onsdag den 24. maj 2017

Tudsebesøg og andet

For fire-fem dage siden, opdagede Carsten, at der sad en tudse i vores lille vandbalje i forhaven.
Den er rigtig nuttet - selvom tudser ikke ligefrem er nogle skønheder.
Jeg er mægtig glad for den har valgt vores lille vandhul - har hørt de kun er i vandet i forbindelse med parring/æglægning - så jeg vil se om jeg kan huske at få taget et billede af den hver dag, så længe den er her.

Siden jeg skrev sidst har tulipanerne blomstret - og er nu næsten afblomstrede. Her et billede fra starten af blomstringen. Det er de tulipaner, jeg lagde i mistbænken.
Auriklerne er flyttet ind i teateret. Bemærk lige, at jeg stadig har plads til at forøge samlingen, da øverste hylde kun indeholder tomme potter og nederste hylde er stiklinge af den fine primula maculata.
Her overblikket over mine aurikler.
Jeg har været på pilefletskursus...en begrænset succes, synes jeg. Det stativ jeg lavede drillede alt for meget, så det er ikke blevet særlig pænt.

Til gengæld lærte jeg at flette "vindpile", der drejer i vinden. Denne her er flettet med to pilegrene ad gangen - det var hårdt arbejde for fingrene, men jeg fik det gjort.
Terrassens fliser har længe set grimme ud - og selvom det nok betyder, at de skal have en tur hvert forår fremover, så pyntede det helt vildt meget, at Carsten brugte højtrykrenseren påført en særlig "kost" beregnet til fliser.
I skyggebed I er alle tre hvide clematis nu sprunget ud.
Fra venstre: 'Lemon Chiffon', 'Albina Plena' og 'Guernsey Cream'. Her er det  'Guernsey Cream'.
I forhaven sprang 'Ester' ud i dag - den ligner 'Miss Bateman' til forveksling, men Westphal kalder den altså 'Ester' og han ved jo nok, hvad han snakker om.
Montana odorata er også godt på vej. Det er dens tredje sæson i år.
Lupinerne er begyndt at springe ud.
Alle æbletræer har haft rigtig mange blomster i år - prøv lige at se mit paradisæbletræ her. Det er helt vildt....men meget smukt.
Årets sidste narcis er denne - som jeg i skrivende stund ikke husker navnet på, men smuk er den. Hovedet er kun 2-3 cm i diameter.
Til sidst lige et par billeder af "Linselusen Quintus", der stornyder at man endelig kan ligge udenfor.
Her sidder han på stien mellem de to blå bede....der endnu ikke er blevet forårsluget. Tal lige om at være bagud i år!
Jeg har aldrig før været så meget bagud...og nu er der altså under to måneder til Åben Have...!

Heldigvis var det 9. klassernes sidste skoledag i dag, så nu begynder det at lysne en smule. Jeg har afleveret mine eksamensopgaver til censor....nu mangler jeg blot at give karakterer til 46 engelske stile senest mandag...! (8. klasse terminsprøve.)

Nu hedder det dog godnat. Jeg har knoklet i haven fra 14-18, så er lidt smadret, men nu er ca. 6 m2 færdig-forårsopryddet. Mangler så kun de sidste 204m2!

13 kommentarer:

 1. Du godeste...KVinde, hvor er din have smuk :o) jeg er da bare så lun på de skyggetålende Clematis. Skal bruge en til bagsiden af mit hus.
  Har du ikke Lyst til at tage med til Blogtræf i Geografisk have 2 pinsedag ? jeg ved du har travlt men di kommer ikke til at fortryde det det er så hyggeligt at mødes med alle de andre og så kunne det jo være du fandt noget til de tomme potter på øverste hylde. Jeg kører og har en ledig plads i bilen :o)
  Det ser godt ud med fliserne og hvor er det sjovt den lille frø har fundet helt sig eget lille sted i din have :o) spændende om du så også får haletudser.
  Det der med lugningen, det halter også bag efter her. Jeg er stadig igang med at plante og nu skal der pludselig også tyndes ud og flyttet rundt inde i den gamle have. Det vælter op af jorden sammen med ukrudtet.
  Kan du nu have en helt fantastisk weekend og god arbejdslyst.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde. Den trænger nu stadig til grundig lugning....vi er i gang, men det tager sin tid,når jeg også skal finde plads til alle de stauder jeg har købt. Nu er vi dog snart færdige med Flammebedet, hvor jeg har plantet rigtig mange af de nye stauder. Mangler lige det sidste hjørne og så er det de blå bedes tur.
   Samtidig med lugningen renser vi også grundigt i fugerne mellem chaussestenene og lægger et nyt lag grus på. Det tager tid.
   Mht. 2. Pinsedag, så har vi allerede en aftale med gode venner, men mange tak for tilbuddet. Håber I får en hyggelig dag. Knus

   Slet
 2. Fine billeder og vindpilen ser flot ud. Ser frem til at møde dig i Kolding :) hvis du lader dig lokke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Kommer ikke til Kolding, da vi allerede har en anden aftale. 😊

   Slet
 3. Ester er godt nok en smuk clematis! Jeg synes ikke, jeg har det store held med clematis, men de får endnu en chance i år! Jeg skal have 9.b op i dansk onsdag/torsdag, så burde sidde og læse tekster, men med det gode vejr er det godt nok svært....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er temmelig lækker. Den står som noget af det første man ser, når man kommer på besøg.
   Jeg skal være censor d. 31. og 1. i engelsk. Jeg har allerede kigget materialet igennem, og da man ikke skal sige så meget som censor, er det nok lige at skimme det en gang til dagen før.
   Mine egne skal først op d. 12.-13. så der er lidt tid til endnu.

   Slet
 4. Dejlig Narcis denne sidste. Meget raffineret!
  Og så tudsebesøg i dit lille vandhul - fornemt. I det hele taget sker der jo en masse i din have, og jeg håber da snart du vil få tid til at nyde det hele.

  God eksamen!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er sød. Må se om ikke jeg kan finde navnet på den.

   Slet
  2. Tudsen er stadig i vandbaljen. Det er mægtig hyggeligt og der er den i sikkerhed for mine katte.

   Slet
 5. Jeg er heller ikke vild med tudser, for nogle år siden var der en tendens til, at der sag en i vores kælderskakt - uh ikke lige min kop te. Hvor ser der skønt ud i haven Ester, skønne clematiser, din navnesøster er ret lækker. Auriklerne er jeg også vilde med. Her er dagen tilbragt i haven, endelig er vejret med os! :-). Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nu ret begejstret for vores tudse. Bare jeg ikke skal røer ved den. I så fald skal det være med handsker.
   Jeg er også meget glad for mine aurikler og er glad for jeg stadig har plads til at købe flere.

   Slet
 6. Flotte hvite clemtis du har! Jeg har to av dem, Guernsey Cream og Albina Plena.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er ret lækre. De er specielt udvalgt til skygge af Hr. Westphal himself.

   Slet