fredag den 3. oktober 2008

Tak for mad, Jamie.

 Jeg var løbet helt tør for ideer mht. dagens aftensmad - og maven knurrede.

Så jeg måtte altså finde på noget, der kunne laves i en fart, og det skulle også helst være velsmagende.

 Da jeg holdt op på mit gamle arbejde fik jeg kogebogen "Jamie's Italien" - jeg havde kigget i den flere gange, men endnu ikke brugt en eneste opskrift som inspiration.

 Det har jeg så nu - og jeg skal da lige love for, at det smagte godt og det var næsten som at være i Italien...!

 

  Opskrift: Først satte jeg et lille fad med cherrytomater, basilikum og evoo (Ekstra virgin oliven olie) sat i ovnen, ved 175 grader, indtil de begyndte at sprække. (ca. 20 min) Imens gik jeg så i gang med "hovedretten":

En stor gryde vand blev sat i kog, tilsat salt og 3 fed hvidløg. En bunke grøntsager blev renset og gjort klar til blanchering; i dag var det 2 gule gulerødder i mindre stykker, 1 hel broccoli i buketter, 1 porre og 3 blade spidskål i strimler. Andre grøntsager kan sagtens bruges.

Jeg brugte bare, hvad jeg nu havde i huset. Da vandet kogte, kom grøntsagerne i efter tykkelse, så de ville være færdigkogte på samme tid. (Hverken udkogte eller halvrå, men lige tilpas...)

 De færdige grøntsager dryppede af i et dørslag og dernæst lagt på et rent viskestykke, for at få opsuget det sidste vand. Dernæst blev de vendt i en skål med 3 dele evoo og 1 del citronsaft. De kogte hvidløgsfed blev presset ud og også blandet i.

 Til sidst blev grøntsagerne hældt i et fad sammen med tomaterne og garneret med ½ mozzarella skåret i tern samt parmaskinke.

 Det er helt klart ikke sidste gang jeg laver den ret. Det tog ikke ret lang tid at lave og smagte helt fantastisk godt...og så er den ovenikøbet ret sund med alle de grøntsager... :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar