lørdag den 8. februar 2014

De første frø er sået

Så kom jeg endelig i gang!


I dag fik jeg sået:

Artiskokker
Tomat 'Tumbling Tom'
Tomat 'Red Pear'

Alle tre havde jeg god succes med sidste år og håber det også bliver tilfældet i år.

Derudover såede jeg:

Silver Dust
Lychnis 'Molten Lava'
Malva 'Braveheart
og
Kransliljer
Cikorie

De to sidstnævnte er blevet sat i udestuen, da jeg ikke havde mere plads i vindueskarmen.

I dag har jeg sået i mine root-trainers. Næste gang jeg skal så, bliver det i mine pluggbokse under vækstlys - det bliver dog først i vinterferien jeg får gjort det.

Pluggboksene blev dog gjort klar i dag, de var nemlig ikke lige lækre allesammen.

For selvom jeg havde gjort dem ren efter brug i foråret, så kunne de, efter flere måneders ophold i udestuen godt trænge til en tur i opvaskemaskinen - så det fik de:


Det er skønt og meget smart, at de kan tåle en tur i opvaskemaskinen.

Derfor har jeg da også for længst besluttet, at jeg ikke bruger flere penge på root-trainers og i stedet efterhånden skifter dem ud med pluggbokse.

Har du fået gang i såningen?

6 kommentarer:

 1. Hvor er du flittig ;-) jeg er ikke kommet i gang med at forspire endnu. Jeg har kun blomster og de eneste der skal forspires i år er Latyrus og Klokkeranke.
  Rigtig god søndag til dig
  fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Jeg sår også mest blomster i år. Senere på foråret skulle jeg gerne få mine to mistbænke hjemme, så jeg også kan så i dem. Især glæder jeg mig til at så stauder til efteråret, så de er klar til at plante ud næste forår :) Også god søndag til dig.

   Slet
 2. Kære Esther
  Hvor ser det bare professionelt ud og sikke meget, du har gang i! Jeg har sået stauder og toårige en masse - nogle frø af egen avl og nogle fra Albinus Frø. Jeg har dog bare sået i diverse emballager og så sat dem ud under udhænget fra taget, så de kan få den kuldepåvirkning, der kræves. Jeg er meget spændt på, hvor meget der kommer op :)
  Sommerblomsterne venter jeg en måneds tid med.
  God vinterferie!
  Venlig hilsen Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Tja, det er jo så som så med begrænsningens kunst her i huset :D Derfor jeg også må benytte mig af vækstlys, fordi jeg ellers ikke kan skaffe lys nok. Selv det der står i køkkenvinduet får ikke nok lys - og jeg må dreje planterne hver dag - men så går det også.

   Så snart jeg har fået forårsrengjort udestuen (Forårs-hade-opgave nummer 1!) har jeg meget bedre plads til mine frølinger :)

   Jeg må lige vente en uge mere før jeg har vinterferie, men det er okay, da den kommende uge kun er en 4-dages uge, så torsdag eftermiddag er vinterferien her :)

   Slet
 3. Så langt er jeg slet ikke nået. Dvs. Jeg fik for en gangs skyldklippet alle stauder ned i efteråret, og fjernet alt andet vissent. Lige nu er der meget, meget grønt deude, lige bortset fra drivhuset, som er helt klar til at tage imod nye frø og planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia

   Her er udestuen så slet ikke klar til at tage imod noget som helst. Jeg venter på en lun martsdag til at gøre rent derude, for det tager en krig. Der er trægulv, så jeg kan ikke bare spule alle vinduerne - det er et vindue ad gangen pr. håndkraft.
   Det er lige før jeg glæder mig til den dag gulvet er rådnet (pga. indsivende regnvand/smeltevand) og jeg bliver nødt til at få det udskiftet....for så skal der lægges fliser! :)

   Slet