lørdag den 23. januar 2016

Forsøg på overblik over løgplanter

I takt med jeg anskaffer mig flere og flere forskellige slags narcisser, bliver det sværere for mig at holde styr på hvilke jeg har, synes jeg - og i særdeleshed at huske, hvad de forskellige hedder.
Thalia

Det skyldes naturligvis, at jeg har rigtig mange af dem stående i krukker og spande (Kun indtil forhaven er omlagt - håber jeg!) Det har absolut intet med min manglende sans for begrænsningens kunst at gøre! INTET, siger jeg!

Nå, men under alle omstændigheder er det jo et glimrende vinterprojekt og derfor gik jeg i går aftes i gang med at prøve at finde ud af, hvilke narcisser jeg egentlig har købt ind siden jeg flyttede ind her.

Godt jeg oftest har skrevet på bloggen, når jeg har købt løg.
White Lion

Projektet greb dog lidt om sig og jeg begyndte også at nedskrive de andre løgplanter....! Jeg har formentlig ikke fået alle med, men nu har jeg i det mindste en rimelig fyldig liste at gå ud fra.

Jeg har med vilje ikke skrevet placeringen af løgene på endnu, da en del af dem jo kommer til at få en fast plads fremover, når forhaven er omlagt.
En del af billederne har jeg lånt på nettet, men det er kun midlertidigt. Nu hvor jeg har fået et ordentligt kamera (telefonens) er det meningen, at jeg skal have fotograferet hver eneste slags løgplante i haven, så det bliver mine egne billeder på listen.

Lige så kan jeg få skrevet "forsvundet" ud for de løgplanter, der ikke dukker op mere, hvilket især gælder en anselig mængde af tulipanerne og nogle af allium'erne.
Cheerfullness

Jeg har talt op, hvor mange forskellige slags jeg - mindst - har og resultatet er:

Narcisser: 19
Hyacinter: 5
Krokus: 9
Allium: 7
Fritillaria: 5
Tulipaner: 22  - mangler stadig de tulipaner, der allerede stod i haven.
Andre: 7

Det er da en smule imponerende -i sådan en bette have ;)
Princess Irene

Hm...tror egentlig det ville være smart også at få lavet sådan et skema med mine storkenæb, men det bliver ikke i aften. Jeg er træt og er på vej i seng, så jeg vil sige godnat  :)

6 kommentarer:

 1. Sikken en energi - hatten af for det projekt. Du har rigtig mange løgplanter i din have, imponerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg er også temmelig forbløffet over hvor mange det blev til :)

   Slet
 2. Hej Esther.Imponerend som du planlægger.Og sikke da en masse løgplanter du har.
  Og den smukke Thalia er jeg rigtig glad for.........den er bare SÅ smuk.
  Jeg bruger det system med alle de løg jeg køber ,at jeg gemmer forsiden med billedet på og skriver bag på hvor jeg har sat løget.Og så kommer de i den store skuffe i drivhuset.Det fungerer for mig.Og man ha rogså altid det latinske navn.
  Godt med sådanne projekter inden man kan komme i jorden.God søndag Knus Jette

  SvarSlet
 3. Imponerende, vil jeg også sige. Desuden bed jeg mærke i, at du bruger bloggen på samme måde, som jeg ind imellem gør, nemlig som opslagsværk. Det er da smart.

  SvarSlet
 4. Ja, hva skulle vi gjort uten bloggene våres. Jeg skriver også inn alt jeg kjøper. Det er så godt å kunne gå tilbake i bloggen og se der hvis det er noe jeg har glemt ;)

  Kjekt med et sånt løkregister!

  God søndag

  SvarSlet
 5. hold da op, men et rigtig godt projekt. Jeg forsøger bare huske hvor jeg har plantet dem henne, og det skaber også engang imellem problemer, for jeg har lagt mange igennem årene, og nogle er forsvundet, og lige pludselig kommer de igen. Men sidste år da jeg lagde en masse hist og pst har jeg virkelig gjort et forsøg på at få systematikken ind, så det må jeg se om det virker. Jeg har nemlig planlagt at lave skilte af gammelt bestik, og stille dem når løgene kommer. Så tænker du sikkert hvorfor søren gjorde hun ikke det da hun lagde dem. Det ville jeg også have gjorte men jeg ved at nogle løg bliver flyttet af andre, enten en meget hvid firbennet hund eller en meget blind sort bæst der bor under jorden, så der kan ske meget i løbet af en vinter.
  Men er spændt på hvordan det går dine lister
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet