søndag den 3. april 2011

Sølv, silver, silber :o)

Byttede mc i dag og benyttede mig straks af at have både stor topboks og sidetasker monteret; endelig kunne jeg køre en tur forbi Thyme Planteskole i Herfølge.

I årevis har jeg jo fablet om et sølvbed - og har også nævnt det her på bloggen "af og til" - og nu er jeg da kommet opfyldelsen af drømmen meget nærmere. For det første lader det jo til, at min sølv-malurt har overlevet strabadserne. For det andet fik jeg hentet et par sølv-stauder i Bilka for et par uger siden.

 For det tredje fik jeg hentet lammeøre i min fasters have sidste weekend. I dag fik jeg så hentet noget mere i planteskolen.

 Udover malurt, artemisia, og lammeøre, stachys byzantina, er jeg nu den glade ejer af:
 1. Hønsetarm, cerastium biebersteinii 2. Perlekurv, anaphalis triplinevis 3. Edelweiss, leontopodium alpinum 4. Tidselkugle, Échinops rítro (Ikke just sølvgrå - men mon ikke den passer i bedet alligevel?! Ellers kan den jo flyttes.) 5. Nellike, dianthus odessa red

 For ikke at tale om denne smukke artiskok, cynara scolymus - der liiige kunne ligge i sidetasken (Fordi jeg tog den mindste af dem allesammen!):
Forhørte mig også om Kæmpemandstroen (Ikke at forveksle med Russisk mandstro), som er ualmindelig flot, både både farve- og formmæssigt. Har lige lånt et billede fra
www.isabellasmith.com:
 

Såfremt de kan få dem hjem, har jeg bestilt tre styk. Hvis de kun kan få frø hjem, så nøjes jeg med en enkelt pose ;o)

 Og apropos frø, så fandt jeg tre slags 1-årige sølvplanter:
 Nu mangler jeg sådan set bare at finde ud af, hvor jeg vil have mit sølvbed....!

I første omgang kommer planterne i det nye "midlertidige" bed, for sølvbedet kan jeg først anlægge til efteråret, når jeg ved, hvad der kommer op hvor. --- Den vakse læser vil have bemærket at jeg som noget nyt er begyndt at tilføje det latinske navn på planterne. Der mangler dog et af navnene på min malurt, da jeg ikke ved, hvilken slags malurt det er - endnu.

Ved at skrive de latinske navne her på bloggen, får jeg styr på, hvilke sølv-planter jeg har og så kan det forøvrigt også være en hjælp til andre, der evt. skulle blive interesserede i den slags planter. Til sidst til noget helt andet - og dog;

 Jeg såede solsikkefrø den anden dag - og se hvilket syn, der mødte mig i morges:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar