søndag den 20. november 2016

Så blev vi færdige med "miniprojektet"

Vi har begge haft ferie i den forgangne uge og sikke meget vi har fået nået. Bl.a. har bilen været til syn og den har fået vinterdæk på. Til gengæld har jeg knap nok siddet ved computeren, men her til aften giver jeg mig lige tid til det :)

I ugens løb har jeg fået malet ret meget med vintage paint - og er stadig i gang, så spisebordet er optaget for 7. dag i træk :)

Derudover har vi været på BogForum, i Rødby og på Fyn. Motorcyklen er kommet i vinterhi...så her er sket en masse i den forgangne uge.

I haven har vi fået alle dahliaerne op. (Dem i krukkerne levede stadig, på trods af den frost, der har været.) 

De ligger nu alle til tørre i udestuen og snart kan jeg forhåbentlig pakke dem ned for vinteren.

Næsten alle løg er også blevet lagt (mangler under 100) og så er vi blevet færdige med det tidligere omtalte "miniprojekt".

Siden jeg har fået lagt mine stier og anlagt bedene, har jeg været smadderirriteret på det lille bed under rønnebærtræet.

Det var rigtig svært at få noget til at gro der. Da bedet blev anlagt, kvalte jeg græsplænen på det stykke ved at lægge fiberdug med ca. 8-10 cm jord på. Det er dog ret begrænset hvad der vil gro ordentligt under sådanne forhold - og så endda i skygge en stor del af vækstsæsonen, så bedet har virkelig været en kilde til irritation. Det er forhåbentlig slut nu.

Her bedet, hvor vi kun lige er gået i gang. Den række af chaussesten, der omkransede bedet på den ene side, er blevet sat fast i stolpebeton.
Bedet fra den anden side.
Den anden side af bedet fik også en afgrænsning af chaussesten i stolpebeton og bagefter blev der så muret endnu en række chaussesten ovenpå, så den lille mur er i alt 1½ chaussesten høj. 

Så skulle skidtet jo tørre inden vi kunne komme videre - og så fik vi både sne og frost.....og det videre arbejde måtte stilles i bero.
Heldigvis skiftede vejret igen og i fredags kunne vi så endelig komme videre.

Fiberdugen under jorden blev fjernet og der blev gravet mere jord af.
Et lille lag grus med lidt benmel blev lagt i bunden og så gik jeg i gang med at lægge løg...
Til sidst plantede jeg de planter, der havde overlevet i bedet (akeleje, storkenæb og lidt andet.) foruden nogle primula min mor var kommet med.
Jeg er meget tilfreds med mit "nye" bed og er spændt på, hvordan det kommer til at se ud til foråret med den mængde løg jeg har fået lagt der.
Når løgplanterne visner ned, satser jeg på at jeg kan plante nogle af de overskuds-sommerblomster jeg jo altid får produceret, så bedet også er pænt efter løg-sæsonen.
Bedet er noget af det første man ser, når man går igennem rosenbuen, der adskiller Sydhaven fra resten af haven, så det var virkelig irriterende med sådan en "øjebæ".
I forhaven har jeg også fået lagt nogle løg, gætter på 100-200, men det er slet ikke nok. Der skal mange flere til.

Efter dahliaerne var kommet op, havde jeg fået en af mistbænkene fri, så den er nu fyldt med løg - med fiberdug under, så de burde være lidt nemmere at få op.

Det er min plan, at plante dem ud i bl.a. forhaven, når de begynder at spire - hvis jeg kan komme i jorden, altså.
Det er rigtig dejligt at være nået så langt med diverse gøremål i haven.

Vi mangler stadig en del arbejde, bl.a. at få flyttet rundt på krukkerne, men det håber vi at nå i løbet af de næste par uger.

I den kommende uge er vi jo igen på arbejde, og eftersom det er 1. søndag i advent næste søndag, skal hytten også gerne have en ordentlig rengøringstur inden jeg begynder at pynte op til jul. Det projekt må derfor komme før haven.

Jeg er stadig temmelig træt efter festivitas'en på Fyn i går, så jeg tror ikke jeg når forbi særlig mange blogs i dag, men om ikke andet når jeg forbi i løbet af ugen.

Kan I nu have en dejlig søndag aften.

12 kommentarer:

 1. Skal si dere har fått gjort mye! Imponerende løksamling du har plantet.
  Det blir nok veldig fint hos deg til neste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig også til foråret :)

   Slet
 2. Det bliver flot med alle de løg, du har lagt, det nye bed ser også fint ud, håber du nu bliver tilfreds med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er allerede godt tilfreds med det. Vi har stadig en del chaussesten tilbage, så jeg pønser på, at forlænge kanten (dog kun i en stens højde) langs det blå bed. Det bliver dog først en gang til foråret.

   Slet
 3. Hej Esther

  Så blev der da lige sat lidt løg:)
  de kan godt gå hen og blive rigtig imponerende til foråret!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja, jeg går også og glæder mig til foråret.

   Slet
 4. Hej Esther.Godt med en uges ferie hvor man kan få lavet det sidste inden vinteren.Og her skal jeg have min bil til syn næste onsdag.
  Fint lille bed du har lavet.................og med alle de løg kan det da kun blive et fantastisk syn.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var rart med en uge til at få klaret en masse praktiske ting.
   Jeg er meget glad for mit "nye" bed - det er i hvert fald blevet pænere end det var før...og nu er der også håb om, der kan gro noget der.

   Slet
 5. Hej Esther!
  Det var en imponerande lökplantering. Kommer att bli så fint i vår.
  Ha en fin vecka/Marika

  SvarSlet
 6. Du har da haft travlt.Flot med den kant af sten omkring det nye bed.Det bliver spændende at se bedet når løgplanterne blomstrer.
  God aften fra
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok vise billeder, når løgene er sprunget ud.

   Slet