torsdag den 7. april 2011

Surbundsbedet

Godt nok blæser det en halv pelikan eller deromkring, men ikke desto mindre har jeg lige tilbragt godt og vel tre timer i haven. Jeg får jo rigeligt at se til med gravearbejde i weekenden, så jeg kunne lige så godt få klaret nogle af de punkter jeg også skulle nå inden mandag.

 F.eks. at få ryddet der hvor surbundsbedet skal være. Det er et perfekt sted at lægge det, da naboens graner drysser en del nåle :o)

 Jeg glemte at tage et før-billede, men det så nu næsten ud som på billedet, der er taget en gang i marts måned. Allerførst fik jeg dog lige taget mig sammen til at klippe alle grenene til venstre i mindre stykker og putte dem i nogle gamle flyttekasser, der alligevel skal kasseres. Så kan det ryge på genbrugsstationen, når jeg en gang får kørelejlighed.

 Efter klippearbejdet, blev alle krukker flyttet og jeg kunne endelig markere bedets omfang (med kultivator gennem græsplænen) og til sidst et forslag til placering af rhododendronerne - markeret med pinde. Bedet bliver større end jeg havde regnet med - men det gør ikke spor ;o) I første omgang bliver rhododendronerne sat i hvert sit sphagnumfyldte hul og når jeg så har besluttet mig for hvilken kant bedet skal have, så kan anlægsarbejdet fortsætte.

 Udover de tre rhododendroner overvejer jeg en hortensia eller to samt nogle primulaer. Vil meget gerne have kugleprimula og de trives jo bedst i et surbundsbed.

 Langs plankeværk og haveskur skal der plantes hosta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar