søndag den 16. november 2008

Godkendt!

Den er absolut godkendt - tiramisúen!

 Det var første - men absolut ikke sidste gang - at jeg prøvede at lave min italienske yndlingsdessert og den er slet ikke svært at lave, så gå bare i gang :o)

  Opskriften kommer her: (4-6 personer alt efter lækkersult)
  4 pasteuriserede æggeblommer 
100 g sukker 2 spsk vanillesukker 
500 g Mascarpone (italiensk flødeost) 
Ca. 4 dl stærk kaffe 1 dl Amaretto (Kan også laves med Marsala - italiensk dessertvin) 
1½ pakke Savoiardi-småkager (Lady fingers) 
Kakaopulver

  Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type. Lad den køle af og bland den med Amarettoen. Del æggene og sæt hviderne til side. 

Rør blommerne med sukker og vanille til en lys og luftig æggesnaps. Der skal røres længe! Rør Mascarponen grundigt i.

  Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen. I en aflang form lægges nu et lag lady fingers, der først er dyppet i kaffelagen. 

De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker. Så lægges et lag creme og derefter nok et lag lady fingers, som er vædet med resten af lagen. 

Der sluttes af med et lag creme og formen sættes på køl, meget gerne natten over, ellers mindst 4-5 timer. Inden servering drysser man et lag kakao over. Buon appetito!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar