jeg skrevet de praktiske oplysninger nederst i dette indlæg.

Jeg ved allerede, hvilken butik jeg ønsker mig gavekort til, når jeg nu fylder rundt til næste år :)

Der er så mange forskellige og smukke krukker at kigge på. 


Prismæssigt ligger de mellem 15,- (De rødbrune urtepotter næsten helt til højre i billedet herunder) og 500,- - langt de fleste ligger mellem 150,- og 400,-, er mit indtryk.


Der er to størrelser underskåle - og de koster 20,- stykket.


Denne pokal koster 325,-  og den grålige krukke nederste højre billede koster 185,-.


Jo, der er masser at gå og kigge på - og det er da helt sikkert, at jeg kommer til at købe mine næste krukker derude...for der er godt nok mange flotte.Denne store flotte, næsten hvide koster 399,-


Håber du har nydt rundturen blandt alle krukkerne :)

Som lovet er her de praktiske oplysninger:


Åbningstider:

Mandag - lukket
Tirsdag - lukket
Onsdag 13-17:30
Torsdag 13-17:30
Fredag 13-17:30
Lørdag 10-13
Søndag - lukket


8 kommentarer:

 1. Anonym21.46

  Åh, for en masse skønne krukker, Esther! Jeg flytter jo snart sydpå, og så har jeg da vist ikke så langt til Stevns, og så skal jeg da ind at se på krukker. Tak for tippet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt. Synes jo man skal dele gode tips :)

   Slet
 2. Åhh, så flotte krukker du viser! Den nesten hvite skulle jeg gjerne hatt. De var egentlig fine alle sammen ☺

  SvarSlet
 3. Hei! Der skulle jeg gjerne ha vært, men på den annen side koster de jo litt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er første gang jeg støder på sådanne priser - men ejeren forklarede, at det skyldes de ikke bruger mellemhandlere, men handler direkte med producenterne :)

   Slet
 4. Ja det er en krukkeparadis, altså hvis man er tosset med terracotta....jeg melder mig gerne til at aftage en stribe. ---------er sikker på de lige passer ind i vores haveunivers. Tak for tippet.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de ville da passe fint ind i jeres franske have, igen tvivl om det :)

   Slet