onsdag den 21. oktober 2015

Mere om blomsterbinding

Jeg VIL bare have styr på hvordan jeg binder blomster i "spiral", så derfor udså jeg mig lidt øvemateriale i haven her til eftermiddag.


Det blev til elefantgræs, frøstande fra høstanemone og Skt. Hansurt.

Først øvede jeg mig blot i spiralen - det gjorde jeg 2-3 gange. På det tidspunkt var det ret uvigtigt, hvordan selve buketten så ud, da det var spiralen, der var i fokus.


 Da jeg syntes, jeg begyndte at få nogenlunde styr på den, klippede jeg lidt i frøstandene og Skt. Hansurten og så lavede jeg en lille buket af de to.


Den blev bundet sammen (Jeg skal have mig noget bastsnor til det formål - indtil videre må jeg nøjes med alm. opbindingssnor.) og så fik buketten en bette vase.Derefter øvede jeg mig lidt igen og så lavede jeg endnu en buket, hvor jeg - når jeg selv skal sige det - er ved at have ret godt styr på spiralen. Jeg forsøgte også at få græsserne fordelt mere jævnt og er ganske godt tilfreds med resultatet.


Selve buketten er mere speciel end køn, på grund af den store forskel i planternes længde, men en smuk buket var jo heller ikke hovedformålet med dagens "træning".


Buketten set fra oven.


Det allervigtigste er nu, at jeg synes det er rigtig sjovt at lege med blomster på denne måde og jeg glæder mig til næste sommer, hvor jeg med garanti bliver meget bedre til at gå ud og klippe af mine blomster i haven.

5 kommentarer:

 1. Øvelse gør mester, jeg har ikke mod på at prøve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når selv sådan en "blomsterarrangementsmongol" som jeg åbenbart kan lære at lave spiralen på to dage, så kan alle andre vel også?
   Det er faktisk ret simpelt, men det kræver selvfølgelig at man øver ;)

   Slet
 2. Det er helt riktig sånn som du har gjort det! :) Jeg har jobbet i blomsterbutikk i mange år, og har bundet mange buketter i spiral. Det er bare å øve til en kan det, for prinsippet er helt lett å forstå.
  Flotte buketter du lagde!

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Marit....
   Hvor dejligt jeg har lavet det korrekt :) Jeg havde godt nok noget mas med det i starten (på kurset) troede aldrig jeg ville kunne forstå teknikken. Nu skal det så også lige siges at jeg er venstrehåndet....og mine lærere højrehåndede...så de blev udfordret ;)

   Slet
 3. Du skal nok få styr på teknikken, med den stædighed du besidder Esther hihi. Jeg selv elsker jo også at lave buketter, men jeg gider ikke binde dem. Jeg fylder bare vasen som jeg nu synes den skal, men engang for læææænge siden i forrige århundrede lærte jeg blomsterbinding. Det er godt at have grundteknikken, for med den kan man lave en masse.

  SvarSlet