søndag den 7. august 2011

En før-fødselsdagsgave

Så fik jeg mig sandelig en "rigtig" græsslåmaskine :o)
 Endda 10 dage før min fødselsdag - simpelthen for at jeg kan komme det "vildtvoksende" græs ordentligt til livs.
 
 Det er blandt andet også derfor jeg skal ud og have stukket græskanterne, (Min mors mand begyndte på det i går, men han nåede ikke alle kanter) så det bliver nemmere at klippe omkring buksbomhækkene. Nogle vil måske undre sig over, hvorfor jeg har anskaffet mig en græsslåmaskine, når jeg nu så ofte har råbt op om, hvor træt jeg var af græs.

 Tja, det tager jo en hel del tid at få fjernet græs fra de kommende bedarealer og græsset skal jo holdes nede indtil da, så haven ikke bliver et vildnis, og det er altså for besværligt kun at bruge græstrimmeren. Det bliver forøvrigt også pænere klippet med græsklipperen.

 En helt andet ting er, at jeg er begyndt at revurdere de af mine haveplaner, der handler om græs.....for hvis nu kanterne omkring hækkene bliver stukket jævnligt og jeg også jævnligt fjerner mælkebøtter i plænen, så ville det måske slet ikke være så tosset at lade stierne i haven bestå af græs?! Det er også den billigste form for belægning af stierne ;o)

 Det betyder desuden også, at der er færre græsarealer, jeg skal have skrællet græsset af og dét er positivt! Sidst, men ikke mindst har man jo et standpunkt til man tager et nyt :o) . Nu skal jeg så bare se at få mig taget sammen til at få solgt det "kæmpe-monstrum" af en benzin-klipper jeg har stående i skuret, men som er ALT for stor til min bette plæne. Lidt kroner kan jeg vel få for den.

 Den anden nye ting i haven er det "væg-drivhus" jeg har omtalt før. Det fik jeg i torsdags - og min mor var så sød at hjælpe mig med at flytte alle mine små buksbom-unger fra græsplænen og over på deres nye plads. Eftersom "reolen" godt kan tåle at stå ude om vinteren (den ruster, men det er okay), så skal jeg bare have lavet en "frakke" til det af fiberdug, så planterne er en smule beskyttede.

 

 Til sidst et par billeder fra haven - taget i regnvejr i går aftes. For det første min hortensia, som heldigvis viser sig ikke at være lyserød alligevel - og selvom jeg stadig hellere ville have haft den var blå, så tror jeg den får lov at beholde farven.

 Min pralbønne er forlængst vokset mig over hovedet (2,5 m er den nu) og den er også så småt begyndt at danne bælge. Jeg synes, den er superflot og jeg skal afgjort have mange flere af den til næste år, så jeg klipper ikke blomsterne af, men venter i stedet på at kunne samle bælge med frø.
 

Disse Liatris spicata var en del af en "løgkasse" jeg købte i februar og hvor er den bare smuk. Så enkel og elegant. Dem må jeg have mig nogle flere af.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar