torsdag den 22. oktober 2015

Status på Tysklandsferie

Jer der har læst mine indlæg fra vores Tysklandstur, har nok fornemmet, at jeg har været/er meget begejstret for turen.

I særdeleshed står besøget hos Clematis Westphal og besøget i udstillingsområdet med de formklippede træer/buske som de to store højdepunkter. Det er der vist heller ingen, der er i tvivl om.

Nu bestod turen jo ikke kun af de to ting, og det var helt klart også en fornøjelse at besøge to grene af min tyske familie - og superskønt at snakke "rigtig tysk", fremfor "skoletysk".

Ligesom det også var meget interessant at se de ting/steder vi gjorde på vores ture i Ammerland og Dithmarschen.

Indkøb:

Som jeg skrev i mit indlæg om Bad Zwischenahn, havde jeg lige en kort tur ind i en boghandel. Det kom der disse to tyske havebøger ud af. 

Ikke fordi jeg som sådan mangler havebøger, men de var billige. Som det ses, kostede den ene 4 euro...og den anden fem euro (normalpris ti euro).

Til den pris skulle de da med hjem.


Lidt haveblade fandt jeg også:


Jeg er endnu ikke gået i gang med at læse dem. Jeg har ikke haft tid, men det er nu også ganske rart at have noget at glæde sig til.


Udover de planter jeg fik (buksbom, nøgne jomfruer og begonier) fik vi også plads til mine ti clematis OG en hulens bunke indkøb også...imponerende, synes jeg.


Jo, alt i alt var det en rigtig god tur - hvilket kæresten også har givet udtryk for - så det er nok ikke usandsynligt at vores næste bilferie igen går til de samme områder - dog på en anden årstid.

Sådan en tur er nemlig rimelig billig for os: Vi tankede kun fuldt op to gange og desuden boede vi jo gratis og fik også gratis mad (bortset fra ud/hjem)...så eneste udgifter var faktisk vores indkøb. Så kan det næppe gøres meget billigere.

6 kommentarer:

 1. Ja du har da noget med hjem, skal jeg love for. Det er da også helt fint med sådan en tur, når man har gratis overnatning hos familie, så jeg kan godt forstå, at den skal gentages.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig godt med sådan en næsten "gratis" tur....det dyreste er da alt det vi køber....især hvad jeg indkøber af planter...haha ;)

   Slet
 2. Hei! Å ha en bil full, er deilig. Hagelitteratur kan jeg ikke få nok av.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg TROR jeg er ved at have nok havelitteratur....for 5 år siden havde jeg 4-5 (arvede) bøger....nu har jeg næsten en hel reol fyldt... ;)

   Slet
 3. Heldige deg som kan reise i EU landene og ta med deg hjem det du måtte ønske ;)
  Tysk var det språket jeg synes var verst å lære på skolen. I dag forstår jeg mye mer av det.

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så også en af de (få) goder jeg synes der er ved EU, må jeg indrømme ;)

   Jeg har altid haft meget nemt ved tysk, men har jo også hørt sproget hele mit liv...så... :)

   Slet