tirsdag den 26. januar 2016

Solgt....og køb af forår

Med en smule vemod solgte jeg i dag den bette "rustbunke", der tidligere var min vintermotorcykel. Den har ikke kunnet starte de sidste to år...hvor jeg troligt har betalt både forsikring og vægtafgift..! Kort sagt, totalt åndssvagt. Men, der har bare været så meget andet, så jeg ikke lige "kom i gang" med at få den solgt.

Men, nu er det så sket - og den ender sit liv som reservedelslager. Knap ti år havde jeg den.......og nu ikke mere om det.
På hjemvejen trængte jeg gevaldigt til noget FORÅR, så jeg holdt ind ved et plantecenter og der faldt jeg for nogle lidt anderledes primulaer:
Nogle kunne måske foranledes til at tro denne er lyserød/pink, det er den ikke, men jeg indrømmer da, at dens farve er "ovre i den afdeling" ...kameraet snyder dog en smule, da jeg måtte bruge blitz for at tage billedet.

Det var en primula jeg ikke synes man normalt falder over i supermarkeder og derfor købte jeg den...eller rettere to af dem.

De smukkeste primula jeg købte var dog disse:
Jeg er helt vild med dem, pga. den næsten limegule midte (igen snyder blitzen lidt). 
Jeg køber primula hvert år, det er så skønt, at de kan leve videre ude i haven bagefter...og disse to kommer da til at gøre mit hvide bed finere.

Et par gule hyacinter blev det også til. 'Yellow Stone' hedder de. De har en smuk gul farve.
 Efter således at have tanket noget forår trillede jeg atter hjemad...og på hjemvejen slog jeg lige et smut forbi Karina - jeg skulle da lige se hendes forårsbutik.
 Billederne er ikke knivskarpe, da jeg glemte at slå blitzen til...beklager du er uskarp, Karina :)
 Karina har sådan en fint indrettet lille butik - og der er altid et eller andet, der frister.
Indtil videre er det dog lykkedes mig - trods flere besøg - at komme derfra uden den særlige vintage-maling, der står og frister så voldsomt... ;)
 Jeg kom naturligvis ikke helt tomhændet derfra; der røg lige lidt mere forår med hjem :)
 Nu står den så på afslapning og måske lidt håndbold (Kampen er startet.) og så kalder sengen igen. Utroligt det allerede er onsdag igen i morgen.

16 kommentarer:

 1. Godt at du fikk solgt din motorsykkel. Deilige vårblomster! Primula er selve symbolet vår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker primula. Især fordi den også kan stå og blomstre under sneen. Den er indbegrebet af forår, synes jeg.

   Slet
 2. åh ja primula er lykken både inde og ude. Har mange af dem i haven og det er en glæde hver gang de springer ud.
  Karina butik er lækker og jeg kan nu godt forstå at et besøg er et lille must, for den er bare så fin. Jeg tror heller ikke at jeg kunne gå derfra uden nogen indkøb.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun anbefale dig at kigge forbi hendes butik, hvis du skulle komme på disse kanter....og hvis du så er der, er du også velkommen her, hvis du har lyst til at se min have. Jeg bor 5 km fra Karina :)

   Slet
 3. Det var en lille trøst, fordi du måtte af med din motorcykel. Jeg kender følelsen af vemod, når man må af med noget trofast, det kan også være en bil. Vi solgte vores gamle bil til min yngste, desværre blev han impliceret i et trafikuheld, så bilen blev totalskadet. Det var trist og vemodigt, men vigtigt er det at glæde sig over, at han ikke kom noget til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Puh, ja det vigtigste var da at jeres søn ikke kom noget til.

   Slet
 4. Primulaer giver altid et frisk pust her om vinteren sammen med potter med løgplanter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig :) De er skønne. Har også en hel del i haven efterhånden. Sidste år fik jeg delt nogle af dem - det skal jeg have gjort med flere af dem i år.

   Slet
 5. Vintagemaling har jeg også luret på, det ville klæde nogle af mine ting vældigt godt er jeg sikker på. Det er bare så forbandet kostbart :-( Primulaerne i supermarkedet er skønne til at få humøret til at stige på grå dage, men der er ingen tvivl om at planteskolerne har et bedre og mere varieret udvalg. Jeg fandt sidste år nogle der nærmest havde flæser og jeg håber at få et par igen i år. Februar bliver stram for mig, for der har jeg endnu ikke fået reguleret min boligsikring, men til marts... SÅ skal jeg knagme afsted til planteskolen. NEMLIG! :-)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha...jamen selvfølgelig skal du da på planteskole, når du får muligheden for det. Det ville jeg også gøre :)

   Slet
 6. Nogle gange skal ting bare ud af ens liv - man er færdig med dem...og det var det. Så er det særligt heldigt når der så oven i købet kommer noget nyt med hjem - som disse skønne primulaer. De er da en god dosis forår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo lige præcis sådan jeg tænkte i går :)

   Slet
 7. Hej Esther.Måske lidt vemodigt at skille sig af med den gamle motorcykel.Men nådr den bare havde ligget og fyldt op.........så er det da bare med at få den væk.
  Men godt at du kunne trøste dig med skønne forårsblomster.Har selv lige købt en skøn limefarvet primula.
  Og den butik kunne jeg da gå helt amok i.Må huske den næste gang jeg er på de kanter God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh...en limefarvet primula...! Sådan en må jeg se om jeg kan finde. Som jeg skrev til Kirsten: Jeg kan kun anbefale dig at kigge forbi Karinas butik, hvis du skulle komme på disse kanter....og hvis du så er der, er du også velkommen her, hvis du har lyst til at se min have. Jeg bor 5 km fra Karina :)

   Slet
 8. Tak for de fine ord Esther - det er altid hyggeligt, når du kigger forbi :0) Snart må det være min tur til at kigge forbi hos dig og se din have "live" :0)
  - du har ret..de primula er fantastiske..

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :)
   Du skal være meget velkommen - vent dog lige et par måneder, så der er noget at se :)

   Slet