torsdag den 15. oktober 2015

På besøg hos Clematis Westphal (NB. Billedspam!)

Selvfølgelig gættede I rigtigt; at det var Clematis Westphal jeg besøgte.

Der gik da heller ikke mange minutter fra mit indlæg blev udgivet til Lisbeth havde gættet det -  jeg havde nu heller ikke regnet med, det ville volde jer særlige vanskeligheder ;)  

Da vi alligevel skulle køre fra Niedersachsen til Schlesvig-Holstein (og igennem Hamburg) havde jeg allerede, da vi planlagde turen udtrykt ønske om at vi "lige smuttede forbi Westphal" på vejen - og da jeg har en sød og forstående kæreste, var det da det vi gjorde :)

Efter blot et par minutter faldt jeg i snak med ejeren F. Manfred Westphal, der som noget af det første spurgte om jeg havde deres store katalog.Det havde jeg ikke - og så fik jeg et kvit og frit :)


Derefter var det tid til at gå rundt og kigge og naturligvis lade mig friste... :)

Udover clematis sælger de også lidt andre planter, men ingen tvivl om at clematis er er nummer 1. Alle de store drivhuse er proppet med clematis i alle afskygninger, men nu har de jo også Tysklands største udvalg af clematis...så...


I selve salgsområdet er der også en ordentlig bunke clematis. Mange af dem var jo afblomstrede pga. sæsonen...men ikke desto mindre fik jeg da åndenød adskillige gange...

Åh, hvor var der mange smukke. Her er nogen de fleste af dem, der stod i salgsområdet:


Udenfor i præsentationshaven er der plantet clematis, både alene og sammen med andre planter, f.eks. roser, så man kan se hvilke planter, der passer godt sammen med clematis.


I oktober er der dog ikke så meget at se på mere.... jeg må derned en sommerdag også ;)


Jeg tog også en lille video, men da jeg ikke før har prøvet at smide en sådan en på bloggen, ved jeg altså ikke om den kan ses?


Jeg har bevæget kameraet lidt vel hurtigt, er ikke så vant til at filme, men håber I alligevel kan få en ide om havens opbygning.


Efter at have været igennem haven og salgsområdet, fik jeg lov til at gå ind i produktionsdrivhusene....og jeg var igen ved at dåne af ren begejstring...Sikke et syn!

Derfor vil jeg hellere ikke skrive meget tekst til billederne her nedenfor. Billederne taler vist så rigeligt for dem selv. Du tilføjer selv diverse "Ih", "åh", "nøj" osv, ikke? :)
Bemærk lige hvor lange drivhusene er...jeg var kun inde i 3-4 af dem...og der var mindst dobbelt så mange...!

Er det ikke bare helt VILDT???


Her kommer så en hel del close-upbilleder af disse smukke blomster:Efter at have savlet over alle de smukke clematis var det godt nok svært at begrænse indkøbet....men da bilen allerede var pænt fyldt op - (Havde fået planter med fra det første familiebesøg, mere om det i et andet indlæg.) - havde jeg sat en grænse ved 10 clematis...så det var hvad jeg måtte nøjes med...

To af mine nye clematis udvalgte jeg blandt de, der stod i drivhusene...tre andre blev foreslået af Hr. Westphal, efter jeg havde bedt om råd til tre hvide forskellige clematis til et skyggeområde.


Resten fandt jeg ved at bladre i kataloget......f.eks. stødte jeg pludselig på en clematis ved navn 'Ester'....den måtte jeg da også lige have med...og så var jeg også nået op på de 10 styk.


Her ses nogle af mine udvalgte clematis....før de blev pakket solidt ind. Jeg spurgte simpelthen om det var muligt at få dem pakket, som hvis de skulle sendes - og det var det. Hr. Westphal himself pakkede dem faktisk ind for mig :)

På den måde ville planterne være så beskyttede som muligt, ligesom de ville fylde mindst muligt i bilen.

Her ses nogle af dem efter hjemkomsten. Lige så fine, som da de blev pakket ned.


De tre til skyggebedet var oven i købet blevet særligt markerede - sikke en service :)


...og her er de så; mine ti nye clematis.


Nu er der jo ikke blomster på mange af dem mere, så her en liste over mine nye clematis med billeder lånt fra Clematis Westpfals hjemmeside. (Nummeret foran er plantens artikelnummer og romertallet angiver beskæringsgruppen)

237 - Clematis Hanaguruma (II)

235 - Clematis Guernsey Cream (II)

277 - Clematis Saalomon (II)

42 - Lady Northcliffe (II/III)

399 - Clematis florida bot. Art (II/III)

955 - Clematis Lemon Chiffon (II)

353 - Clematis viticella Luxuriant Blue (III)

412 - Clematis fauriei Albina Plena (I)

337 - Clematis montana Wilsonii (I)

557 - Clematis Ester (II)

Som det ses har jeg overvejende anskaffet mig hvide clematis denne gang. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men sådan blev det nu bare.

