fredag den 8. januar 2016

Første køretur i snevejr...

Altså, ikke at jeg aldrig før har siddet i en bil i snevejr, det har jeg selvfølgelig, men aldrig før i mit 49-årige liv har jeg prøvet selv at skulle køre en bil i fygesne og på sneglatte veje.

I morges var der ingen vej udenom, så jeg stod ekstra tidligt op (5.20) og kørte afsted lidt over 6. I min lille by var der overhovedet ikke skrabet sne/saltet, så der måtte jeg køre igennem de der 7-8 cm sne, der lå. Det klarede jeg fint med ca. 30 km/t. Nu var jeg så også eneste bil på vejen, så der var ingen der lå og pressede mig.
Havde fået de gode råd at starte i 2. gear og desuden bremse med motoren i stedet for bremsen, og begge dele fungerede upåklageligt.

Faktisk gik hele køreturen fint og jeg syntes, jeg kørte med den hastighed jeg fandt forsvarligt (60 km/t), min manglende erfaring med den slags føre taget i betragtning. Det var det så ikke alle bilister, de var tilfredse med.

Jeg blev både overhalet af en bus(!) og flere biler...og det på steder hvor der enten var dobbelt optrukket eller "zebrastriber".... og med modkørende på vej....Flot!

Som jeg sagde til kæresten i går aftes;
"Det er såmænd ikke så meget selve føret jeg er nervøs ved at skulle køre i - det er mere, at der garanteret er nogle derude, der kører uforsvarligt." 
Hjemturen tog jeg over de små veje, hvor der lå en hel del sjap. Det var nu med vilje jeg tog den vej, da jeg tænkte det kunne være en fin træning. Der var nemlig ingen trafik. Jeg mødte én modkørende og havde én bil bag mig og det var det.

Vel hjemme tog jeg en hurtig runde i haven, Quintus stak kun lige snuden ud. Sne gider han altså ikke ret meget.
Det blev kun lige til et par fotos; der var ikke rigtig så meget at fotografere og desuden var jeg træt.

Det er jeg forøvrigt stadig, så nu vil jeg gå ind og nuppe mig en god lang lur. God eftermiddag :)

17 kommentarer:

 1. Flot klaret, og god idé at bremse med motoren, det gør jeg også.
  Jeg har også været piv nervøs for at køre i glat føre og sne, men de nye biler er nemmere at køre i, og med vinterdæk går det fint. Jeg har det som du, det er de andre bilister, jeg er mest bekymret for.
  Herovre hos os bliver vejene ikke saltet, så vi er nødt til at køre - også når det er glat, men man lærer det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Jeg er glad for min første tur gik så fint, for der kommer jo nok en hel del dage med den slags vejr...Der er jo stadig lang tid til forår.

   Slet
 2. Hej Esther.Det er aaltid lidt nervepirrende at køre i snevejr og på glatte veje.
  Men godt klaret.Men går da også ud fra at du har vinterdæk på.
  Lad os håbe at vejene nede hos dig er blevet ryddet.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Ja, vi har vinterdæk på. Det meste sne er jo for længst væk igen, i hvert fald på vejene, men der kan jo godt være lidt småglat rundt omkring.

   Slet
 3. Godt gået Esther ;)
  Ja det kan være noget af en udfordring at køre i sne og glat føre. Jeg har det som dig og er mest utryg ved de andre billister og deres ugerninger.
  Da jeg tog kørekort for maaaange år siden, var det isvinter med masser af sne, så det var det første jeg lærte, og det var sikkert meget godt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da slet ikke så tosset at lære at køre bil i en isvinter ;) Jeg overvejer faktisk at tage et glatbanekursus (Når jeg har råd til det; der er tre temmelig store udgifter, der ligger og venter i 2016 (mc-reparation, omlægning af forhaven og min 50-års fødselsdag), så..det bliver nok ikke lige i år.)

   Slet
 4. godt klaret, godt du kom hel hjem og det eneste er som du gør, er at køre efter forholdene, men desværre kan man aldrig vide sig sikker for andre i......, som ikke lige køre som man bør, men tror at det er en sommerdag med tørre veje.Jeg har haft kørekort i mange år, og har kørt en del, jeg føler mig heller ikke altid tryg i de sjapveje der er når sne er ved at tø.
  Fortsat god fredag
  Kh.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Som motorcyklist er jeg jo (heldigvis) vant til at tænke, at andre trafikanter ikke reagerer som de skal, så jeg er temmelig god til at læse trafikken (også længere frem end folk, der "kun" er bilister).

   Slet
 5. Sådan :) Nu har du haft din debut. Altid godt med vinterdæk - men ja, der er altid nogle som vil køre hurtigere. Tilpas fart og afstand er medvirkende til at man kommer godt frem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan love dig for jeg holder afstand...! Desværre kan jeg ikke gøre så meget ved dem, der ligger lige "i røven" på mig...andet end at køre ind til siden, så de kan overhale, hvis føret tillader det...og det gjorde det ikke igår.)

   Slet
 6. Så godt at det gikk bra! Snø er glatt, og i dag har det vært ekstremt glatt her. Lett snø som blir såpeglatt er ikke til å spøke med. Men nå har du fått prøvd det, og det gikk jo fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget glad for det gik godt :)

   Slet
 7. Det er nettopp det at det er andre på veien, og de kan man jo, ikke alltid stole på!!! I dag har det vært såpeglatt her og det er meldt snø i hele helga.
  Du har vært superflink. Det er så viktig å ta ting i sitt eget tempo. Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er sneen næsten væk igen...men det betyder jo ikke, at vi ikke har glatte veje. Vejene er jo våde og med nattefrost...så.. Vi har dog kun været en tur på genbrugspladsen med affald i dag + vaskehallen, og det var kæresten, der kørte.

   Slet
 8. Først godt nytår. Det er meget lang tid siden jeg har været forbi både her - og min egen blog - men i dag skulle det være. Godt du kørte forsigtigt - og de andre bilister må da bare sætte farten ned i det vejr. Der er rimelig glat mange steder. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde. Dejligt at høre fra dig. Har skrevet lidt på din blog :)

   Slet
 9. Sejt at den første køretur i sne er veloverstået! Jeg er heller ikke helt pjattet med sne og glatte veje - jeg reagerer uhensigtsmæssigt, hvis der sker det mindste. Teori er en ting, praksis en anden! Heldigvis er min mand sikkerheden selv, så han får lov at køre, hvis han skal med.

  SvarSlet