Heldigvis er jeg jo ikke færdig med at anskaffe mig clematis - for det er da helt sikkert, at jeg skal forbi Clematis Westphal igen en anden gang. Det er simpelthen noget nær paradis på jord.

Så, hvis du nogensinde kommer i nærheden af Hamburg, nærmere bestemt Pinneberg, så und dig selv et besøg der.

Vi brugte kun 1½ time der, men vi havde jo også en aftale....Er sikker på det vil tage længere tid, hvis man er der om sommeren, da der jo vil være meget mere at se på udenfor især.

Nu vil jeg dog gå en tur udenfor og se til min have, som jeg ikke har set i 6 dage. Kan I have en god dag.

11 kommentarer:

 1. Hej Esther.
  Jeg sidder med tilbageholdt åndedrat , HVOR er de smukke...ÅHHHH hvor må jeg bare engang til Westphal. Hvor hyggeligt du blev betjent af Chefen selv.
  Jeg kan simpelthen ikke pege på en der er smukkere end den anden af dem du har købt, de er alle nogen skønheder.
  Det vil komme til at lysne i de skyggede områder med de hvide. Godt du har masser af plads på dit hegn :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda

   Det var simpelthen den mest fantastiske oplevelse at være der. Du må endelig tage derned en gang. Jeg har fået plantet de første syv af de nye ti. Nu mangler jeg lige at finde plads til de sidste tre. Regner dog ikke med det bliver noget problem.. :)

   Slet
 2. Hold da k..., hvor er det overvældende. Jeg mangler ord til at beskrive dette du viser. Det må være som at komme i paradis eller nærmest himlen. der kunne jeg nu også godt tænke mig at tilbringe nogle timer. Tak for dette fantastiske indslag.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten

   Tak for de pæne ord. Glad for du kunne lide indlægget.
   Ja, du skulle bare have hørt mig gå rundt der...folk må have troet jeg var tosset, så mange begejstrede udbrud på så kort tid... ;)

   Slet
 3. Jeg sidder også her med tilbageholdt åndedræt - der er godt nok mange smukke clematis! Og imponerende du kan få plads til 10. Tak for alle de skønne billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :)
   Ja, der var helt og aldeles fantastisk smukt...en meget fin oplevelse.

   Slet
 4. Godt jeg ikke har fået det katalog, så var jeg da gået helt amok, jeg har rygrad som en regnorm, men hvilken havenørd har ikke det. Flotte sager du har købt, jeg bliver helt misundelig, Ester har jeg købt hjem sidste gang til veninden, som jeg købte sammen med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja...det katalog er overmåde fristende. Ud over der er billeder af alle clematis (Kataloget er fra 2013, så de nyeste er ikke med.) så er det faktisk en hånd bog om clematis. Jeg har allerede udnævnt den til at være min bibel fremover :)

   Slet
 5. Hej Esther.Tusind tak for din billede spam........................ikke et billede for meget.
  Det sted vil jeg da have i baghovedet næste gang vores vej falder derned af.
  Kan da godt forstå at du var ved at falde i svime over alle de skønhader.
  Er da lidt imponeret over at du kan finde plads til så mange i den lille have.
  Har selv omkring 18 stk. i en alm. villahave på 840 m2
  Men nogle smukke nogle du fik med dig hjem..................du må vise hvor du har plantet dem.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Godt der ikke var for mange billeder ;)

   Nu er det gode ved clematis jo, at de ikke fylder ret meget i bunden...og at jeg har rigtig meget plankeværk...så indtil videre mener jeg da nok, at jeg snildt kan finde plads til tyve mere (Okay, måske ikke snildt...men det skal nok kunne lade sig gøre...haha.)

   Jeg har i det næste indlæg vist hvor jeg har plantet syv af de nye clematis - de sidste tre har jeg en plads (=stativ) til, men der skal lige ryddes lidt planter før jeg kan plante dem.

   Slet
 6. Du milde moses, for et himmelsk sted! Det ser fuldstændig forrygende ud. Jeg er helt overbevist om at jeg sagtens kan finde "helt tilfældigt" forbi dette sted til sommer. Og hvilken luksus at komme hjem med 10 nye clematis.... bare det at kunne vælge 10 stk. mellem alle de skønheder!! ;o)

  SvarSlet